Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Θετική κατάληξη για την πορεία του έργου ¨ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΡΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετική κατάληξη για την πορεία του έργου ¨ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΡΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ¨ είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου της αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώτα Γαζή, του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη, με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες της αντιπεριφέρειας και της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.
Εξετάστηκε και λύθηκε το κρίσιμο θέμα του αποδέκτη των εκροών της Εγκατάστασης...
Επεξεργασίας Λυμάτων, για το οποίο θα υποβληθεί μαζί με το φάκελο των δικαιολογητικών πλήρης οικονομοτεχνική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση της επιλογής για διάθεση των εκροών στον ποταμό Μόρνο, στα κατάντη του φράγματος.
Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν οι διαδικασίες και απαιτούμενες ενέργειες για την υποβολή πρότασης προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» τόσο η εκπόνηση της μελέτης όσο και η κατασκευή του έργου, αλλά και η απόκτηση των απαραίτητων χώρων, σύμφωνα με την πρόσκληση 2.11 του παραπάνω προγράμματος. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το Δήμο Δωρίδας θα υποβάλουν μέχρι 31-3-2011 πλήρη φάκελο με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την ένταξη και χρηματοδότηση των παραπάνω. Το κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 810.352€, ενώ το κόστος του έργου προϋπολογίζεται καταρχήν σε 22.000.000 (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ), ενώ το κόστος για την απόκτηση των χώρων θα οριστικοποιηθεί με την πρόοδο της μελέτης.
Μετά τα παραπάνω η όλη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης εξελίσσεται κανονικά και αναμένεται η υποβολή της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο τέλος Ιανουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου