Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Άμφισσας για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων της Στερεάς και το απειλούμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Ιτέας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  
1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το νέο υγειονομικό χάρτη της 5ης Υ.Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, σε συνδυασμό με την αντίληψη περικοπής δαπανών και συρρίκνωσης του Δημοσίου Τομέα, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας εκθέτει τα ακόλουθα:

1 . Για το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. Άμφισσας εκφράζει την αντίθεση του προς κάθε...

σχεδιασμό η πρόταση, που οδηγεί στην περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση του
Νοσοκομείου μας, όπως η συγχώνευση του με νοσοκομεία γειτονικών νομών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
Το Νοσοκομείο μας πρέπει να διατηρήσει τις δυνατότητές του και να τις βελτιώσει. Αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας για παροχή φροντίδας υγείας, οι οποίες αυξάνονται σημαντικά κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας τουριστών στους Δελφούς, στο λιμάνι της Ιτέας, στις παραλιακές πόλεις ‚ στις παραλίες και στους ορεινούς όγκους της Φωκίδας. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα τις υγειονομικές ανάγκες, που δημιουργεί η ύπαρξη δυο σωφρονιστικών καταστημάτων στη Φωκίδα . Ακόμη στο Γ. Ν. Άμφισσας λειτουργεί μια άριστα οργανωμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της φιλοξενίας, ο αριθμός των νεφροπαθών αυξάνεται σημαντικά.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, που συνδέει τις πόλεις και τα χωριά των Δήμων Δελφών και Δωρίδας και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους, επιτάσσουν την ολοήμερη λειτουργία όλων των μονάδων υγείας των ως άνω Δήμων και την πλήρη αναβάθμισή τους.

2.Για Το Κέντρο Υγείας Ιτέας.

Στη συνάντηση των νοσοκομειακών ιατρών της Τετάρτης, 25-05-2011, ετέθη και η πρόταση, το Κέντρο Υγείας Ιτέας, να μην εφημερεύει δηλαδή, ΝΑ
ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ώστε οι ιατροί του Κ .Υ. Ιτέας να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Γ .Ν. Άμφισσας. Ή Πρόταση αυτή ετέθη και από τον κ. Διοικητή του Νοσοκομείου προς την 5η Υ.Π.Ε.
.
Το Σωματείο μας διαφωνεί κάθετα και καταδικάζει την πρόταση αυτή, καθώς και όλους όσους φανερά ή κρυφά υποκινούν τέτοια σενάρια, ή υπονομεύουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιτέας, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ.

3.Για το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου

Το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου έχει υποβαθμισθεί όσο ποτέ άλλοτε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΣΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ
ΙΙΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΘΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ‚ ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ζητούμε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, πάνω σε συγκεκριμένη βάση δεδομένων, χωρίς αοριστίες ή ασάφειες και στον οποίο να συμμετέχουν εκπρόσωποι του λαού της Φωκίδας και του χώρου της Δημόσιας Υγείας του Νομού.
Μόνο ο διάλογος μπορεί να εξασφαλίσει λύσεις που είναι δυνατόν να είναι αποδεκτές από όλους και συγχρόνως να θέσει τέλος σε « ψιθυρισμούς και προειλημμένες αποφάσεις».
Με την παρούσα ανακοίνωση, απευθύνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο, ο καθένας στο μετερίζι του, από το οποίο υπηρετούμε το λαό της Φωκίδας, να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει στο άμεσο μέλλον αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που παρέχουν το Γ. Ν. Άμφισσας και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου