Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Βουλγαρία: Αυξάνονται τα θύματα της επίθεσης σε λεωφορείο με Ισραηλινούς


 
Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την έκρηξη σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες, έξω από το αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, για την οποία ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός έσπευσε να κατηγορήσει το Ιράν. Για εσκεμμένη επίθεση έκανε λόγο ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως η ...
έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, προσθέτοντας πως εκρηκτικός μηχανισμός είχε πιθανότατα τοποθετηθεί στο λεωφορείο. Ανέφερε ακόμη πως 33 άνθρωποι τραυματίστηηκαν. Ισραηλινή αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο έδωσε μία άλλη εκδοχή για τα αίτια της έκρηξης, αναφέροντας πως πιθανότατα επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμιν Νετανιάχου έσπευσε να κατηγορήσει το Ιράν. «Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο Ιράν» είπε και διεμήνυσε πως το Ισραήλ θα απαντήσει αποφασιστικά.
Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν το αριθμό των νεκρών στους επτά, ενώ οι βουλγαρική αστυνομία διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια της έκρηξης.
«Χάος, αίμα και φρίκη». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στη βομβιστική επίθεση αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι "TV 7", το οποίο διέκοψε το πρόγραμμά του, για να μεταδώσει απευθείας έκτακτο ρεπορτάζ για το τραγικό περιστατικό, όπως και όλα τα υπόλοιπα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Βουλγαρίας.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, οι υπουργοί Εσωτερικών,Τσβετάνοφ και Εξωτερικών Μλαντέβοφ, όπως και άλλοι Βούλγαροι αρμόδιοι, αναχώρησαν άμεσα για τον τόπο του αιματηρού συμβάντος, όπως ανακοινώθηκε.
Την εκδρομή των Ισραηλινών στο Μπουργκάς, όπου καταφθάνουν πολλοί τουρίστες από τη Μέση Ανατολή για τις θερινές διακοπές τους στα παράλια της Βουλγαρίας, αλλά και για τα τοπικά καζίνο, είχε διοργανώσει βουλγαρική θυγατρική εταιρία, ταξιδιωτικού πρακτορείου της Κύπρου.
Το αεροδρόμιο της πόλης Μπουργκάς έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη και όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης θα παραμείνει κλειστό έως ότου ολοκληρωθεί εξιχνίαση της βομβιστικής επίθεσης.
 http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου