Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η Ιτέα παίζει τένις

Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια που γίνεται εδώ και ένα χρόνο περίπου από τον όμιλο
Αντισφαίρισης Ιτέας, στην όμορφη Ιτέα του νομού Φωκίδας.
Ο όμιλος εκεί απαρτίζεται από 50 περίπου μέλη (35 παιδιά όλων των ηλικιών, και 15 ενήλικες), οι οποίοι αποτελούν σε πρώτη φάση την μαγιά για έναν πολλά υποσχόμενο όμιλο στο μέλλον.
Και όλα αυτά εάν σκεφθεί κανείς , ότι οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες μιας και το ένα μόλις γήπεδο δεν είναι πλέον δυνατό να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες...
ανάγκες σε ζήτηση τένις.
Παρ’ όλα αυτά , αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω απ’ όλη αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται ο προπονητής του Ομίλου ο κ. Γιάννης Μαδούρας, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα τένις , μέλος του Συλλόγου Προπονητών Αντισφαίρισης Ελλάδος και κάτοχος διπλώματος παρακολούθησης των σεμιναρίων PLAY AND STAY και TENS 10 που πραγματοποίησε η Ε’ Ενωση τον τελευταίο χρόνο.
Στην ακαδημία όπως αναφέραμε, υπάρχουν παιδιά από 5 έως 13 χρονών, τα οποία μυήθηκαν στο τένις , και προπονούνται μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος ‘play   stay’, και tens 10 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον κ. Μαδούρα. Ο παραπάνω τρόπος εκπαίδευσης αποτελεί το επίσημο πρόγραμμα της ITF ( Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις) για την προσέλκυση και ενασχόληση των μικρών παιδιών με το άθλημα .
Ανάλογα προγράμματα εφαρμόζονται και στα γκρουπ των ενηλίκων πράγμα το οποίο αυξάνει συνεχώς το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων κατοίκων της Ιτέας να παίξουν τένις.
Την πολύ σημαντική προσπάθεια του προπονητή ενισχύουν από την πλευρά τους , ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Νίκος Κουτρόγιαννος, και η γραμματέας κ.Βούλα Κυπριώτη, οι οποίοι με τις κατάλληλες ενέργειες αισιοδοξούν στο εγγύς μέλλον να εξασφαλίσουν την κατασκευή από τους τοπικούς φορείς και ενός δεύτερου γηπέδου, πράγμα το οποίο θα είναι καθοριστικό για την παραπέρα ανάπτυξη του Ομίλου.
Ο tutor της Ε ένωσης κ.Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε μέσα στον Φεβρουάριο με τον προπονητή και τους διοικούντες και συζήτησαν πολλά από τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του συλλόγου ανταλλάσσοντας απόψεις.
Κοινή διαπίστωση είναι όμως, ότι πολύ σύντομα ο σύλλογος της Ιτέας θα μεγαλώσει και σε αγωνιστικό επίπεδο θα έχουμε και τις πρώτες εκπροσωπήσεις μικρών αθλητών στα επίσημα πρωταθλήματα της ένωσης και της Ομοσπονδίας. Τέλος θα πρέπει να τονιστεί σύμφωνα και με την διαπίστωση του κ. Μαδούρα, η αποτελεσματικότητα που έχει η εφαρμογή των παραπάνω προγραμμάτων στην εκμάθηση τένις, όταν ακολουθείται σωστά η μεθοδολογία. Συγχαρητήρια λοιπόν σε διοικούντες και προπονητή για την αξιόλογη προσπάθειά τους.
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Tutor Ε Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου