Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοβουλίες για ανάκληση των επιφανειακών εξορύξεων στην Αγία Ευθυμία θα αναλάβει η δημοτική αρχή

Η Αγία Ευθυμία με τις κορυφές της Γκιώνας που απειλούνται
Στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάκληση απόφασης που εγκρίνει την επιφανειακή εξόρυξη μεταλλείου στη θέση «Κοκκινάρι» Αγίας Ευθυμίας θα προχωρήσει ο δήμος Δελφών σύμφωνα με τα όσα θα εισηγηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ταγκαλής .

Σύμφωνα με την εισήγηση , «η εταιρεία εξόρυξης μεταλλείου ...
S& Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. με την ΑΔΑ 4Α5ΖΟ-Χ34 Κ.Υ.Α. των υπουργών και υφυπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, έλαβαν έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση μεταλλείου βωξίτη σε συνολική έκταση 52.951,20 μ2 και των συνοδών αυτού έργων, στη Θέση ‘Κοκκινάρια’ Αγ. Ευθυμίας.
Η Τοπική Κοινότητα Αγ. Ευθυμίας έλαβε την υπ’ αριθμόν 15/23.9.2011 ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την οποία εισηγείται αρνητικά στην εξόρυξη και προτείνει να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες ώστε να ανακληθεί η απόφαση και να μην προχωρήσει η εταιρεία στην παραπάνω εξόρυξη. Το θέμα εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση επειδή είναι μείζονος σημασίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι και το Νομαρχιακό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά στην εξόρυξη με την υπ’ αριθμόν 19/2005 απόφασή του»
http://orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου