Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα σε χρεοκοπία, σύμφωνα με την Fitch

"Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, αυτό είναι σίγουρο και θα συμβεί σύντομα" δηλώνουν με κάθε σοβαρότητα άνθρωποι της Fitch. Ό ένας από τους τρεις χτηματοπιστωτικούς οίκους, που ρυθμίζουν και την παγκόσμια οικονομία, θεωρεί "τετελεσμένη" τη χρεοκοπία της Ελλάδας. 
Αυτά φέρεται να δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχός της στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, λαμβάνοντας υπόψη την όλη εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. ..

Στην Ελλάδα, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για το κούρεμα, φαίνεται όμως να μην έχει ούτε ελπίζεται να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να καταλήξει κι επίσημα πλέον εκεί που θα έπρεπε να είχε καταλήξει προ πολλού. Στη χρεοκοπία.  Σύμφωνα, λοιπόν, με τον εκπρόσωπο αυτόν η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και  πρέπει από στιγμή σε στιγμή να δηλώσει πτώχευση και να ... κλείσει το κρατικό μαγαζί, είπε σε  μια συνεδρίαση στη Στοκχόλμη ο ΄Εντουαρ Πάρκερ, ο οποίος είναι υπεύθυνος του χρηματοπιστωτικού οίκου για την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά θέματα. Είναι δε τόσο σίγουρος που τόνισε ότι "...ακόμα κι αν οι δανειστές πάρουν μέρος στο κούρεμα του χρέους, αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει την ελληνική κατάσταση. Καλό θα ήταν να δηλώσει από μόνη της η Ελλάδα μια ελεγχόμενη χρεοκοπία και να μην επιβληθεί εκτ ων πραγμάτων μια ανεξέλεγκτη, κάτι που οι ευρωπαίοι πολιτικοί θα προσπαθήσουν και θα αποτρέψουν", καταλήγει.
Τα σχόλια δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου