Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Αποκατάσταση οδοστρώματος της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  Δημοπρατήθηκε το έργο «Αποκατάσταση οδοστρώματος της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου κατά τμήματα και προκαταρκτικές εργασίες διαμόρφωσης κόμβου Γλυφάδας»
Δημοπρατήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο...
«Αποκατάσταση οδοστρώματος της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου κατά τμήματα και προκαταρκτικές εργασίες διαμόρφωσης κόμβου Γλυφάδας» προϋπολογισμού 250.000€.
Η υφιστάμενη κατάσταση του οδοστρώματος εγκυμονούσε κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα καθώς σε διάφορα σημεία ήταν φθαρμένο. Για το λόγο αυτό χρειαζόταν άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς με την πάροδο του καιρού η υπάρχουσα κατάσταση θα δημιουργούσε περισσότερους κινδύνους καθώς θα αυξανόταν το μέγεθος των ζημιών του οδοστρώματος.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα πραγματοποιηθούν εργασίες επάλειψης των σημείων με ασφαλτική ισοπεδωτική συνολικού μήκους περίπου 2.250μ. και εν συνεχεία θα γίνει διαγράμμιση του οδοστρώματος. Συγκεκριμένα, τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι επεμβάσεις είναι στην περιοχή του Γαλαξιδίου μετά τη γέφυρα για 200μ., στην περιοχή των Αγ. Πάντων για 150μ. σε διάφορα τμήματα της περιοχής του Αγ. Νικολάου σε σύνολο 1.200μ. και λίγο πριν τον Αγ. Σπυρίδωνα για 700μ.
Ταυτόχρονα με τα προαναφερθέντα θα πραγματοποιηθούν και προκαταρκτικές εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου Γλυφάδας με την προμήθεια δανείων από υλικό ποταμού και την κατασκευή επιχώματος.
Οι παραπάνω εργασίες, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα επιφέρουν καμία απολύτως επίπτωση στο περιβάλλον.
       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

1 σχόλιο:

  1. Γιατί κύριοι, Δήμαρχε Δωρίδος και Αντιδήμαρχε Ανδρέα Ευσταθίου, το τμήμα της ΕΟ, στο ύψος της εισόδου προς Μοναστηράκι, το οποίο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και μάλιστα εγκυμονεί κινδύνους για μικρά και μεγάλα οχήματα, έμεινε απ΄έξω; Μήπως επειδή είναι μακρυά από τα χωριά σας (Γλύφα και Καστράκι); Τυχαίο; Δε νομίζω!!!
    Δεν πειράζει, ίσως κάποτε, κάποιοι να ενδιαφερθούν, αξιοκρατικά πάντα, για το πιό όμορφο παραλιακό χωριό στις δαιδαλώδεις ακτές του Β. Κορινθιακού κόλπου. Εμείς έχουμε υπομονή και Θα περιμένουμε.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή