Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΔΥ: Να ψηφιστεί η πρόταση του ΚΚΕ καθώς και κάθε άλλη που καταργεί τις μνημονιακές διατάξεις

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καλέσει τα κόμματα της Βουλής να υιοθετήσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων καθώς και κάθε άλλη προταση νόμου που καταργεί νομοθετικές ρυθμισεις που προβλέπονται στα μνημόνια το μεσοπρόθεσμο πλαισίο δημοσιονομικής στρατηγικής, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις δανειακές συμβάσεις.
Η Πρόταση υπερψηφίστηκε από την Αυτόνομη Παρέμβαση, το ΠΑΜΕ τις ...
Αριστερές Συσπειρώσεις και μεμονωμένα μέλη της ΠΑΣΚΕ.
Την απόφαση αρνήθηκαν να ψηφίσουν ηγετικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.
Οργανώνουμε τη στήριξη και άλλων σωματείων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συμμετέχουμε η Αριστερά και τα σωματεία σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του ΚΚΕ.
Η είδηση πέρασε στα ψιλά στον Ριζοσπάστη του Σαββάτου, ο οποίος αρκέστηκε να επισημάνει: «Την απόφαση αρνήθηκαν να ψηφίσουν ηγετικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ» χωρίς να μας πληροφορεί για το ποιοι ψήφισαν την απόφαση.
 Η Κουμουνδούρου δεν έχει κάνει ακόμα τις τελικές επιλογές της.
Σχετική δημοσίευση ανέβηκε στην ιστοσελίδα «Ίσκρα», του  Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ. Δηλώσεις για το θέμα έκανε το Σάββατο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ετοιμότητα να αξιοποιήσει την πρόταση του ΚΚΕ για να ορίσει το πεδίο συνεννόησης των δύο κομμάτων προς τα αριστερά . Σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA, ο Δ. Στρατούλης δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του κάτι τέτοιο πρέπει να πράξει το κόμμα.

Ο Ριζοσπάστης, από την πλευρά του, υποβαθμίζει το γεγονός προφανώς για να μπορεί να ασκεί πολεμική κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε καθημερινή βάση χωρίς υπόνοιες ότι ένα μέρος τουλάχιστον αυτού του κόμματος κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση.

Αν δεν πρόκειται για παρενέργεια του καύσωνα, οι εξελίξεις αναμένονται ενδιαφέρουσες…
 

15 σχόλια:

  1. Μα δε λυπάσαι τον εαυτό σου;

    Κι εγώ μπορώ να σου αντιπαραθέσω τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου Π. Σκουρλέτη στο Real FM, μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό, άρα εκφράζει συλλογική και όχι προσωπική άποψη και φιλοξενείται στο site του ΣΥΝ:

    "Από εκεί και έπειτα για τη συγκεκριμένη πρόταση, στο βαθμό που αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους τους οποίους ούτως ή άλλως –έχετε δει- κι εμείς έχουμε καταθέσει μια αντίστοιχη πρόταση νόμου για τα ζητήματα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού, προφανώς και θα τα υποστηρίξουμε. Δεν συμμεριζόμαστε προφανώς τη συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι στα ζητήματα της κρίσης, γιατί συνδέει την απάντηση στη σημερινή οικονομική κρίση με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, όπως αυτό της απομάκρυνσης από την Ε.Ε. Είναι ανοιχτό τι θα κάνουμε στη Βουλή. Θα κρίνουμε πώς θα έρθει αυτή η πρόταση νόμου και θα υποστηρίξουμε βεβαίως ολόθερμα εκείνα τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξουν κοινές απόψεις."

    Δηλαδή αμφισβήτηση μνημονίων = σύγκρουση με ΕΕ => τζιζ για το χώρο.

    Έπειτα και από τις μετεκλογικές συνεντεύξεις Τσίπρα σε Reuters και Σταθάκη, Δούρου σε γαλλικά μμε, υπάρχει ακόμα αμφιβολία για το που πάει το πράμα; Εδώ το ανέβασμα στα κεραμύδια και το ανάθεμα για τα ΣΔΙΤ του Καραμανλή γίνανε "Αξιοποίηση με κοινοπραξίες και όχι ξεπούλημα μπιρ-παρα" από Τσίπρα, Δραγασάκη, Παπαδημούλη μετά τις προγραμματικές, στα μνημόνια που είναι το ζουμί του ευρωενωσιακού καπιταλισμού θα πούνε όχι;

    Μακάρι να υπερψηφιστεί το σχέδιο νόμου από ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον συριζα, τη ρημαδ και τους καμμένους αν θες,

    αλλά πόσο θεωρείται ρεαλιστικό, βάση των στρατηγικών στοχεύσεων και όχι των εκλογικών τακτικών των παραπάνω;

    Με το χέρι στην καρδιά, αλλιώς κάν' το γαργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μεταξύ, η πλήρης ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ από την ιστοσελίδα της:

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
    ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την πρώτη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή το μνημόνιο, αλλά και στη συνέχεια με τις επικαιροποιήσεις, τις ανανεώσεις, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα κ.λπ. αντιτάχθηκε με πολιτικό, αγωνιστικό και νομικό – θεσμικό τρόπο (προσφυγές στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη).
    Οι επιπτώσεις άλλωστε της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που περιλαμβάνει, για τα κοινωνικο-ασφαλιστικά ταμεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και το «νέο δόγμα» λογιστικών ισοδύναμων, επικαιροποιεί με τραγικό και καταστροφικό τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές στην κοινωνία, τη χώρα, την Ευρώπη.
    Στο πλαίσιο αυτό η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζει τον αγώνα της, στηρίζει και καλεί σε ευρεία υποστήριξη τις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνονται σε πολιτικό, θεσμικό, κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
    Αθήνα, 17.07.2012

    Μεσ' τη σαφήνεια, δε βρίσκεις; Όπως και οι "αγώνες" και "θέσεις" της μέχρι τώρα και υποθέτω και αυτοί που θα κάνει από δω και πέρα, όπου ο Σαμαράς και οι τροϊκανοί, κεφάλαιο, πλουτοκρατία, θα ξηλώνουν το δημόσιο τομέα στο πιτς φυτίλι και θα μετατρέπουν το συνδικαλισμό σε ΜΚΟ, με τις ευλογίες των ηγεσιών του.

    Τώρα, εάν μέρος του κόμματος (συριζα υποθέτω, που δεν είναι ακόμα ενιαίο κόμμα), κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση απ' αυτό, ας το αποδείξει έμπρακτα και ταξικά και ας μην το αναγνωρίζει ο Ριζοσπάστης, καύσωνας γαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα όμως έχω πρόβλημα. Σοβαρό.

    Γιατί δεν αναφέρεις αυτό:
    http://kommounaros.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html (ανταρσύ blog)
    όπου αναδημοσιεύει το κείμενο του Παναγιώτη Φραντζή από το unfollow που είναι ΚΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ;;;
    Ο Φραντζής λέει κι άλλα εκεί...

    Αν θες να γίνεις κομμουνιστής (όχι απαραίτητα ΚΚΕς που σιχαίνεσαι), πρέπει να μάθεις να λες ΟΛΗ την αλήθεια και να παραθέτεις ΟΛΕΣ τις πηγές, κι ας πονάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ αναγνώστη subutai
    Το ΚΚΕ δεν κατάλαβε την μάχη που δόθηκε στις προηγούμενες εκλογές και βαθμολογήθηκε κάτω απο τη βάση από τους φίλους και ψηφοφόρους του χάνοντας τους μισούς ψηφους του και πέφτοντας πιο κάτω και απο τους φασίστες.
    Δεν μπορεί να κουνάει πλέον το δάχτυλο σε κανέναν. Την ώρα που η κοινωνία ήθελε να συγκρουστεί το ΚΚΕ κρυβόταν στην τουαλέτα και έβγαινε μόνο για να λιθοβολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το μαύρο μπλόκ του μνημονίου.
    Δεν σου έχουμε απαντήσει εδώ και μέρες γιατί ελπίζουμε να βάλεις μυαλό αν και δεν το βλέπουμε.
    Η κοινή στάση της αριστεράς στην ΑΔΕΔΥ είναι θετικό στοιχείο. Αν θέλεις να την αποκηρύξεις κάντο, εμείς το προβάλουμε σαν μια προοπτική θετική. Απο εκεί και πέρα το ΚΚΕ είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να κρίνει το οτιδήποτε . Με την στάση του έκανε πρωθυπουργό τον Σαμαρά όπως έκανε και το Μητσοτάκη μετά το 1989. Αριστερά τσιτάτα έξω απο την μάχη της κοινωνίας δεν λένε τίποτα και σε κανέναν . Στην μάχη φάνηκε λειψό και έστρωσε τον δρόμο στους τοκογλύφους να πάρουν την διακυβέρνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό iteanet, εάν η μάχη είναι για τη διακυβέρνηση, δηλαδή διαχείριση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και των κοινωνικών σχέσεων που αυτός παράγει, χάρισμά σου. Θα αποδεχτείς προφανώς και την τοποθέτησή σου στην τάξη των κλαψιάρηδων μικροαστών προς προλεταριοποίηση, που αναμένουν τη χαρά των αστών στην τσέπη, όπως τότε, το ωραίο 2007 - 08 για να πάρουν λίγα ψίχουλα!!! Αχ, κι εγώ γουστάρω.

      Από κει και πέρα, εκλογικά μιλώντας, και το 44% του ΠΑΣΟΚ το 2009 βαθμολόγησε. Είχε δίκιο; Σήμερα σε μεγάλο ποσοστό πάει στο χώρο σου. Πότε ήταν σωστό; Εάν και στις 2 περιπτώσεις είχε δίκιο, τότες τί παίζει;

      Το '89 που πιπιλάς συνέχεια και συνέχεια, αποτελούνταν από τον τότε ενιαίο Συνασπισμό, δηλ. ΚΚΕ και ΚΚΕ Εσ. (με όποιο όνομα είχε τότε) και τα περισσότερα στελέχη του, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο χώρο σου (Δραγασάκης, Λαφαζάνης κλπ), τα παιδιά τους και οι ιδεολογικοί τους συνεχιστές (Τσίπρας, Δούρου, Κωνσταντοπούλου κλπ). Απ' το σημερινό ΚΚΕ αν θες, ποιοι έπαιξαν ρόλο τότε και δεν καταδικάσαν τη μαλακία μετά; Δεν αισχύνεσαι να λες τέτοιες μπούρδες, λέω τώρα;

      Η ουσία όμως παραμένει:

      2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ.
      Καπιταλιστική κρίση δεν γνωρίζατε ή δε μας λέγατε τι είναι και όλα θα τα έλυνε η αριστερή σας κυβέρνηση...

      Τώρα που αισθάνεστε πως δε σας παίρνει και ο ΣΥΝ σας πουλάει μπιρ-παρά στην αστική τάξη και οι αριστερισμοί σας πλέον δεν περνάν, ο κόσμος βλέπεις προτιμά τον εύκολο φασισμό, συνεχίζετε να τα ρίχνετε στο κκε. Βασικά όχι στο κκε, και bbe να λεγόταν το ίδιο σας κάνει. Ο κομμουνισμός χαλάει τον μικροαστισμό σας, όχι ο καπιταλισμός που τον θρέφει.

      Το κκε μετά τις εκλογές δεν είδα να κουνάει κανένα δάκτυλο, μια πρόταση νόμου κατέθεσε, την οποία και είχε προαναγγείλει. Στο δικό σας χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, που από την 6η του Μάη το μνημόνιο είναι παρελθόν είδα ένα μπέρδεμα - μούδιασμα να το πώ;

      Ακόμα δεν απάντησες για το plagiarism στο κείμενο του Φραντζή...............................................................................

      Τέλος, σε 3 σχόλια μου στην ανάρτηση, ούτε μία φορά δεν αναφέρθηκα στο κκε, απεναντίας από σένα, που σε 1 σχόλιο έπιασες 3 φορές το κκε στο πληκτρολόγιό σου.
      Να μιλήσω για αντικομμουνισμό; Μπα..., έτυχε.

      Gute Nacht,

      Μαθαίνω γερμανικά, η σύντροφός σου η Ρένα μου τα συνέστησε, για όταν θα ψάχνω δουλειά στην Ευρώπη των λαών και του European Left.

      Εσύ;;;

      Διαγραφή
  5. Για βοήθεια στον "ξυριζαγώνα" σου:

    http://www.cultek.com/link/link.asp?link=http%3a%2f%2ft.co%2ftB3O5iZt?9823745923

    Get Paid To Mess Around...

    Με λίγα γκαφρά, και οι wannabe κομμουνιστές σαν εσέ γίνοντε κυβέρνηση, εξουσία ή πρώτοι στους διαδικτυακούς μετρητές...

    Όρμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατ αρχάς κανένας δεν χάρισε τον κομμουνισμό και την αριστερά στο κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας. Δεν είναι αριστερότεροι ή περισσότερο κομμουνιστές από κανέναν άλλο που κινείται σε αυτόν τον χώρο. Μπορεί κάποιος να είναι ενάντια στο ΚΚΕ και να μην είναι ενάντια στον Κομμουνισμό, άσε λοιπόν τις ΚΚΕδικες σαχλαμάρες περί αντικομουνισμού γιατί δεν περνάνε πλέον. Το ΚΚΕ είναι μειοψηφία μέσα στους κομμουνιστές μετά τις τελευταίες εκλογές.

    Η κοινωνία δίνει μάχη και δεν χρειάζεται γκρίνια απο την εξέδρα χρειάζεται αγωνιστές στον χώρο της μάχης.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα του 4% με 12 συυνιστώσες οι περισσότερες εκ των οποίων στην επαναστατική αριστερά κατάφερε να εκφράσει την διάθεση του κόσμου να συγκρουστεί με αυτούς που θέλουν να διαλύσουν την ζωή του. Μην το μπερδεύεις με το ΠΑΣΟΚ. ούτε καν με το ΑΚΕΛ που δεν συνάντησε τόση αντίδραση απο τις επιχειρήσεις και τον διεθνή παράγοντα όταν έπαιρνε την εξουσία.
    Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δυνατότητα απο μόνες τους να αλλάξουν τον τόπο, χρειάζεται να είναι ενωμένη η αριστερά και οι αγωνιστές της για να μπορέσουν να φέρουν τούμπα την κατάσταση.
    Δεν είναι ψεύτικο το αίτημα της ενότητας στην δράση είναι πραγματικό και απαίτηση των πρωτοπόρων κομματιών των εργαζομένων.
    Όποιος δεν καταλαβαίνει την μάχη που δίνεται και συνεχίζει να διυλίζει τον κώνωπα την ώρα που καταπίνει την κάμηλο, δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι είναι κομμουνιστής. Ινστρούχτορας του κώλου είναι, που αν δεν τον κάνουμε αρχηγό μας κοπανάει κι απο πάνω. Το θέμα είναι ότι δεν θα είχαμε πρόβλημα να τον ακολουθήσουμε αλλά δεν ήθελε να αγωνιστεί ήθελε μόνο υψηλή κριτική και αγώνα μηδέν. Η κοινωνία του έπεφτε αλλοτριωμένη και δεν επέλεγε να κάνει οποιαδήποτε κοινωνική συμμαχία. Δεν τον ζόριζαν τα μέτρα αλλά η πελατεία στο μαγαζάκι του.
    Δεν είναι έτσι ο κομμουνισμός, αυτό είναι το σταλινικό παρατράγουδο του.
    Όσο για τα κομμάτια του κειμένου του Φρατζή που αναφέρεις αναφέρονται στα γεγονότα και όχι σε απόψεις. Κρατάμε τα γεγονότα χωρίς να αναφερόμαστε σε απόψεις γιατί θα είχαμε άλλο άρθρο. Έχουμε καιρό να πούμε και γι αυτά.
    Η κοινή δράση που ξεκίνησε στην ΑΔΕΔΥ πρέπει να συνεχιστεί, αυτό είναι που θέλουμε να πούμε με αυτό το άρθρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συριζαίοι ντροπή σας .... τόσο έχθρα για το ΚΚΕ πια ? Φαίνεται καθαρά ποιοι είστε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. apo tin polu eleutheri ekfrasi gnwmis edw tha patheis tipota iteanet!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε τεχνοκράτη
    Συγνώμη για την καθυστέρηση ανάρτησης των σχολίων σου δεν έγινε επίτηδες , όπως θα δεις άλλωστε δεν έγιναν αναρτήσεις τις τελευταίες μέρες λόγω διακοπών.
    Σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση για το ΚΚΕ ενώ το ΚΚΕ τον είχε πρώτο στόχο.
    Για την ουσία των σχολίων σου θα σου απαντήσω ότι είναι ντροπή για αυτούς που λένε ότι είναι αριστεροί και κομμουνιστές να κρύβονται στην αποψούλα τους ή την απαοψάρα τους και να μην δημιουργούν κοινωνικές συμμαχίες σύγκρουσης μέσα σε τόσο σημαντικές καταστάσεις που βιώνουμε.
    Είναι ντροπή σε όσους βάλανε κέντρο της σύγκρουσής τους τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν κατάλαβαν τι μάχη δόθηκε και δίνεται στην Ελληνική κοινωνία.
    Σας βαρέθηκε ο κόσμος σας και έσας και τις αερολογίες σας. Τι σόι απόψεις επαναστατικές απόψεις είναι αυτές που όταν ο κόσμος συγκρούεται με τα κόμματα που ψήφιζε μέχρι χθές οι επαναστάτες να χάνουν τους ψηφοφόρους και τα μέλη τους.
    Δεν θέλατε κοινή δράση της αριστεράς και με την στάση σας βγήκε πρωθυπουργός ο Σαμαράς.
    Ευχαριστούμε πολύ για τις αποψάρες σας αλλά έτσι όπως τις σερβίρετε είναι άχρηστες και εξυπηρετούν μόνο την μαύρη αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. iteanet tha sto pw kai alliws ! stous xwrous ergasias o syriza sinergazete me pasok-nd , kai zitate apo to kke sinergasia kai prasina aloga! vrite prwta ta tou oikou sas poy eiste ena baxalo kai meta milame. Alla oi reformistikes apopseis sas alla kai o oportounismos sas einai pera apo kathe fadasia! Apla dropi sas se esas tous syrizeous poy ta exete kanei plakakia me prwin pasokous kai twra poulato sto kosmo aristera fronimata kai oti katebasei i gklava sas.

    signwmi gia ta greeklish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε τεχνοκράτη
    Δεν ξέρω ποια γλώσσα μιλάς για να σου απαντήσω.
    Την στιγμή που ψηφίζει όλη η αριστερά μαζί στην ΑΔΕΔΥ εσύ λές ότι το ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.
    Το πρόβλημα σου είναι ότι δεν ξέρεις τι είναι ο κομμουνισμός ούτε πως αυτός θα έρθει.
    Δεν εμπιστεύεσαι ούτε τις μάζες ούτε τους εργαζόμενους, απλά ονειρεύεσαι να φτιάξεις ένα κομματικό στρατό που θα καταλάβει την εξουσία και θα την παραδώσει στην ηγεσία του κόμματός σου.
    Αυτά δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία , ούτε και τα εμπιστεύεται.
    Χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία που να διεκδικήσει την εξουσία, να αφαιρέσει την λαϊκή νομιμοποίηση των κυβερνήσεων που μας φτιάχνουν οι οικονομικά ισχυροί και θα ανοίξει τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Στο που θα έφτανε αυτή η κυβέρνηση και το κίνημα δεν το ξέρουμε, μπορούσαμε όμως να ενισχύσουμε αυτό που τρόμαζε τα αφεντικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς καβάλα σε ένα τεράστιο κίνημα που γιγαντώθηκε μέσα στα δύο προηγούμενα χρόνια.
    Ένας τέτοιος συνδυασμός απορρίφθηκε από τους ηττοπαθείς φίλους του ΚΚΕ, που πήγαν να κρυφτούν πίσω απο αόριστες εξαγγελίες λαϊκής εξουσίας αρνούμενοι να πράξουν τα βασικά. Γι αυτό όταν ξαναχρησιμοποιήσεις χαρακτηρισμούς όπως ρεφορμιστές και οπορτουνιστές πρέπει να ξέρεις ότι ταιριάζουν πολύ σκληρότεροι χαρακτηρισμοί στο κόμμα σου . Προδώσατε τις ελπίδες των κομμουνιστών , υποβάλλατε τους μισούς ψηφοφόρους σας σε μαρτύριο απογοήτευσης κάνοντας ακόμα ότι δεν καταλαβαίνετε ακόμα και το πιο απλό πράγμα..
    Δες την θέληση του κόσμου να παλέψει να αντισταθεί και να νικήσει και σκέψου πως θα την ενισχύσεις.
    Δες αποφάσεις σαν και αυτές που πήρε η ΑΔΕΔΥ που είναι σε θετική κατεύθυνση και σταμάτα επιτέλους αυτήν την αδιέξοδη μιζέρια και γκρίνια.
    Μόνο όποια ηγεσία δεν θέλει να ζυμώσει σε βάζει όλη την ώρα να κοσκινίζεις, χρειάζεται σου λέει και άλλο κόσκινο και άλλη καθαρότητα και άλλη απομόνωση και άλλη αντιπαλότητα. Με αυτά θα ξεκαθαρίσουν οι πραγματικοί κομμουνιστές Αυτά όμως θα σε φέρουν στην απογοήτευση και στην ήττα, όπως έφεραν το Κομμουνιστικό κόμμα να βγάλει όλους τους ηγέτες του προδότες.
    Οι χαζοί λέει το ανέκδοτο όταν έβρεχε μυαλό κράταγαν ομπρέλα και οι ΚΚέδες όταν ο κόσμος έφευγε απο τα κόμματα εξουσίας και πάλευε με την αριστερά για την αριστερά , κρυβόντουσαν να μην μολυνθούν από τα μιάσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. se opoia glwssa kai na mou apadiseis! esy kai o kommounismos exete tosi sxesi oso exei emfanisiaka enas skulos me mia gkamila! ade re tha mas milisete kratikodieta syrizoskyla kai gia kommounismo! pou ton mathate re ? sto symvoulio tou SEV h thw GSEE ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες στο περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για χάρη των εργαζομένων της Αλουμίνιον της Ελλάδας κατάθεσαν κοινή πρόταση ψηφίσματος όλες οι δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος.
      Ας πάρουμε αυτό το γεγονός σαν ακόμα ένα θετικό μετά την κοινή στάση στην ΑΔΕΔΤ.
      Ο κόσμος έχει ανάγκη από κοινούς αγώνες και οι αυθεντίες του κινήματος εκεί θα αναδειχθούν

      Διαγραφή