Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ



Σε παρέμβαση της στην συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2011 στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής η Βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα προβλήματα που υπάρχουν στις δυο φυλακές Άμφισσας και Μαλανδρίνου.
 Πιο συγκεκριμένα, έγινε ειδική αναφορά στο πρόβλημα των δυσμενών συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης που υπάρχει στην παλαιά φυλακή της Άμφισσας λόγω του υπερβολικού αριθμού κρατουμένων σε σχέση με τις δυνατότητες της φυλακής και ζήτησε από την «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.». να υπάρξει  άμεση ...
παρέμβαση και   λύση που να εξασφαλίζει την αναβάθμιση  στις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Όσον αφορά στο κατάστημα κράτησης του Μαλανδρίνου, αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα προβλήματα αλλά και στις ευθύνες , για την έλλειψη νερού και την μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ζητήματα τα οποία και επιβαρύνουν κατά πολύ το κόστος λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η Βουλευτής έθεσε στην Επιτροπή το θέμα της έλλειψης συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τα ιατρεία των φυλακών , ελλείψεις που δημιουργούν την υποχρέωση μεταφοράς των ασθενών κρατουμένων στην Αθήνα .
http://soropoulos.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. Τα ίδια και τα ίδια .
    Η Παπαθανάση κάνει συνεχώς ανακοινώσεις για τα προβλήματα λες και δεν είναι κυβέρνηση αλλά αντιπολίτευση.
    Καταγραφή προβλημάτων κάνουν οι πάντες , λύσεις είναι το θέμα ποιοι δίνουνε.

    Από την μία ψηφίζει την λιτότητα και από την άλλη ρωτάει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

    Καλά τόσο βλάκες μας περνάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή