Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» : Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΕΙ Η ΔΕΗ



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών,που έγινε την Τρίτη(22-11-2011),συζητήθηκε το θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων , του γνωστού χαρατσιού της ΔΕΗ.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» Αποστ. Καραχάλιος αφού αναφέρθηκε στον παράνομο, αντισυνταγματικό και κοινωνικά άδικο χαρακτήρα του χαρατσιού, που επιβλήθηκε χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και εξισώνει πλούσιους και φτωχούς, τονίζοντας ότι έχουμε φύγει από το «δεν πληρώνω» και έχουμε πάει στο «δεν έχω να πληρώσω».
Για τους λόγους αυτούς είπε ότι ο Δήμος Δελφών δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος...
αλλά να σταθεί στο πλευρό των δημοτών και πρότεινε όπως ο Δήμος : 
1) ζητήσει την κατάργηση του χαρατσιού, 2) ασκήσει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας,
3) αποστείλει εξώδικο στη ΔΕΗ απαιτώντας την μη διακοπή του ρεύματος στους δημότες που δεν πληρώνουν το χαράτσι και 4) καλύψει νομικά τους δημότες αυτούς.
Ο Αποστ.Καραχάλιος στη συνέχεια τόνισε ότι ο Δήμος δεν πρέπει να αρκεσθεί στα παραπάνω αλλά επιβάλλεται να στηρίξει σε πρακτικό επίπεδο τους δημότες.Γι’ αυτό πρότεινε όπως ο Δήμος προβαίνει με το συνεργείο του στην επανασύνδεση του ρεύματος στις περιπτώσεις διακοπής λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού και συμπλήρωσε λέγοντας ότι την ευθύνη για την επανασύνδεση σε περίπτωση δίωξης να την αναλαμβάνει ο Δήμος.
Αντιθέτως ο Δήμαρχος Δελφών πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την μη επανασύνδεση του ρεύματος από το Δήμο στις περιπτώσεις διακοπής από τη ΔΕΗ.
Η πρόταση αυτή του Δημάρχου καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ,το οποίο δέχθηκε την παραπάνω πρόταση(που αποτελεί πλέον και απόφασή του) για επανασύνδεση του ρεύματος από το συνεργείο του Δήμου.

΄Αμφισσα 25 Νοεμβρίου 2011



Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου