Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: 95% ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ…ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!

Αγωγός Μόρνου
Οι Ιταλοί, ψήφισαν και αποφάσισαν ότι το νερό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Με το συντριπτικό ποσοστό του 95%, ο Ιταλικός λαός έστειλε στον κάδο των αχρήστων τον νόμο του Μπερλουσκόνι ο οποίος προέβλεπε σταδιακή ιδιωτικοποίηση των νερών από το 2012. Οι Ιταλοί έκαναν το αυτονόητο, προστάτεψαν ένα φυσικό αγαθό από τα νύχια των πολυεθνικών του νερού.
   Πολλοί θεώρησαν ότι το δημοψήφισμα ήταν και μια ήττα του Ιταλού πρωθυπουργού, καθώς ο σχετικός νόμος ήταν της κυβέρνησης του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός που έχει ...εκθέσει επανειλημμένως την πολιτική ζωή της χώρας του με την προσωπική του ζωή και τις δικαστικές του διαμάχες, σεβάστηκε την λαϊκή ετυμηγορία για δημοψήφισμα. Πιθανόν  αναγκάστηκε να το κάνει, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Ο γραφικός και για πολλούς ανεκδιήγητος Μπερλουσκόνι, σεβάστηκε την άποψη του λαού του και ακολούθησε την δημοκρατικότερη διαδικασία του δημοψηφίσματος.
   Εδώ, στην σοβαρή Ελλάδα, την πατρίδα της Δημοκρατίας, μία κυβέρνηση, αποφασίζει πολύ εύκολα, να βγάλει στο σφυρί ένα δημόσιο μονοπώλιο, να το χαρίσει στους βαρόνους του νερού, εξασφαλίζοντας τους υπεραποδόσεις για πολλά χρόνια, και αγνοεί επιδεικτικά τόσο την διεθνή εμπειρία της αποτυχίας των ιδιωτικοποιήσεων εταιρειών ύδρευσης, όσο και τα απόλυτα νούμερα της οικονομίας όπου τα στοιχεία λένε ξεκάθαρα ότι το κόστος πώλησης είναι ίσο με τα καθαρά κέρδη της ΕΥΑΘ την  τελευταία πενταετία!
   Φυσικά θέμα του τι πραγματικά θέλει ο λαός δεν τίθεται, και κατά συνέπεια και η διενέργεια δημοψηφίσματος. Στην Ελλάδα τίθενται πολύ εύκολα τα διλλήματα (να θυμίσουμε λ.χ. ή Καραμανλής ή Χάος, καθώς και το Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα…) αλλά πολύ δύσκολα τα δημοψηφίσματα, βλέπετε στην Ελληνική Δημοκρατία, αυτό που θέλει ο λαός είναι ιδανικό για προεκλογική υπόσχεση, γιατί στην προεκλογική περίοδο ακούνε τον λαό, αλλά μετά τις εκλογές,  ο λαός δεν ξέρει, δεν γνωρίζει και φυσικά τον αγνοούν και του λένε ψέματα.
   Ο Πρωθυπουργός, μετά το περίφημο «οι υδάτινοι πόροι δεν ιδιωτικοποιούνται» στη ΔΕΘ το 2009, πέρασε απέναντι, και σήμερα ετοιμάζεται να χαρίσει το νερό της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες. Επειδή ο ανασχηματισμός αφορά το εσωτερικό της κυβέρνησης και μόνο, και επειδή το Μεσοπρόθεσμο αφορά τις ζωές όλων μας, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε εγρήγορση και αγώνα διαρκείας για να διαφυλάξουμε αυτά που η φύση μας χαρίζει δωρεάν. Αν δεν αλλάξουνε πολιτική να τους αλλάξουμε εμείς, το νερό είναι ζωή και η ζωή δεν πωλείται.
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
ΟΧΙ στην αύξηση των τιμολογίων.
ΟΧΙ στα ιδιωτικά μονοπώλια. 

http://seeyath.blogspot.com/2011/06/95.html

6 σχόλια:

  1. Ο ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΕΙΠΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΑΡΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΑΡΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ,ΒΛΕΠΕ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ.ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ.ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.ΕΔΩ ΤΑ ΤΥΦΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ,Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω ξερεις τι λεω?Καλυτερα να γινει ιδιωτικοποιηση να απολυσει κανενα τεμπελη ωστε να βρω εγω και τα παιδια της ηλικιας μου καμια δουλεια..Δεν ειναι δυνατον οι τεμπελιδες της ΕΥΔΑΠ να περνουν 3000 ενω με τα ιδια μπορουσαν να δουλεψουν 2-3 ατομα!!Αυτο ειναι η αληθεια κυριοι οσο ωμη και μπακαλιστικη σας φαινετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα είναι οτι δεν θα προσλάβουν 3 για κάθε ένα που θα φεύγει αλλά το αντίθετο, δεν θα προσλαμβάνουν κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι οτι ο κατήφορος δεν έχει πάτο.
    Αν προσλάβουν εσένα και τους φίλους σου με 1000 ευρώ κάποιοι άλλοι μέσα απο αυτό το μπλόγκ ή απο κάποιο άλλο θα θέλανε να σας διώξουμε και να πάρουμε τους ίδιους με 800 ευρώ και στην συνέχεια κάποιοι άλλοι να διώξουμε αυτούς που παίρνουν 800 και να πάρουν τους ίδιους με 600 ευρώ και πάει συνέχεια.
    Στην μάχη της αγοράς αυτός που χάνει είναι ο εργαζόμενος και όχι αυτός που έχει τα μέσα παραγωγής. Η μόνη λύση είναι η συλλογικότητα και ο κοινός αγώνας αλλιώς μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την πλήρη αποκτήνωση και να συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας αφήνοντας τους τραπεζίτες και τους οικονομικά ισχυρούς που μας μοιράζουν την φτώχεια ανενόχλητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε τοτε ας τους τα μειωσουν σε καποιους γιατι δεν βλεπω να ειναι και αποδοτικοι!Μακαρι ολα να γινουν ιδιωτικα για να αρχισουν να αποδιδουν καποιοι του δημοσιου με το φοβο να απολυθουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξερετε ειναι καπως προκλητικο να βλεπει ενας νεος και ανεργος καποιους να ειναι στην καφετερια απο νωρις το πρωι να περνουν παχυλους μισθους και να βγαινουν και στην συνταξη με ενα τεραστιο εφαπαξ και μια τεραστια συνταξη και γιατι ολα αυτα?γιατι δεν εχουν προσφερει τπτ!!Και ομως ειναι και αυτοι οι κυριοι που μας οδηγησαν εδω μαζι με αυτους που ψηφιζαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή