Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Δωρίδας, Λιδορίκι, Ευπάλιο, Ερατεινή, Κροκύλειο, Μαλανδρίνο

Στο ΛΙΔΩΡΙΚΙ.
Στο Λιδωρίκι ξορκίζουν το μνημόνιο και τη κρίση και υποδέχονται την άνοιξη με μουσική και τραγούδια. Αυτό θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Θα συμμετέχουν η ¨Χορωδία της Άμφισσας¨ και το ¨μουσικό σχήμα Γιώργος-Μίνα-Πηνελόπη-Στέλλα¨....












Στην ΕΡΑΤΕΙΝΗ. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου το απόγευμα η παραδοσιακή καρναβαλική παρέλαση των αρμάτων που φτιάχνουν με πολύ αγάπη οι πολίτες της Ερατεινής , της Τολοφώνας και του Πάνορμου. Γύρω στις 5 μ.μ. θα γίνει ο ¨γάμος του Τάσου και της Γκόλφως¨, μετά θα ξεκινήσει η παρέλαση των αρμάτων με μουσικές και πολύ σάτιρα και λήξη θα έχουμε το βράδυ με το κάψιμο του καρνάβαλου στο Μόλο.


Στο Ευπάλιο
Το Σάββατο 5 Μαρτίου το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευπαλίου θα πραγματοποιήσει τον αποκριάτικο χορό του στο κοσμικό κέντρο ΚΟΠΑ-ΚΑΜΠΑΝΑ. Την Κυριακή 6 Μαρτίου το μεσημέρι με το σατυρικό τους άρμα και τις καρναβαλικές τους αμφιέσεις θα παρελάσουν στο κεντρικό δρόμο του Ευπαλίου και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν το απόγευμα στη καρναβαλική παρέλαση της Ναυπάκτου.Την Καθαρά Δευτέρα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δροσάτου και τη συμμετοχή της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας , του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου και πολιτών από τα γύρω χωριά θα γιορτασθούν τα κούλουμα στη μεγάλη πλατεία Τρίγωνο Πευκακίου-Ευπαλίου,με νηστίσιμα, φασολάδα, πέταγμα χαρταετού, μουσική, τραγούδια και χορό. 
ΚΡΟΚΥΛΕΙΟ

Τις Απόκριες στο Κροκύλειο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογος θα κάνει γλέντι στον ξενώνα το βραδύ της Κυριακής 6 Μαρτίου. Την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος διοργανώνει κούλουμα στο Διάσελο καιρού επιτρέποντος, πάνω απ όλα .
Υπάρχουν χωριανοί και φίλοι του χωριού που θα προσφέρουν τα εδέσματα και έτσι όσοι βρεθούν στο Διάσελο θα απολαύσουν την ζεστή φασολάδα που θα βράζει εκεί επιτόπου σε καζάνι, και άλλα πολλά νηστίσιμα εδέσματα, με άφθονο κρασί.
Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός χαρταετού για τους μικρούς μας φίλους.
Όλα θα είναι δωρεάν. Εσείς πάρτε το κέφι σας και τον χαρταετό σας και ανεβείτε στο Κροκύλειο την Καθαρά Δευτέρα λένε οι άνθρωποι του Συλλόγου Κροκυλείου.

ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ


Μαλανδρίνο.
Δυναμική παρουσία στα αποκριάτικα δρώμενα θα έχει στο Μαλανδρίνο ο πολιτιστικός σύλλογος Φύσκος που καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν. Έτσι το Σάββατο 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός με την ορχήστρα του Παναγιώτη Κοτρώτσου.
Την Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 10:00 πμ μπαίνει το καζάνι με τη φασολάδα και όποια γυναίκα επιθυμεί, περιμένουμε την πίτα της αναφέρει ο σύλλογος ενώ στις 11:00 πμ αναβιώνουν αποκριάτικα παιχνίδια. Το βράδυ στις 21:00 μ.μ μασκαρέματα, φωτιές και πάρτι για μικρούς και μεγάλους στο Κοινοτικό Κατάστημα «Το Πέτρινο». Ο Καραχάλιος Δημήτριος (Ζγούρας) θα παίξει ξένη, λαϊκή παραδοσιακή μουσική και βέβαια, τα αποκριάτικα του τόπου μας. Την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, διαγωνισμός χαρταετού στην ακρόπολη του αρχαίου Φύσκου με νηστίσιμα εδέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου