Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 Ανακοίνωση για τις απολύσεις χωρίς ανακοίνωση κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στους δήμους της Φωκίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΟΣ
ΘΕΜΑ : Απολύσεις εργαζομένων Ι.Δ.Α.Χ .

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι Δήμοι βρίσκονται σε
πλήρες διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Οι συνεχιζόμενες περικοπές
των αποδοχών των εργαζομένων σε συνδυασμό με την μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης , χωρίς την ...
αντικατάστασή του εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων, έχουν αποδιοργανώσει τις υπηρεσίες και την λειτουργία των Δήμων εις βάρος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους Δημότες.
Παράλληλα δε, οι Δήμοι καλούνται από 1/1/2013 να ασκήσουν 200 νέες αρμοδιότητες οι οποίες για να υλοποιηθούν απαιτείται και το ανάλογο επιπλέον προσωπικό πέραν της μεταβίβασης των αναγκαίων πόρων.
Από τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι, η εφαρμογή μέτρων όπως η επιχειρούμενη απόλυση εργαζομένων, παρά τις πρόσφατες προεκλογικές και μετεκλογικές διαβεβαιώσεις, είναι απαράδεκτη και προκλητικά άδικη, θα προκαλέσει κατάρρευση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών θα οδηγήσει σε απελπισία νοικοκυριά που δεν θα μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους , σε πλήρη διάλυση των υπηρεσιών και αδυναμία εκπλήρωσης του κατοχυρωμένου εκ του συντάγματος ρόλου των Δήμων.
Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι κατά το άρθρο 102 του Συντάγματος οι Ο.Τ.Α. έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και με τον ρητό περιορισμό της κρατικής εποπτείας στον έλεγχο νομιμότητας, που « δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση» των. Διοικητική αυτοτέλεια νοείται, ότι οι Ο.Τ.Α. με δική τους ευθύνη, με δικά τους όργανα, ελεύθερα και χωρίς να υπόκεινται στις διαταγές των οργάνων του
Κράτους, ή άλλου φορέα δημόσιας εξουσίας, έχοντας δικό τους προσωπικό ,λαμβάνουν και εκτελούν τις αποφάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους . Προασπιζόμαστε τη Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια και λέμε όχι στην Οικονομική «Επιτροπεία» που καταργεί το αυτοδιοίκητο των Ο.Τ.Α.
Γιαυτό και σας καλούμε, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., να μην γίνεται συμμέτοχοι σε αυτήν την διαδικασία και να μην αποστείλετε στοιχεία για άμεση ή έμμεση απόλυση κανενός εργαζομένου των Δήμων Δελφών και Δωρίδος, διότι θεωρούμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει . Η έλλειψη έστω και ενός εργαζομένου από τις υπηρεσίες των Δήμων που ήδη λειτουργούν με ελλιπές προσωπικό, θα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας τους και τυχόν διαβίβαση εκ μέρους σας στοιχείων για απόλυση έστω και ενός εργαζομένου , θα είναι «casus belli» για
τους υπόλοιπους εργαζόμενους λόγω της έντονης δυσαρέσκειας που θα προκληθεί.
Μην συμμετέχετε και γίνεστε συνένοχοι, μην στερείτε από τους εργαζόμενους την ελπίδα για τη ζωή!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σπυρίδων Λύτρας
                          Νικόλαος Δημολάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου