Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα συγκέντρωσης πολιτών Ιτέας για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας


Συντοπίτες και συντοπίτισσες
Την Τετάρτη 15 –6-2011 ημέρα της γενικής απεργίας, πολίτες της Ιτέας αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε στο μώλο το απόγευμα και εκτός των άλλων να διοργανώσουμε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στη περιοχή μας. Ο άστατος βροχερός καιρός οδήγησε τη συγκέντρωση στο δημαρχείο Ιτέας. Σε μια γεμάτη αίθουσα ξεδιπλώθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο Άμφισσας. Ομιλητές γιατροί από το Κ.Υ Ιτέας και το νοσοκομείο. Μετά από ...
διαλογική συζήτηση καταλήξαμε στο ψήφισμα που ακολουθεί. Να σημειώσουμε ότι οι ίδιοι πολίτες αναρτήσαμε πανό στο Κ.Υ Ιτέας την Κυριακή 19-6-2011. Να είστε βέβαιοι πως θα συνεχίσουμε ενωτικά και δυναμικά.



Ψήφισμα συγκέντρωσης πολιτών Ιτέας για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής πολιτικής σε συνδυασμό με την πορεία ενός χρόνου μνημονίου, θεσμοθετούν εκτός των άλλων μηδενισμό κοινωνικών αγαθών και πλήρη εκποίηση δημόσιας περιουσίας.
Εμείς οι πολίτες γνωρίζουμε ότι οι περικοπές στο ΕΣΥ αντί βελτίωσης του, η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας.
Οι εργαζόμενοι και οι συλλογικές εκφράσεις των πολιτών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο αποτελούν τον κοινωνικό πόλο αντίστασης και ανατροπής απαιτώντας λύσεις διεξόδου από την κρίση.
Στη σημερινή συνέλευση αφού ακούσαμε και συζητήσαμε αποφασίζουμε να αγωνιστούμε μαζί με όλους τους φορείς που αισθάνονται τη σοβαρότητα του προβλήματος για:
1. Καμία υποβάθμιση των κέντρων υγείας Ιτέας και Λιδορικίου. Διασφάλιση της αυτοδύναμης λειτουργίας του νοσοκομείου Άμφισσας. Ενίσχυση με προσωπικό, ματαίωση κάθε προσπάθειας υποβάθμισης τους. Όχι στην πολιτική συγχωνεύσεων που προωθεί ο υπουργός διάλυσης της υγείας Λοβέρδος.
2. Διεκδικούμε αναβάθμιση της δημόσιας υγείας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Η βασική στόχευση ενός υγειονομικού χάρτη του νομού μας πρέπει να είναι η κάλυψη των αναγκών περίλθαψης όλων των πολιτών με τις ιδιαιτερότητες των αποστάσεων, των συγκοινωνιών, του αυξημένου πληθυσμού την καλοκαιρινή περίοδο, κλπ .
3. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε σχέδιο υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης ειδικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Ιτέα 15-6-2011
http://iteanet.blogspot.com/

1 σχόλιο: