Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο Δήμος Δελφών εξέδωσε τουριστικό έντυπο στην αγγλική γλώσσα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Ο Δήμος Δελφών εξέδωσε τουριστικό έντυπο στην αγγλική γλώσσα.


Ο Δήμος Δελφών εξέδωσε τουριστικό έντυπο στην αγγλική γλώσσα για την προβολή και την ανάδειξη της εικόνας του στα πλαίσια των νέων καλλικρατικών ορίων του.
Το έντυπο είναι θεματικό χωρίς να είναι δομημένο κατά...
περιφερειακή ενότητα. Είναι έντυπο – πρόσκληση προς τον ξένο τουρίστα να επισκεφθεί το Δήμο μας προκειμένου να βιώσει ελκυστικές και  ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από το πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές και τη γαστρονομία της περιοχής. Η επιλογή αυτή στηρίζεται στο ότι σήμερα οι ταξιδιωτικές τάσεις έχουν αλλάξει, καθώς ξεφεύγουν από  τα κλασικά πρότυπα (αξιοθέατα - ήλιος - θάλασσα) και τείνουν προς την αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών. Γιαυτό και το  σύγχρονο μάρκετινγκ υποστηρίζει ότι ο τουρισμός είναι ένα προϊόν που πουλάει κατά κύριο λόγο εμπειρίες.

Λόγω της έκτασης του Δήμου, ο οποίος περιλαμβάνει αρκετές πόλεις και πολλά χωριά και περιοχές, το έντυπο έχει γενικό χαρακτήρα, τα δε κείμενα του είναι αφαιρετικά προκειμένου να αποτελέσει μια πρώτη επαφή με τον διεθνή τουρίστα, τον οποίο επιδιώκει να προσελκύσει.

Η ύπαρξη ενός ξενόγλωσσου εντύπου του Δήμου ιδιαίτερα μετά τη βράβευση του με το βραβείο αριστείας (EDEN) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες οι οποίες διανοίγοντα. Εξάλλου ένα έντυπο του Δήμου στην αγγλική γλώσσα είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στις μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις του Εξωτερικού.
Επίσης ένα τέτοιο έντυπο θα αποτελέσει τη βάση. ώστε μελλοντικά, όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά του Δήμου, να εκδοθεί και στην ελληνική γλώσσα, αλλά ενδεχομένως και σε άλλες γλώσσες.

Μεγάλων διαστάσεων και πολυσέλιδο (32 σελίδες) το έντυπο  τυπώθηκε σε 3.000 αντίτυπα. Η δαπάνη του εντύπου ανήλθε σε 6.800,00 ευρώ (δημιουργικό 1.700€ + 3.800 εκτύπωση + ΦΠΑ).
Την επιμέλεια της έκδοσης καθώς και τα κείμενα συνέταξε η κα Μάρω Τασιού - Γουργουρή, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου.
Το έντυπο δεν θα ήταν εφικτό να εκδοθεί, με τη περιορισμένη αυτή δαπάνη, αν δεν προσφέροντο αφιλοκερδώς οι κάτωθι συμπολίτες μας τους οποίους ο Δήμος Δελφών θερμά ευχαριστεί:
Τις φωτογραφίες του εντύπου προσέφεραν οι συνδημότες μας: Γιάννης Κουλελής, Ηλίας Μασσάρος, Απόστολος Χατζηδήμου και ο φίλος του Δήμου μας Δημήτρης Μανιάτης. Τεχνική υποστήριξη προσέφερε η κα Ζωή Πλουμάκη – Ροπακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου