Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος: Η ώρα της σύγκρουσης στο πεδίο της παραγωγής

Βιάζονται τα μέσα της αστικής τάξης να παρουσιάσουν αντεστραμμένη την πραγματικότητα και να ανακηρύξουν ως νίκη της εξέγερσης του προλεταριάτου που ζει στην Αίγυπτο, την εγκαθίδρυση της, απροκάλυπτης πια, στρατιωτικής δικτατορίας. 
Ο τρίτος και πιο σημαντικός γύρος της σύγκρουσης θα συμβεί τώρα που ο στρατός θα ανακοινώσει κατά ...πάσα πιθανότητα την απαγόρευση των απεργιών (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1261385). 
Εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους βρίσκονται ήδη σε απεργία ενώ το καθεστώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αργία της Τρίτης, προσθέτοντας και αργία της Δευτέρας, ελπίζοντας απλώς να κοπάσει το κίνημα και να έχουν λίγο χρόνο να δουλέψουν οι μηχανισμοί διαμεσολάβησης (καταρχήν δουλεύουν στην υφασματοβιομηχανία). 
Η διεθνής του κεφαλαίου πουλάει για λίγο την πτώση του Μουμπάρακ ως προλεταριακή νίκη μόνο για να ανασυνταχθεί και να συντρίψει το κίνημα, κάτι που γνωρίζει πως πρέπει να κάνει άμεσα για να προλάβει τον ιό της εξέγερσης που εξαπλώνεται (καταρχήν) στο υπόλοιπο Μαγκρέμπ. 
Το προλεταριάτο όμως είναι δύσκολο να επιστρέψει στο σπίτι του, την ώρα που το 40% έχει μισθό πείνας και το 20% είναι αναγκασμένο να φυτοζωεί με λιγότερο από 1 δολάριο τη μέρα.

Για τον πραγματικό ρόλο του (κάθε) στρατού:

http://libcom.org/news/egyptian-military-tortured-%E2%80%9Cdisappeared%E2%80%9D-thousands-demonstrators-12022011

Για τους εργατικούς αγώνες που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες από διάφορες πηγές:

Οι εργάτες της υφασματοβιομηχανίας σταμάτησαν προσωρινά την απεργία τους. Θα επανέλθουν(;) καθώς δεν έχει ισχύσει η δικαστική απόφαση με την οποία ο μισθός τους έπρεπε να ανέβει από 68 σε 203 δολάρια το μήνα. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει αιτήματα :

http://www.skynews.com.au/world/article.aspx?id=577064&vId=

Απεργία και από τους εργάτες των υπεργολάβων των ειρηνευτικών δυνάμεων που έχουν στρατοπεδεύσει στη χερσόνησο Σινά (υπάρχουν αναφορές ότι η κατάσταση εκεί είναι χαοτική μετά την απόσυρση της αστυνομίας τις πρώτες μέρες της εξέγερσης). Την ίδια ώρα απεργούν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής και εργάτες ορυχείων:

http://english.cri.cn/6966/2011/02/14/2681s620515.htm



Χιλιάδες εργάτες των βιομηχανιών πετρελαίου και αερίου απεργούν και διαδηλώνουν μπροστά στο υπουργείο πετρελαίου:

http://mrzine.monthlyreview.org/2011/hamalawy130211.html

Τραπεζικοί υπάλληλοι και γενικότερα υπάλληλοι του χρηματοπιστωτικού/ασφαλιστικού κλάδου που δουλεύουν part-time με επισφαλείς εργασιακές σχέσεις και μισθούς απόλυτης ένδειας (20 δολάρια/μήνα) απεργούν απαιτώντας μισθολογικές αυξήσεις και σταθερή δουλειά. Η κεντρική τράπεζα εξαναγκάζεται να κλείσει τις τράπεζες τη Δευτέρα 14/2 και να κηρύξει (από το πουθενά) bank holiday. Οι εργαζόμενοι απαιτούν αυξήσεις και σταθερή δουλειά.

http://www.presstv.ir/detail/165117.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου