Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για το Πολυτεχνείο, συγκέντρωση την Πέμπτη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ξεσηκωμός της εργατικής τάξης και της νεολαίας της το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο κατά της στρατιωτικής δικτατορίας αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμαινε την αρχή του τέλους της 7ετιας
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό ...
είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας
Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης  με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και διάφορων προθύμων, ΕΕ.
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ψηφίσουν τη συμφωνία πτώχευσης της ζωής και να μας δεσμεύσουν για άλλα 20 χρόνια. 

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς, τα διλλήματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε. Απορρίπτουμε συνολικά τις πολιτικές, τα συμφέροντα και τα κόμματα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση.

Σήμερα πρέπει η εργατική τάξη και το μαζικό λαϊκό κίνημα οργανωμένα και μέσα από τους φορείς τους να παλέψουν για την δική τους εξουσία. Να παλέψουν για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία σε συμπόρευση, ώστε να διαμορφώσουμε το μεγάλο ποτάμι της ανατροπής. Για να ξεμπερδέψει ο λαός με τους εκβιασμούς, τις απειλές των κομμάτων και των μηχανισμών που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα, να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Σήμερα 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ισχύει πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ το μήνυμα:
«Όταν ο λαός θέλει, μπορεί»
Πατριωτικό καθήκον για το λαό σήμερα είναι να μετατρέψει σε δική του περιουσία τα μονοπώλια, να πάρει τις τύχες της χώρας και τις δικές του στα χέρια του. Καμιά κυβέρνηση, όποια σημαία κι αν σηκώνει, δεν μπορεί να γιατρέψει την καπιταλιστική κρίση, να απαλύνει τις συνέπειες για το λαό. Στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του λαού η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και οι διεθνείς της σύμμαχοι ή βρίσκεσαι με τα μονοπώλια ή με το λαό για την ανατροπή της εξουσίας τους.
ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου