Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αυτό το ...αναπτυξιακό γεύμα ποιός θα το πληρώσει;

2500 ευρώ θα έδινε ο Δήμος Δελφών για τα έξοδα εστίασης των εγκαινίων, αλλά η Περιφερειακή Διοίκηση έχει διαφορετική γνώμη...

ΣΚΕΦΘΕΝΤΕΣ
1) Επειδή από καμία από τις ισχύουσες διατάξεις «περί λειτουργίας των Α ΄βάθμιων
Ο.Τ.Α. και περί των αρμοδιοτήτων τους» δεν υπάρχει διάταξη που να προβλέπει δυνατότητα στους Α ΄ βάθμιους Ο.Τ.Α. να καλύπτουν τα έξοδα εστίασης επισκεπτών (επισήμων και μη) εκθέσεων προϊόντων ιδιωτών, μελών Επαγγελματο - Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων καθώς και τα έξοδα προβολής και διαφήμισης των προϊόντων αυτών των ιδιωτών .
2) Επειδή από την συγκεκριμένη «συνδιοργάνωση» για το Δήμο Δελφών επιφυλάχθηκαν:
α) τα έξοδα εστίασης (επισήμων και μη κατά τα εγκαίνια) και β) τα έξοδα διαφήμισης
προϊόντων ιδιωτών , ενέργειες αποκλειστικής αρμοδιότητας και αποκλειστικού ενδιαφέροντος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Φωκίδας και των μελών του και αντιθέτως μηδενικού ενδιαφέροντος και μηδενικής ωφελιμότητας για το Δήμο Δελφών και τους Δημότες του (Σχετικές είναι και οι 30/2007 και 55/2007 πράξεις του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συμβουλίου)
Για τους λόγους αυτούς
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1) Ακυρώνουμε την 11/207/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών «περί διάθεσης πίστωσης 2.500 ΕΥΡΩ για την συνδιοργάνωση με το ΕΒΕ Φωκίδας της 8ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑ 2012», σύμφωνα με το ανωτέρω σκεπτικό.
2) Κατά της απόφασής μας αυτής χωρεί προσφυγή κατά τα άρθρα 151 και 152 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3463/2006)
Η Γενική Γραμματέας
Καλλιόπη Γερακούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου