Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εγκρίσεις για έργα μαζί με δάνεια για τον Δήμο Άμφισσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Και νέα έγκριση ανακοινώνεται από τον Δήμο Άμφισσας δια του Δημάρχου κ. Ασημακόπουλου

Ο Δήμος Άμφισσας ανακοινώνει την έγκριση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ( άξονας προτεραιότητας «05/ Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας του ΕΠ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013» το οποίο συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της πράξης «Ύδρευση Άμφισσας») ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε ποσού 518.430,00€ το οποίο θα δημοπρατηθεί το 2010.
Το συγκεκριμένο έργο στον Δήμο Άμφισσας, θα εξασφαλίσει ποιοτική αναβάθμιση του ...
δικτύου ύδρευσης της πόλης της Άμφισσας.
Μετά την έγκριση ποσού 5.500.000,00€ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (αναφέρεται για κατασκευή υπογείου παρκινγκ από το πρόγραμμα JESSICA προϋπολογισμού 3.000.000,00€ και αναπλάσεις, σκέπασμα Υλαίθου και δημιουργία δρόμου μέχρι τα παλαιά σφαγεία, αποπεράτωση πεζοδρόμων με κυβόλιθους του ιστορικού κέντρου της πόλης κλπ, προϋπολογισμού 2.500.000,00€, από πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων). Φαίνεται ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή ΔΕΝ αφήνει την πόλη στην τύχη της, επειδή τελειώνει η θητεία της, αλλά σύσσωμη προσπαθεί για την εξεύρεση κονδυλίων για την κατασκευή αναπτυξιακών έργων στην πόλη.
Τέλος επισημαίνουμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή με αγώνα προσπαθεί μέχρι και την τελευταία μέρα να αφήσει παρακαταθήκη έργων για τον επόμενο Δήμαρχο, όποιος και να είναι, επ’ ωφελεία των κατοίκων της πόλης.
Βλέπεται ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν χρηματοδοτεί και δεν κατασκευάζει μελέτες, απλά για να κατασκευάζει μελέτες, πληρώνοντας μόνο χρήματα αλλά δημιουργεί μελέτες που πράγματι οδεύουν προς υλοποίηση έργων επ’ ωφελεία και της εθνικής οικονομίας και των κατοίκων της πόλης.
Εμείς δεν ασχολούμαστε με προεκλογικές εξαγγελίες αλλά αγωνιούμε για το αύριο της πόλης μας.
Ελπίζουμε η επόμενη Δημοτική Αρχή να μην καπηλευθεί τις προσπάθειες αυτής της Δημοτικής Αρχής για την έγκριση των κονδυλίων.

Σας αποστέλλουμε την εισήγηση του Δημάρχου Άμφισσας κ. Ασημάκη Ασημακόπουλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη δανείου 400.000,00€.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σύμφωνα με το Ν. 6271/11-8-10 για λήψη Δανείων υπάρχει Δυνατότητα έως και 7/10/10 για έγκριση από Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί όμως οδηγούμαστε σε προσπάθειες δανειοληψίας; Γνωρίζετε κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι παραλάβαμε ένα δυσθεώρατο χρέος που μαζί με πληρωμή ΑΜΕΑ & ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ξεπερνούσε τα 8.000.000,00 ευρώ.
Σίγουρα δεν ήταν εύκολη η θητεία μας όμως καταφέραμε να τελειώσουμε τα έργα της προηγούμενης Δημαρχείας ως συνέχεια ήτοι Δημαρχείο- ΚΠΕ- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ κλπ.
Ταυτόχρονα υλοποιήσαμε την υποχρέωση μας για σμίκρυνση του χρέους περίπου στα 2.700.00,00 ευρώ εκτελώντας όλες τις υποχρεώσεις μας μέχρι σήμερα και κατασκευάζοντας παράλληλα και όλα σχεδόν τα έργα του προγράμματός μας.
Σήμερα εγκρίθηκαν και τα 5.500.000,00 ευρώ από το ΕΣΠΑ όπως με διαβεβαίωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ταμειακό πρόβλημα και αυτό διότι συνολικά το 2010 έγιναν περικοπές τόσο στην ΣΑΤΑ 50% από 800.000,00€ σε 400.000,00€, όσο και στην ΚΑΠ 35%.
Το πρόβλημα εντοπίζεται πρώτα και κύρια σε προμηθευτές και σε χρέη που ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να αφήσουμε πίσω μας και είναι περίπου 400.000,00 ευρώ.
Υπάρχει όμως και το πρόβλημα της χρηματοδότησης και εάν υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (πρέπει να διευκρινιστεί).
Προτείνεται η λήψη απόφασης για λήψη δανείου 400.000,00 ευρώ με τις νόμιμες προϋποθέσεις και διαδικασίες και η διερεύνηση της χρηματοπιστωτικής αγοράς για τη λήψη δανείου. Σε συνέχεια να προβούμε σε αποπληρωμή των οφειλομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου