Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το θράσος της Νέας Δημοκρατίας

Μεγάλο το θράσος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε επερώτηση για το Λιδορίκι και το κλείσιμο της ΔΟΥ.
Άραγε γιατί απλώς ρωτάει, ένα τόσο υψηλά ιστάμενο στέλεχος και δεν θέτει το θέμα στο Υπουργικό συμβούλιο ή στον πρωθυπουργό.
Απλούστατα δεν το θέτει στην κυβέρνηση επειδή το κόμμα του ψήφισε όλα τα κοψίματα των υπηρεσιών και όλες τις μελλοντικές περικοπές όπως ορίζονται στο προϋπολογισμό.
Στην κοινοβουλευτική χούντα που μας έχουν επιβάλει οι τραπεζίτες, η Νέα Δημοκρατία έχει κομβικό ρόλο. Είναι το κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ενώ παραίτησε τον Αβραμόπουλο για να συνεχίσει να είναι ταυτόχρονα και στην Αξιωματική αντιπολίτευση.  
Αυτή είναι χούντα!!! να είναι και Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση το ίδιο κόμμα. Η επιλογή αυτή δεν έγινε απλά και μόνο για δημαγωγικούς λόγους, αλλά και για θεσμικούς μιας και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υψηλά κοινοβουλευτικά δικαιώματα, που η Τρόικα δεν θέλει σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση να τα παραχωρήσει στο ΚΚΕ.
Επειδή είναι αναξιόπιστοι και δεν έχουν μούτρα να εμφανιστούν στον κόσμο μετά το πλιάτσικο της...
προηγούμενης κυβέρνησης κάνουν εκδήλωση στην Ιτέα βάζοντας μπροστά την ΟΝΝΕΔ που μετά τους ...αγώνες με τα STAGE και τις Μ.Κ.Ο. έχουν  μείνει άνεργοι και χωρίς κουτάλα.
Φυσικά μην περιμένετε να μιλήσουν οι Οννεδίτες, η εκδήλωση είναι απλά για να κάνουν πασαρέλα όσοι ξερογλύφονται το Βουλευτιλίκι.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
ΘΕΜΑ: Κατάργηση της ΔΟΥ Λιδωρικίου
Σε συνέχεια δύο αντιφατικών εγγράφων του Υπουργείου σας που απευθύνονται στις ΔΟΥ που καταργούνται, του υπ' αριθ. πρωτ. Δ2Α1153369 ΕΞ 2011/8-11-2011 και του Δ6Α1159129 ΕΞ 2011/21-11-2011, που στο μεν πρώτο δεν υπάρχει καμία αναφορά στην κατάργηση της ΔΟΥ Λιδωρικίου, ενώ με το δεύτερο έγγραφο, λίγες ημέρες μετά, αναστέλλεται η λειτουργία της από 1-12-2011 και μεταφέρονται οι υπηρεσίες της στη ΔΟΥ Άμφισσας, έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στους πολίτες και στην επιχειρηματική κοινότητα του Δήμου Δωρίδας.
Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Δωρίδας καλύπτει μία ευρεία περιοχή που ουσιαστικά είναι η μισή περίπου έκταση του Νομού Φωκίδας. Η δε ΔΟΥ Λιδωρικίου, επιπλέον εξυπηρετούσε τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων (Κοινότητες Μουσουνίτσας, Αθανασίου Διάκου, Πανουργιά) που ανήκουν στο Δήμο Δελφών.
Η κατάργηση της ΔΟΥ Λιδωρικίου, αναγκάζει τους επαγγελματίας και τους φορολογούμενος πολίτες της περιοχής αυτής να διανύουν ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με αυτές που διένυαν μέχρι σήμερα, αποστάσεις που κυμαίνονται από 55 χλμ. (απόσταση από την Άμφισσα στο Λιδωρίκι), έως και 120 χλμ. (απόσταση από την Άμφισσα στα απομακρυσμένα χωριά των Βαρδουσίων, όπως Δάφνος, Διχώρι, Υψηλό Χωριό, Αρτοτίνα κ.α.). Ο δε χρόνος των διαδρομών αυτών είναι από 45 λεπτά μέχρι και τρεις ώρες. Μάλιστα, προκειμένου να τηρήσει ο κάτοικος της περιοχής φορολογικές του υποχρεώσεις και να ανταπεξέλθει στις αυξημένες πλέον ανάγκες συναλλαγών με την εφορία, αναγκάζεται να θέτει τον εαυτό του σε ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες μέσω ενός επικίνδυνου και απαρχαιωμένου οδικού δικτύου.
Επίσης, το όλο σκηνικό επιβαρύνεται κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στους ορεινούς όγκους της περιοχής.
Η απόφαση για κατάργηση της ΔΟΥ Λιδωρικίου επιβαρύνει αυτόν τον πληθυσμό με ακόμα περισσότερα έξοδα και πολύ περισσότερο χρόνο για να διενεργεί τις υποχρεώσεις του με την εφορία. Το οξύμωρο είναι ότι η συγκεκριμένη ΔΟΥ παρουσίαζε υψηλή απόδοση στη διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων (73,26%), που την κατέτασσε στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά από πλευράς επιδόσεων. Σημειωτέων δε, ότι στην περιοχή που εξυπηρετούσε η ΔΟΥ Λιδωρικίου, δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες (εργολάβοι τεχνικών έργων, τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες κ.α. Είναι επομένως εύλογο, η πολιτεία αντί να δυσκολεύει την επιχειρηματική ανάπτυξη και τα φορολογικά έσοδα που προκύπτουν από αυτήν, να διευκολύνει την κατάσταση.
Η επιπτώσεις της κατάργησης της ΔΟΥ Λιδωρικίου επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις ήδη επιβαρυμένες από τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών που κατοικούν στην περιοχή και απαξιώνει ακόμα περισσότερο την όποια προοπτική του επιχειρηματικού κόσμου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Με βάση ποιά κριτήρια λήφθηκε η απόφαση για την κατάργηση της ΔΟΥ Λιδωρικίου , που εξυπηρετεί ένα ιδιαίτερα οικονομικά επιβαρυμένο πληθυσμό της Φωκίδας και θα επιφέρει σε χιλιάδες συμπολίτες μας επιπλέον ταλαιπωρίες;
Πώς θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο Οικονομικών τις ανάγκες που θα προκύψουν από τις νέες προβλεπόμενες διαδικασίες, με βάση τη νέα δομή του Υπ. Οικονομίας (TAXISNET2 κ.λπ.), πολλές εκ των, απαιτούν την αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογούμενων;
Πώς θα εξυπηρετηθούν τα άτομα της ευρείας αυτής περιοχής με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται; Προτίθεστε να ανακαλέσετε την σχετική σας απόφαση και να επαναλειτουργήσει η ΔΟΥ Λιδωρικίου;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου