Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Επενδυτικά κεφάλαια και Αλουμίνιον της Ελλάδος

Μυτιληναίος: Ξεχωρίζει διεθνώς η Αλουμίνιο- Επιλέχθηκε από το πρώτο GLOBAL ETF Αλουμινίου

Στο GLOBAL X ALUMINUM ETF επελέγη να συμμετάσχει ο Όμιλος Μυτιληναίος, καθώς ελέγχει την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., ένα από τα μεγαλύτερα πλήρως καθετοποιημένα συγκροτήματα Αλουμινίου πανευρωπαϊκά. Πρόκειται για ένα open end fund, στο οποίο όσο περισσότερα χρήματα θα επενδύονται, τόσο θα αυξάνεται το επενδυόμενο ποσό στη μετοχή του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, δίνοντας την ευκαιρία στον Όμιλο να αποσυνδεθεί χρηματιστηριακά από το ...
αρνητικό εγχώριο περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο Exchange Traded Fund (ETF), που θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι ένα open-end fund σχεδιασμένο να εντοπίζει την απόδοση των μετοχών με σημαντική δραστηριότητα στη βιομηχανία αλουμινίου διεθνώς.

Στη λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν υπάρχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου (RIO TINTO, ALCOA, NORSK HYDRO, ALUMINIUM CORPORATION OF CHINA κα).

Η δημιουργία του ETF αποτελεί απτή απόδειξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εμφανίζει ο κλάδος των εμπορευμάτων και του αλουμινίου ειδικότερα, και η επιλογή της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. καταδεικνύει το σημαντικό ρόλο που κατέχει στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου.
http://www.anexartitoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου