Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

HMOYNA NΕΙΟΣ ΚΑΙ…ΓΕΡΑΣΑ !! ΔΩΡΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ



DSC05232
    Διαβάσαμε με προσοχή , αγαπημένοι μου φίλοι το “ ομόφωνο ψήφισμα “ του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου μας , που στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας , και το οποίο κομίζει “ γλαύκα εις  Αθήνας “ , όπως θα ‘λεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι .
    Θέματα γνωστά από παλιά που “ σέρνονται “ από χρόνια καταταλανίζοντας τους Δωριείς , και που φοβούμαστε πως από κάποιους ..ανακαλύφτηκαν πρόσφατα , αφού στο κείμενο - γενικών ..περιγραφών και..διαπιστώσεων – διαπιστώνονται…διαπιστωμένες από χρόνια .. διαπιστώσεις  , λες και οι άνθρωποι ήρθαν ...
..πρόσφατα στον τόπο τούτο το Δωρικό , και βλέπουν τα..παράξενα ..
   Δεν φτάνουν αγαπητοί μου φίλοι οι ..διαπιστώσεις , και τα ..ομόφωνα  ψηφίσματα , με ..ευχολόγια και ..ευχέλαια , δυστυχώς , δεν λύνονται προβλήματα , καλές είναι οι διάφορες αποφάσεις και τα ψηφίσματα , αλλά πρέπει και να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και κυρίως να μη μένουν..αποφάσεις αλλά και να υλοποιούνται .
  Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλάκαι διάφορα , σχετικά με το Κ.Υ.Λιδορικίου τουλάχιστον , όπως π.χ. ότι υπάρχει , το που δεν γνωρίζουμε , αλλά σε κάποιο υπόγειο φοβούμαστε , ένα μικρό μικροβιολογικό εργαστήριο , που ίσως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί , υπήρχε μάλιστα και πρόταση να ανεβαίνει τα Σαββατοκύριακα ο γιατρός κ. Πλακιώτης , γαμπρός του χωριού μας , και να εξυπηρετεί αφιλοκερδώς , έτσι είχε δηλώσει σε μας τουλάχιστον .
   Ας  κάνει το Δ.Συμβούλιο μια εξέταση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν ας …ψάξουν και στα υπόγεια μήπως υπάρχουν αναξιοποίητα μηχανήματα , το Κ.Υ δυστυχώς , χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές σαν …” βολευτήρι “ της κομματοπελατείας , με αποτέλεσμα να υπ0άρχουν ένα σωρό μη ..απαραίτητοι , και να λείπουν οι..αναγκαίοι , μου θυμίζει εκείνο το περίφημο σε κάποιο Κ.Υ της βόρειας Ελλάδας , που είχε 5 οδηγούς αλλά δεν είχε…ασθενοφόρο ..
   Βέβαια κάθε  μέρα που περνάει αναδεικνύονται συν τοις άλλοις και οι πολλές και..αθεράπευτες ..αδυναμίες του Καλλικράτη , που το μόνο που , μέχρι στιγμής , κατάφερε ήταν να..χειροτερέψει τον …Καποδίστρια , κάτι που δεν ήθελε δα , και πολύ..κόπο και ..μελέτη …
   Δείτε το ομόφωνο  ψήφισμα του Δ.Συμβουλίου και βγάλτε  τα συμπεράσματά σας …
   Καλή  σας  μέρα …Κ.Κ.-
   
Αναλυτικότερα με το ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας που έστειλε και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο τονίζει :
1. Θεωρεί ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.
2. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να προσφέρει αυτό το αγαθό σε όλους τους πολίτες της χωρίς καμία διάκριση και χωρίς κανένα άλλοθι, όπως αυτό της οικονομικής κρίσης.
3. Διαπιστώνει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νομό μας διαρκώς συρρικνώνονται, όπως ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μείωση και άλλων υπηρεσιών κυρίως σε εξετάσεις.
4. Στηρίζει την πρωτοβουλία των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και στα Κέντρα Υγείας Λιδωρικίου και Ιτέας για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Φωκίδα.
5. Σχετικά με την πρόταση «Λιαρόπουλου» υποστηρίζουμε ότι το Γ.Ν. Άμφισσας πρέπει να λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα υγείας.
6. Στηρίζουμε , επιδιώκουμε και επιθυμούμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται από το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, το οποίο εξυπηρετεί αρκετά χωριά μας , που απέχουν από το Γ.Ν. Άμφισσας περισσότερο από 100 χιλιόμετρα.
Συγκεκριμένα ζητούμε :
α. Να καλυφθούν οι κενές θέσεις του παιδιάτρου και οδοντιάτρου.
β. Να ενισχυθεί με ένα πλήρες εξοπλισμένο όχημα ΕΚΑΒ.
γ. Να πραγματοποιούνται αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, όπως στο παρελθόν.
7. Σχετικές με το θέμα φήμες για περαιτέρω υποβαθμίσεις στο χώρο της υγείας που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας μέχρι τις 4:30 και να είναι κλειστά τα σαββατοκύριακα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο.
8. Ζητούμε να καλυφθούν λειτουργικά οι κενούμενες θέσεις στα Περιφερειακά Ιατρεία Ερατεινής , αμυγδαλιάς, Κροκυλείου και Ποτιδάνεια.
http://lidoriki.blogspot.com/2011/06/hmoyna-n.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου