Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Για τη φυσιογνωμία του Αυτοδιοικητικού Κινήματος


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗ
To τελευταίο διάστημα, επιχειρείται να καταγραφεί το «Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς» ως μέρος και προϊόν μιας ενδοαριστερής διαμάχης. Κάτι που είναι προφανώς απωθητικό και, ταυτόχρονα, απολύτως ανακριβές.

Το «Αυτοδιοικητικό κίνημα» είναι ένας χώρος συνάντησης καθημερινών αγωνιστών, που σε κάθε γωνία της Στερεάς έδωσαν το «παρών» σε πολλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μέτωπα και στην αυτοδιοίκηση. Είναι άνθρωποι που ασκούν πολιτική στην πράξη, αποτελούν ουσιαστική ...
ασπίδα προστασίας των τοπικών μας κοινωνιών και ανοίγουν δρόμους με τη μαχητική στάση και τις ιδέες τους. Ανάμεσά τους συμμετείχαν από την αρχή και παραμένουν μέχρι σήμερα, μέλη κομμάτων και οργανώσεων από ένα μεγάλο πολιτικό φάσμα, καθώς και ανένταχτοι πολίτες με ακόμη ευρύτερες καταβολές.

Επιλέξαμε από την αρχή ένα δημόσιο, ανοιχτό και συλλογικό τρόπο λειτουργίας, που ενθαρρύνει και ευνοεί τη συσπείρωση των ενεργών πολιτών, και δηλώσαμε ότι κάθε συμμετοχή και κάθε στήριξη είναι ευπρόσδεκτη. Παρόλα αυτά, και σε ότι μας αφορά, θεωρούμε σεβαστή την επιλογή χώρων που υιοθέτησαν την κομματική κάθοδο. Από την πλευρά μας, επιχειρούμε με τη δράση μας να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να βάλουμε εμπόδιο στους υπεύθυνους της πολύπλευρης κρίσης, όπως κάναμε και μέχρι σήμερα. Το «Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς» είναι ίσως το μοναδικό περιφερειακό σχήμα που συγκροτήθηκε από πολίτες, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, ένα εγχείρημα που ελπίζουμε να εμπνέει ολοένα και περισσότερους. Το ταξίδι μας μόλις άρχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου