Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση- Απάντηση της Ν.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ στο δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.Φωκίδας


Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο φιλοχουντικός, φιλοβασιλικός και φασιστικός χαρακτήρας του ΛΑΟΣ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της πολιτικής του πρωτοπορίας. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ρόλος τους και η ενεργή συμμετοχή τους στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν είναι καθόλου τυχαία. Άξιος ο μισθός τους...
Από την ανακοίνωση της Ν.Ε. του κόμματός τους είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ευθεία επίθεση προς το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα, με διαστρεβλώσεις και ανιστόρητες αναφορές, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας την οποία υπηρετεί και ως μέλος πλέον της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά με το ΚΚΕ και στριμωγμένο από την κριτική που αποκαλύπτει στο λαό τον πραγματικό ρόλο του, εξαπολύει λάσπη και ψέμα.
Οι υμνητές του φασίστα Μεταξά και των συνταγματαρχών της χούντας είναι "μανούλες" στις πολιτικές κωλοτούμπες και στην τακτική του "πες - πες ψέμα αρκεί να μη σε πάρει χαμπάρι ο λαός", για να περνάνε απαρατήρητα και από δίπλα τα πιο σκληρά μέτρα όπως γίνεται σήμερα με τη δική του συνειδητή συμμετοχή στην κυβέρνηση.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα που έχει στηρίξει στο σύνολό της τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ψήφισε το μνημόνιο. Κυρίως, είναι το κόμμα για τις βρόμικες δουλειές των αστών και του πολιτικού τους συστήματος, ο προαγωγός του πιο άθλιου αντικομμουνισμού.
Είναι κόμμα ρατσιστικό και επικίνδυνο για Έλληνες και μετανάστες εργάτες, ο Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε σαν «μέγιστο θέμα και ένα απ' τους βασικούς πυλώνες της ιδεολογίας μας» το μεταναστευτικό, δηλώνοντας ότι «ήδη έχει γίνει μία πρώτη κουβέντα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με πρωτοβουλία μου». Θυμίζουμε ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για το ζήτημα αυτό συνοψίζονται στην εξαπόλυση πογκρόμ εναντίον των μεταναστών εργατών.
Με πάγια τακτική το «διαίρει και βασίλευε», η ρατσιστική του ρητορεία στοχεύει για λογαριασμό του συστήματος να υποδαυλίσει αντιδραστικά αντανακλαστικά σε βάρος των μεταναστών, να τους καταστήσει ενόχους για τα μεγάλα εργατικά λαϊκά προβλήματα και να στρέψει Έλληνες εργάτες εναντίον τους, συσκοτίζοντας ότι τα κοινά τους προβλήματα έχουν κοινή αφετηρία, τη φιλομονοπωλιακή πολιτική, που με ακλόνητη αφοσίωση υπηρετεί ο ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό το κόμμα βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, θέλει να γυρίσει το λαό δεκαετίες πίσω.
Είναι το κόμμα που στέλνει δυνάμεις του στο λεγόμενο «κίνημα της πλατείας», αυτούς που λένε «οι 300 στην κρεμάλα», «οι 300 στο Γουδί». Έχει απειλήσει μέσα στη Βουλή πως θα στείλει κάποιους πολιτικούς στο Γουδί και καλλιεργεί τα πιο αντιδραστικά ένστικτα, εντάσσοντας δυνάμεις του σε προβοκατόρικες ενέργειες, τις οποίες ύστερα καταγγέλλει, κάνοντας τον υπερασπιστή της δημοκρατίας.
Αναγορεύοντάς τους σε «πολίτες», πήρε υπό την προστασία του τους προβοκάτορες, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ ότι περιφρούρησε τη Βουλή (!) όταν το 2010 είχε καταγγείλει το ΚΚΕ απ' την ανάποδη, ότι δήθεν προσπάθησε να μπουκάρει στη Βουλή! Και στις δύο περιπτώσεις, άνθρωποι του δικού του χώρου συμμετείχαν μαζί με τους κουκουλοφόρους στις προβοκάτσιες που στόχο έχουν το λαό και το κίνημα. Αυτοί που μιλάνε για τα υποκρισία είναι τα ίδια τσιράκια των μηχανισμών που θέλουν να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα. Ηταν ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος έσπευσε την ίδια μέρα της δολοφονίας των τριών εργαζομένων στην «Μαρφίν» να τους σκυλέψει, αποδίδοντας το φονικό στους χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές εκείνης της μέρας και γενικά στους αγώνες του λαού.
Ψήφισε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στήνει στα τρία μέτρα όσους αγωνίζονται για καλύτερα μεροκάματα και συντάξεις. Προ ολίγων ημερών συνηγορούσε υπέρ της ανάγκης περαιτέρω καταβύθισης του βιοτικού επιπέδου του λαού: «Να ζήσουμε χωρίς φάρμακα, πετρέλαιο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τόσα άλλα (...) να βάλουμε τα "δύο πόδια μας σε μισό παπούτσι", αλλιώς δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση και θα πεθάνουμε στην πείνα».
Ρητορεύει για την εθνική κυριαρχία, αλλά το πρόβλημά του είναι η μονόπλευρη εκχώρησή της και ότι δεν επωφελούνται απ' αυτήν άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ρωσία, Κίνα) πέραν της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ο Γ. Καρατζαφέρης έχει επανειλημμένα αξιώσει να βάλουμε, για παράδειγμα, το ρώσικο στόλο στο Αιγαίο! Οι τακτικισμοί του ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να αποκρουστούν από το λαό. Είναι μέρος αναπόσπαστο του μαύρου μετώπου, που συνθέτουν η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί εκπρόσωποι, με «αρχιμαέστρο» την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία. «Μαύρο» πρέπει να είναι κι αυτό που θα εισπράξει απ' το λαό.
Η δημοκρατία που υπερασπίζεται ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι του κεφαλαίου και θέλει το λαό και το κίνημα στο «γύψο». Πριν λίγο καιρό, η αγέλη κατέθετε ερώτηση στον πρωθυπουργό προτρέποντάς τον σε τσάκισμα του κινήματος, σε άμεση λήψη αυταρχικών και κατασταλτικών μέτρων, ματαιοπονώντας ότι με το «μαστίγιο» θα αφοπλίσουν και θα καθυποτάξουν το λαό και το κίνημα, θα βάλουν τέλος στους αγώνες του. Είναι αυτό ακριβώς το σημείο όπου συναντιούνται ο ΛΑ.Ο.Σ, με το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα αστικά κόμματα και την Ευρωένωση, της οποίας ο αντικομμουνισμός και η έχθρα για το ταξικό κίνημα έχει γίνει επίσημη ιδεολογία.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, ο Γ. Καρατζαφέρης την εκτελεί. Ας ανακαλέσει ο λαός στη μνήμη του τις προβοκάτσιες εναντίον του ΚΚΕ π.χ. με την υπόθεση «Γερμανός», με «πρώτα βιολιά» τον Θ. Πάγκαλο και τον Γ. Καρατζαφέρη, όπου το επιχειρηματολόγιό τους ξεφτιλίστηκε όταν αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ασύστολα ψεύδη και βρώμικη λάσπη. Από αυτή τη σκοπιά, η συμπάθεια με την οποία το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τον ΛΑ.Ο.Σ. από τη μια, αλλά και η προθυμία της ΝΔ να συμπράξει μαζί του στη συγκυβέρνηση, λέει πολλά για το ρόλο που επιφυλάσσει το αστικό πολιτικό σύστημα στο φιλοχουντικό - φιλοβασιλικό εσμό του ΛΑ.Ο.Σ., καθιστώντας αναγκαία την επαγρύπνηση των εργαζόμενων και του λαού.
Στη μαυρίλα της πολιτικής τους που τώρα όλοι μαζί θα σπρώχνουν για να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά ότι η άρχουσα τάξη θεωρεί εμπόδιο για τα κέρδη της και την ανταγωνιστικότητά της, ο λαός πρέπει να απαντήσει «μαυρίζοντάς» τους. Η απόφασή του για οργάνωση, για συμπόρευση με το ΚΚΕ στην κάλπη και στο κίνημα, για ανατροπή της συγκυβέρνησής τους και της πολιτικής της, συνιστά βήμα καθοριστικό που θα του δώσει τη δύναμη να τσακίσει τα εμπόδια που ορθώνονται στο δικό του δρόμο προς τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, σημασία έχει να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε έναν αληθινό καταρράκτη. Να βγάλουμε από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα που δυσκολεύουν να περάσει ο λαός απ' αυτό που πρέπει να είναι ζητούμενο, το δρόμο της κοινωνικής λαϊκής ευημερία.
Ξέρει καλά η κυβέρνηση και οι βαστάζοι της, τα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας, ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα κερδίζει αυτές τις μέρες πλούσια πείρα, με καθοριστική τη συμβολή του ΚΚΕ. Ξέρουν καλά πως οι αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, η δουλειά που γίνεται εργάτη τον εργάτη στα εργοστάσια, στα καταστήματα και αλλού, είναι σοβαρή παρακαταθήκη που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να δημιουργήσει ισχυρούς κραδασμούς για το αστικό πολιτικό σύστημα, τη στρατηγική των κομμάτων του. Γι' αυτό λυσσάνε ενάντια στο ΚΚΕ, γι' αυτό χτυπάνε με ψέματα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους εργατικούς αγώνες, γιατί τρέμουν την οργή και την οργανωμένη πάλη του λαού.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες. Να πάρουν θέση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που αντιπαλεύει τα βάρβαρα μέτρα που υπηρετούν την πλουτοκρατία. Να μην επιτρέψουν με την ανοχή τους την υποταγή του λαϊκού κινήματος και την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Related Posts with Thumbnails

5 σχόλια:

  1. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΑΜ27 Νοεμβρίου 2011 στις 4:09 μ.μ.

    Σύντροφοι του ΚΚΕ
    αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ, ΤΩΡΑ, γιατί αύριο θα είναι αργά
    οφείλουμε να παραμερίσουμε τις επιμέρους διαφορές μας, να συμφωνήσουμε σε αυτά που πρέπει να κάνουμε ΑΜΕΣΑ, για να δώσουμε μια προοπτική στον κόσμο που υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο.
    Η ευθύνη των Αριστερών δυνάμεων είναι μεγάλη, και βεβαίως η μεγαλύτερη ανήκει στο ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τα λες και τα ξαναλές, δεν έχεις βαρεθεί; Αφού σας φτύνουν συνεχώς και σας βρίζουν κι από πάνω: τη μια οπορτουνιστές, την άλλη προβοκάτορες και προδότες του λαικού κινήματος.
    Μου θυμίζετε αυτό το φαλλοκρατικό στερεότυπο που λέει πως άμα φτύνεις τη γκόμενα κολλάει μαζί σου. Μήπως έχετε πάθει κάνα τέτοιο σύνδρομο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος δεν φτύνει ούτε διαφωνεί με την πρώτη πρόταση του ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΑΜ , αυτοί που τον φτύνουν είναι οι ηγεσίες των κομμάτων που δεν θέλουν να χάσουν τον έλεγχο του μηχανισμού που τους διατηρεί στις θέσεις τους.
    Απαράδεκτες και προδοτικές οι ηγεσίες της σημερινής αριστεράς, χειρότερες από όλες όσες έχουν περάσει μέχρι τώρα.
    Ούτε να ενώσουν τον κόσμο ούτε να τον ξεσηκώσουν θέλουν, απλά να διατηρήσουν τα πόστα τους με λίγο γκρίνια παραπάνω.
    Η σταλινική αριστερά των μηχανισμών και των γκούλακ είναι η πιο βολική αριστερά που θα μπορούσε να βρει απέναντί της η Τρόικα
    ΧΆΡΙΝ ΣΕ ΑΥΤΉΝ, Η ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΆΕΙ ΈΝΑ ΒΉΜΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ουσία όμως ο ΕΜΠΡΟΣ για το ΝΕΟ ΕΑΜ απευθύνεται στην αρτηριοσκληρωτική ηγεσία του ΚΚΕ για συμφωνία κορυφής και δημιουργία του 'νέου ΕΑΜ' (έτσι δημιουργήθηκε και το ΕΑΜ). Άλλωστε όταν κάνεις κάλεσμα σε οποιοδήποτε μέλος του ΚΚΕ είναι το ίδιο σα να κάνεις στην ηγεσία του, μιας και το κόμμα αυτό είναι συγκεντρωτικό κι ως γνωστόν στα μέλη του επιτρέπεται να κινούνται αυστηρά εντός γραμμής.
    Αν παρεκλίνουν κι αναζητήσουν συμμαχίες με τους 'οπορτσουνιστές' όπως σας χαρακτηρίζουν, τους περιμένει η διαγραφή, η χλεύη κι αν γίνουν κι επικίνδυνοι ακόμα και η λάσπη.
    Αμέτρητα τα παραδείγματα στην ελληνική ιστορία μέχρι πολύ πρόσφατα.
    Μήπως γι' αυτό το λόγο πρέπει να πάψετε να ονειρεύεστε συμμαχία με τους ιεχωβάδες του ΚΚΕ και να καλέσετε τον κόσμο (κι όχι μόνο του ΚΚΕ) σε ευρύτερη συμμαχία μ' ένα κοινό πλαίσιο μίνιμουμ προγράμματος και τότε βλέπουμε πόσ' απίδια πιάνει ο σάκος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ28 Νοεμβρίου 2011 στις 10:28 μ.μ.

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΑΜ (Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!)ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
    ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
    ΑΠΛΑ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ "ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ"

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ (ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΛΘΟΥΝ) ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή