Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η πίτα των Μικρασιατών Ιτέας

Σύλλογος Μικρασιατών Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου
Ιτέας Φωκίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας του Συλλόγου, η οποία φέτος έκλεισε με την μουσικοχορευτική ...
παράσταση «Τα τραγούδια μας στάζουν σερμπέτια και μεράκι…».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης, η Αντιπερειφερειάρχης κ. Γιώτα Γαζή, η Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας (και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου) κ. Γιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή, η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δελφών κ. Λέλα Μπακολουκά, η Πρόεδρος της Κ.Ε. Κίρρας κ. Γώγα Μαντά, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της πόλης μας και εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε όλους και ζητάμε συγγνώμη σε όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

Για την πραγματοποίηση της τόσο επιτυχημένης εκδήλωσής μας δούλεψαν πολλά άτομα τα οποία αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά,.
 Τις κυρίες που έφτιαξαν τα καταπληκτικά μικρασιάτικα γλυκά που έγιναν ανάρπαστα [(Ασημούλα Κότη (ρεβανί), Μαίρη Τσατσαρώνη (κουραμπιέδες), Στέλλα Παλιβίδα (σαραγλί), Δέσποινα Δεδούση (δίπλες), Σούλα Χαβιαρά (δίπλες), Δέσποινα Σακκαλή (σάμαλι), Μαίρη Λαΐνη (μπακλαβά), Μαρτίνη Μαρία (στριφτά). Λούλα Καζατζοπούλου (κρασάτα), Ελένη Βορινού (χαλβά) και Τασούλα Καρακώστα (ρεβανί)].
 Το Ζαχαροπλαστείο «Αρχοντικό» του κ. Σοφοκλή Ρουμελιώτη για την πολύ καλή τιμή που μας έκανε στην βασιλόπιττα.
 Όλους όσους προσέφεραν αντικείμενα και ρούχα που μας βοήθησαν να αποδώσουμε τις διάφορες εποχές.
 Τα μέλη του χορευτικού Συλλόγου Ιτέας «Το Χοροστάσι» και τον δάσκαλό τους κ. Τάκη Μήττα που χόρεψαν μοναδικά με κέφι και μεράκι, καταφέρνοντας από ενότητα σε ενότητα να μεταμορφώνονται και να μας ταξιδεύουν στις εποχές.
 Τους Χρήστο Χατζή, Νίκο Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Συτζάκη. Ήσασταν εκπληκτικοί παιγνιάτορες – μουσικοί δηλαδή.
 Τον κ. Φώτη Κόσκορο για το γνήσιο ζεϊμπέκικο που μας χάρισε στην αναπαράσταση του «Ρεμπέτικου»
 Τις Νάντια Καζατζοπούλου, Μαριανίκη Κουτσούκου και Σταματία Μαμούτου για την πολύτιμη βοήθειά τους πριν και κατά τη διάρκεια της παράστασης. Χωρίς εσάς δύσκολα θα τα καταφέρναμε.
 Τέλος, την Γιώτα Μαδούρα για την ιδέα, έρευνα, επιμέλεια, συντονισμό και παρουσίαση.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου