Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Απολύσεις στο Δημόσιο τώρα !

Δεν φτάνει η μείωση μισθών και συντάξεων...
Απολύσεις τώρα ζητάει η τρόικα, οι μετατάξεις δεν αρκούν!

Τα χειρότερα για τους εργαζόμενους στο ευρύτερο Δημόσιο είναι ακόμα μπροστά, αφού η Τρόικα δεν ικανοποιείται από τις ως τώρα απολύσεις, ούτε από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015. 
Τις ισχυρές πιέσεις της τρόικας για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δέχεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η αναζήτηση περίπου 3,5 δισ. ευρώ από περιορισμό των δαπανών κατά...
το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς η τρόικα φέρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιφάνεια το επίμαχο ζήτημα των απολύσεων.
Ο «υπερτροφικός δημόσιος τομέας» και «υπάλληλοι που δεν δουλεύουν» είναι οι συνήθεις φράσεις που έχουν εκφραστεί επανειλημμένα από τα στελέχη της τρόικας, που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας. Το ζήτημα τώρα φαίνεται να τίθεται επί τάπητος.

Μήνυμα μέσω ΟΤΕ!
Την ώρα που η κυβέρνηση διά του αντιπροέδρου της προανήγγειλλε 7.000 εν δυνάμει απολύσεις, με το  "περιτύλιγμα" της επαναξιολόγησης από το ΑΣΕΠ, υπαλλήλων που προέρχονται από φορείς ή οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, τα στελέχη της τρόικας φέρονταν να ζητούν άμεσα απολύσεις στις ΔΕΚΟ. Τέτοιου είδους κίνηση λειτουργεί κυρίως υπέρ των υποψήφιων αγοραστών των δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς επιδιώκουν να τις πάρουν στα χέρια τους με αρκετά μικρότερο μισθολογικό κόστος.
Το μήνυμα το έστειλαν ήδη οι Γερμανοί. Το ενδεχόμενο της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων φαίνεται να το έχουν θέσει οι πρώτοι αγοραστές δημόσιας επιχείρησης, η Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.
http://konstantinosdavanelos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου