Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εκθεση ενεπίγραφων λίθων στο Μουσείο των Δελφών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην επιμήκη, μερικώς υπαίθρια αίθουσα στον ισόγειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση έκθεσης στην οποία περιλαμβάνονται περισσότεροι από σαράντα ενεπίγραφοι λίθοι. Η επιλογή τους έγινε ύστερα από πρόταση του τέως Διευθυντή της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και νυν Καθηγητή Ελληνικού Πολιτισμού ...
στο Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne, κου Dominique Mulliez. Αποτελούν μικρό μόνο τμήμα του τεράστιου επιγραφικού πλούτου που έχει βρεθεί κατά τις ανασκαφές στο χώρο, συνιστούν από τις πλέον χαρακτηριστικές μαρτυρίες και δίνουν μια σαφή εικόνα όλων των κατηγοριών επιγραφών στις οποίες αναφέρονται, όπως είναι οι αποφάσεις της Αμφικτυονίας, οι αφιερώσεις πόλεων, βασιλέων και αυτοκρατόρων, οι αγωνιστικές και οι οικοδομικές επιγραφές. Τη σύνταξη των εποπτικών κειμένων ανέλαβε ο κος Mulliez και τη μετάφρασή τους στην ελληνική και αγγλική ο αρχαιολόγος της Ι΄ Ε.Π.Κ.Α., κ. Ν. Πετρόχειλος.
Η έκθεση αυτή αποδίδεται πλέον στους επισκέπτες και στους μελετητές και για το λόγο αυτό η Εφορεία μας διοργανώνει  εκδήλωση στην οποία κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Mulliez, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών την προσεχή Δευτέρα, 23-1-2012 στις 18.30. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση επιγραφών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.




                                                                Η Προϊσταμένη της Εφορείας
                                                                                

                                                             Αθανασία Ψάλτη
                                                            Αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου