Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ Ο βωξίτης είναι λαϊκή περιουσία

Ανακοίνωση με αφορμή την αγοραπωλησία των μεταλλείων στην περιοχή
Ανακοίνωση με αφορμή την αγοραπωλησία των μεταλλείων βωξίτη της «S και Β Βιομηχανικά Ορυκτά» (του Οδ. Κυριακόπουλου) από τον όμιλο Μυτιληναίου, εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εκφράζουμε κατ' αρχήν την αδιαφορία μας για το αν τα μεταλλεία είναι στα χέρια του Α ή του Β ιδιώτη εκμεταλλευτή τους. Ο βωξίτης είναι λαϊκή - δημόσια περιουσία (όπως το νερό, τα δάση, τα βουνά, η θάλασσα) και σαν τέτοια πρέπει να αξιοποιείται προς όφελος του λαού. Με πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τις ανάγκες των εργατών. Με θέσεις εργασίας που συνεχώς θα αυξάνονται. Με καθετοποίησή του στο χώρο εξόρυξης...
(αλουμίνα - αλουμίνιο - μονάδες μεταποίησης).
Δυστυχώς, όμως, με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αυτός ο μοναδικός πλούτος του ελληνικού λαού δόθηκε προίκα στους Ηλιοπουλαίους - Κυριακοπουλαίους και τώρα σε άλλο όμιλο, θαρρείς και είναι ιδιοκτησία τους».
Παράλληλα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της καθώς, με βάση την εμπειρία από τις εξαγορές επιχειρήσεων, από τέτοιες διαδικασίες οι επιχειρηματίες κερδίζουν και χάνουν οι εργαζόμενοι.
Υπογραμμίζει επίσης ότι «στη συνάντηση της διοίκησης της "S και Β" με τους εργαζόμενους δεν διαφάνηκε ότι με το νέο καθεστώς οι θέσεις εργασίας παραμένουν ως έχουν.
Αυτό πρέπει να συσπειρώσει τους εργαζόμενους γύρω από το εργοταξιακό σωματείο καθώς από τη μια η αγοραπωλησία και από την άλλη η εφαρμοζόμενη πολιτική, που καταργεί συμβάσεις και σπέρνει τη φτώχεια, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα μιας ενιαίας πολιτικής που οδηγεί στην απόλυτη αβεβαιότητα εργαζόμενους - επαγγελματίες, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Από την άλλη δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς, μαζί και οι τοπικοί φορείς, και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν».
http://www2.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου