Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

«Το μεγαλύτερο έγκλημα στα μεταπολιτευτικά χρονικά» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας «την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των δημόσιων αγαθών», μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.
«Υπάρχουν κοινωνικά αγαθά που δεν μπορούν να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα κάτω από τη λογική του κέρδους. 

Το νερό είναι ένα από αυτά. 
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν για ένα ευτελές τίμημα πωληθεί η ΕΥΔΑΠ, τότε χιλιάδες νοικοκυριά θα έχουν πανάκριβο και κακής ποιότητας νερό», εξήγησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε το παράδειγμα των ιδιωτικοποιήσεων ...
εταιρειών ύδρευσης σε άλλες χώρες που απέτυχαν και δημιούργησαν τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι για 150 εκατομμύρια θα δώσουμε σε ιδιώτες υποδομές ανεκτίμητης αξίας άνω των 2 δισ. προκειμένου να κερδοσκοπούν. Μας γυρνάνε πίσω στις εποχές της ΟΥΛΕΝ και της POWER, βυθίζουν την κοινωνία στην απελπισία και στην απόγνωση. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Η κοινωνία θα αντισταθεί».

Ο πρόεδρος ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, Βαγγέλης Δημουλάς, είπε ότι οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα μακρύ και δυναμικό αγώνα για να αποτρέψουν το ξεπούλημα της εταιρείας. «Δεν το κάνουμε αυτό για να περιφρουρήσουμε μόνο τα δικά μας κεκτημένα. Το κάνουμε για το καλό του καταναλωτικού κοινού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου