Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΕΙΣ & ΣΤΟΧΟΙ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Επικεφαλής Συνδυασμού ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΟΓΑΚΗΣ

Φίλες &  Φίλοι
Έμποροι, Βιοτέχνες, Επαγγελματίες
Θα προσπαθήσω μέσα σε λίγες γραμμές, να σας μεταφέρω τις σκέψεις, τους στόχους και τις θέσεις του Συνδυασμού μας, για τα Επιμελητηριακά δρώμενα.
Πρώτος μας στόχος ήταν η δημιουργία ενός συνδυασμού Επιχειρηματικά και Κοινωνικά Αντιπροσωπευτικού, Αυτόνομου και Πολυσυλλεκτικού Πολιτικά, με Γνώση με Δυναμική.
Καταφέραμε να τον συγκροτήσουμε μέσα από τον διάλογο που έγινε μεταξύ των υποψηφίων και πολλών άλλων μελών του Επιμελητηρίου.
Δεύτερο στόχο που βάλαμε και καθημερινά τον υπηρετούμε, είναι η ενημέρωση και ...
η συμμετοχή, όσων περισσότερων μελών του Επιμελητηρίου μας πάνω σε όλα τα θέματα. Θέλουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου μαζί με την διοίκησή του, να προσπαθήσουν σε κοινό σχέδιο, στην ίδια προοπτική. Με αυτό τον τρόπο έχει λειτουργήσει ως σήμερα και όλη η ομάδα του συνδυασμού μας. Συλλογικά, με ομοψυχία.
Τρίτος στόχος είναι η προσπάθεια που θα γίνει, ώστε οι 2.000 επιχειρήσεις του Νομού μας, μικρές και μεγάλες, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες, που θα δώσουν οικονομική ώθηση στον τόπο μας. Ειδικότερα σήμερα, ύστερα από όσα όλοι μας έχουμε βιώσει είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτόκλητοι σωτήρες και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Πρέπει συντονισμένα να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την διαφορετική ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Η διαφορά μας με όλα τα άλλα συμβούλια που λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι η προσπάθειά μας πρωτίστως να συντονίσουμε τους Εμπορικούς, Επαγγελματικούς Συλλόγους και κάθε φορέα σχετικό με τους Κλάδους μας. Να δουλέψουμε από κοινού για την επίτευξη όλων εκείνων που μαζί θα βάλουμε σαν προτεραιότητα και ανάγκη να γίνουν. Έχουμε συνειδητοποιήσει πως το Δ.Σ. πρώτα πρέπει να υπηρετεί τις προσπάθειες των μελών του, να τις στηρίζει και να τις προωθεί με όλες του τις δυνάμεις.
Όλα αυτά που θα πηγάσουν από τις προτάσεις των κατά τόπους συλλόγων όλου του Νομού, θα έχουν τύχη υλοποίησης, όταν μπουν πάνω σε τέτοιες βάσεις, σε νέες αντιλήψεις.
Ο Συνδυασμός μας ΕΙΝΑΙ το Καινούργιο, το Πρωτοπόρο, η Πρόοδος, η Δημιουργία, η Διαφορετική Αντίληψη για το Διοικώ, Επιχειρώ, Γνωρίζω, Συνεργάζομαι, Αξιοποιώ!
Είμαστε αυτοί που πρώτα από όλα θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ο επαγγελματικός κόσμος να έρθει κοντά και να ανοίξουμε μαζί τους δρόμους που θα περπατήσουμε, βοηθώντας τον Τόπο μας τους Συντοπίτες μας, τις Οικογένειές μας.
Είμαστε αυτοί που βάλαμε στην άκρη τα ψευτοδιλήμματα που δυστυχώς θέλουν να μας εθίσουν, ακόμα και να μας τα επιβάλουν ιδιαίτερα σήμερα.
Είμαστε αυτοί που αρνούμαστε τις θεωρίες, Ιδιωτικός τομέας ενάντια στον Δημόσιο, οι Δημόσιοι υπάλληλοι στο σύνολο τους είναι η γάγγραινα της χώρας, οι Ιδιώτες όλοι στο ίδιο τσουβάλι συναλλασσόμενοι και αρπαχτικά, οι Συνταξιούχοι μας περισσεύουν, κ.α

Προσφορά Επιμελητηρίου - Τρόπος Διοίκησης.
Όλοι μας συναντήσαμε και συναντάμε την απαξίωση προς τον Επιμελητηριακό Θεσμό, από τους Επαγγελματίες στο Νομό μας.
Κοινή ερώτηση και απορία από όλους: «τι μας χρειάζεται;»
Διαπίστωση ταυτόχρονα καθολική: « μας συμπεριφέρεται ως νταβατζής!, προκειμένου να πάρουμε την απόδειξη που μας χρειάζεται για την θεώρηση των βιβλίων μας». Αυτά λέγονται και ακούγονται από τους περισσότερους και δεν πρέπει να μας πειράζουν οι λέξεις.


Συνθήματα του τύπου, «να αγωνιστούμε για να επαναφέρουμε το κύρος στο Επιμελητήριο» σίγουρα αφορούν πολύ παλιές εποχές. Οι τελευταίες δυο δεκαετίες το μόνο που μας θυμίζουν είναι μια απόλυτη ηρεμία συνώνυμη, της χειμερίας νάρκης, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια γίναμε μάρτυρες απίστευτων αντιπαραθέσεων μεταξύ των συμβούλων.
Δεν είναι η στιγμή για λεπτομερής σχολιασμούς.
1.Είναι η ώρα που πρέπει τα μέλη μας να αποφασίσουν να ξεκινήσουμε γρήγορα όλοι μαζί προς τα μπρος.
2.Με μια Διοίκηση άλλης αντίληψης από τις προηγούμενες. Που το κέντρο αυτής της αντίληψης είναι τα μέλη της, η Επιχειρηματική τους εξέλιξη, η Δημιουργική Ανταπόδοση στην Κοινωνία που ζούμε.
3.Η Διοικητική Επιτροπή και Πρωτίστως ο Πρόεδρος, είναι οι εκφραστές των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, αυτοί που θα συντονίσουν την Συλλογική προσπάθεια των μελών μας.
4.Εγγύηση όλων αυτών, είναι οι συνθήκες που θα δημιουργήσουμε μέσα στις οποίες θα λειτουργήσουμε. Διαφάνεια, Δημοσιότητα, Έλεγχος. Είναι η Καθολική και Μαζική Συμμετοχή των μελών μας σε κάθε προσπάθεια του φορέα μας.

Ο Νομός Φωκίδας έχει τις προϋποθέσεις εκείνες που μπορούν να τον ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση ανάπτυξης και να τον οδηγήσουν σε κορυφαίες θέσεις. Αυτό δεν είναι υπερβολή.
Ο Συνδυασμός μας και ο Επικεφαλής του, είναι αυτός που εγγυάται αυτή την πορεία.
Γιατί είναι το Καινούργιο. Γιατί δεν Φοβόμαστε τους καιρούς. Γιατί είμαστε Αποφασισμένοι. Γιατί έχουμε την Γνώση και την Δύναμη.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ, 27-11-2011 και να στηρίξετε με την ψήφο σας τον Συνδυασμό μας.


Με Σεβασμό

Γιογάκης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου