Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Διδάξαν τι θα πει ανθρωπιά οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ. Ο sportdog στην Άμφισσα

Διδάξαν τι θα πει ανθρωπιά οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ. Ο sportdog στην Άμφισσα

Ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας το απόγευμα της Δευτέρας.
Και αυτό γιατί στον αγωνιστικό χώρου του σταδίου παρουσιάστηκαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του Φωκικού προκειμένου να δώσουν φιλικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τα εισιτήρια της αναμέτρησης δόθηκαν για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας. Συνεπώς οι δυο ομάδες παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς και ...φιλευσπλαχνίας, σε μέρες δύσκολες για τη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συγκίνηση για Σκευοφύλακα

Στον αγώνα τιμήθηκε η μνήμη του Στέλιου Σκευοφύλακα καθώς και του Αλέκου Σοφιανίδη. Ο Φωκικός είχε φιλοτεχνήσει πλακέτες για τους απολεσθέντες παλαιμάχους της ΑΕΚ. Την πλακέτα για τον Σκευφύλακα, παρέλαβε ο αδερφός του Παναγιώτης, ο οποίος έδειξε βαθύτατα συγκινημένος με την κίνηση του συλλόγου της Άμφισσας. Παράλληλα τιμήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Φωκικού, Αλέκος Ιορδάνου.

Από τη μεριά τους οι “κιτρινόμαυροι” βετεράνοι έδωσαν αναμνηστικά, ένα ημερολόγιο του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ΑΕΚ και λάβαρο. Παράλληλα προσέφεραν φανέλες της ΑΕΚ στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, τις οποίες παρέδωσε στην διευθύντρια του σχολείου, Παπαϊωάννου-Μπούγα Αμαλία ( και σύζυγο του πρωην Υφυπουργού Οικονομικών, Μπούγα Ιωάννη).

Ασημακόπουλος: “Παράδειγμα οι βετεράνοι”

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Δήμαρχος Άμφισσας, Ασημάκης Ασημακόπουλος ο οποίος δήλωσε: “Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τους παλαιμάχους του Φωκικού και της ΑΕΚ, οι οποίοι ξέκλεψαν λιγάκι από το χρόνο τους για να βρεθούν εδώ και να παίξουν γι' αυτόν τον ιερό σκοπό. Οι βετεράνοι αποτελούν παράδειγμα για τους νέους. Μπορεί να έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται. Να είστε καλά και εύχομαι και του χρόνου να είστε ξανά εδώ”. Από τη μεριά της η αντινομάρχης Φωκίδας, κ. Λαΐνη Γιώτα, δήλωσε: “Συγχαίρω και τις δυο ομάδες για τον λόγο, τον οποίο αγωνίζονται, αφού τα χρήματα από τα εισιτήρια θα πάνε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας”.

Μπούγα: “Συγκινητική πρωτοβουλία”

Ιδιαίτερα χαρούμενη ήταν η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Άμφισσας, κ Παπαΐωάννου-Μπούγα Αμαλία. Η εκπαιδευτικός στις δηλώσεις της ευχαρίστησε τα δυο συγκροτήματα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό της για την έλλειψη ενδιαφέροντος της Πολιτείας γύρω τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. “Είναι πολύ συγκινητική η πρωτοβουλία των δυο ομάδων, διότι πέρα από το υλικό κομμάτι της εκδήλωσης είναι και το ηθικό. Δείχνει μια συμπαράσταση και έγνοια για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Γιατί εδώ στο Νομό μας, δυστυχώς, η μέριμνας της Πολιτείας είναι ελάχιστη. Λειτουργούν δυο σχολεία το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Εργαστήριο (που είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και καλύπτουν μόνο πρωινά ωράρια, ενώ χρειαζόμαστε και άλλες δομές, όπως είναι τα Κέντρα Στήριξης τα οποία παρέχουν φυσικοθεραπεία και άλλες εκπαιδευτικές δυνατότητες”.

Ισοπαλία και μεγάλα ονόματα

Μερικές από τις πιο ιστορικές προσωπικότητες της ΑΕΚ εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Άμφισσας. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο μπροστά σε ονόματα όπως του Μίμη Παπαϊωάννου, του Στέλιου Σεραφείδη, τουΧρήστου Αρδίζογλου, του Γιάννη Μασούρη, του Τάσου και άλλων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

Το ματς όμως έληξε ισόπαλο 1-1 με τις ευκαιρίες να είναι μοιρασμένες για τις δυο ομάδες, οι οποίες είχαν από ένα δοκάρι με τον Μουσούρη (ΑΕΚ) και τον Μαντζώρο (Φωκικό). Η ομάδα της Άμφισσας προηγήθηκε στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” ισοφάρισαν άμεσα προτού ο διαιτητής σφυρίξει χάρη σε γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την θαυμάσια ασσίστ του Καλεντέρογλου.

Με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι Σεραφείδης, Σαββίδης, Τόσκας, Καραφέσκος, Λαγινάς, Καρακίδης, Αρδίζογλου, Παπαϊωάννου, Καλεντέρογλου, Σκευοφύλακας Π. Μουσούρης, Βλαντής, Μασουρίδης, Κωνσταντίνου, Ζήσης, Καρούσης, Σαρκίρης και Ανδρικούλας.

Τις οδηγίες από τον πάγκο βέβαια έδιναν οι δυο προπονητές της ομάδας των παλαιμάχων ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς μαζί με τον Χρήστο Αντωνόπουλο.

Από τη μεριά του Φωκικού έπαιξαν οι Μπιλέρης (παίκτης και προπονητής), Στεργίου, Καραγιώργος, Μαρκοδήμος, Κωστάκος, Ρίνης, Τσούνης, Μανέττας, Καραμπελούσης, Μαργώνης, Ιωάννου, Τριάντης, Μαντζώρος, Πλατσούρας, Αναγνωστόπουλος, Σκαρίμπας, Γιαννοσπύρος, Γκούσαρης, Γάτος, Τσαπλαρής, Καλύβας, Τσώκος, Μακρίδης, Λίβας.

“Έγραψε” ο Αρδίζογλου

Μπορεί ο Μίμης Παπαϊωάννου να είχε την τιμητική του, λόγω του ονόματος που έχει χτίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ο Χρήστος Αρδίζογλου κατάφερε να κλέψει λίγη από τη δόξα του. Όχι βέβαια επειδή έκανε καμιά επιδέξια ντρίπλα όπως στο παρελθόν. Ο παλαίμαχος της ΑΕΚ είχε έρθει στην Άμφισσα μαζί με τον γιο του Μάριο, ο οποίος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στις Ακαδημίες της ΑΕΚ. Ένα τέταρτο πριν λήξει ο αγώνας ο Αρδίζογλου, λειτούργησε σαν προπονητής στον αγωνιστικό χώρο και έβγαλε έξω τον Σαββίδη, που είχε αναλάβει την υπεράσπισή των δοκαριών αντί του Σεραφείδη και έβαλε μέσα στο παιχίδι τον πιτσιρικά γιο του. Φυσικά όλοι ξέσπασαν σε γέλια με την κίνηση του Αρδίζογλου...
http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=144840

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου