Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Ολοκληρώθηκε η αγόρευση της πολιτικής αγωγής

Με την αγόρευση του έτερου συνήγορου της πολιτικής αγωγής ολοκληρώθηκαν χτες οι αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Ν. Κωσταντόπουλος ζήτησε την καταδίκη κατά το κατηγορητήριο των δύο ειδικών φρουρών. Οπως είπε «γιατί απέναντί του πήγαν γυρεύοντας και στάθηκαν αποφασισμένοι να πυροβολήσουν οι κατηγορούμενοι, για να δείξουν την ωμή υπεροχή της ένοπλης εξουσίας». Αναφέρθηκε επίσης, στην ύβρη στη δικαστική διαδικασία, σημειώνοντας «η ύβρις για την πολιτική αγωγή, για την οικογένεια, που τόλμησαν να πουν ότι παρίσταται στο ...
Δικαστήριο "για τα χρήματα"», «η ύβρις για τη ρημαγμένη και λεηλατημένη μάνα, που είπαν ότι "σκευωρεί για να σερβίρει την κατηγορία εναντίον ενός αθώου"»!,«η ύβρις για το αγόρι που έτρεχε σαν γάργαρο νερό και ξαφνικά χάθηκε στη ρωγμή της συντέλειας κάτω απ' τη γη», «η ύβρις για τους μάρτυρες, τους τεχνικούς συμβούλους και την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής», «η ύβρις για τους δικαστές και τον εισαγγελέα που ειπώθηκε ότι θέλουν να χτίσουν καριέρες στην πλάτη του αθώου Κορκονέα».

Σε άλλο σημείο τέλος, της αγόρευσής του, ο συνήγορος της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, είπε, ότι «έχει ξεχωριστή σημασία η λειτουργία των θεσμών, σε μία περίοδο που συρρικνώνεται ο εσωτερικός πυρήνας του αντιπροσωπευτικού πολιτεύματος, με τη κρίση διακυβέρνησης, νομοθετικής εξουσίας, κοινοβουλευτικού ελέγχου και κοινωνικής δικαιοσύνης». Για αυτό το λόγο, αναφέρθηκε και στη μεταφορά της δίκης στην Αμφισσα σημειώνοντας ότι η δίκη «μπορεί να επιδιώχθηκε για λόγους ασφάλειας και περιορισμού δημοσιότητας και αντιδράσεων η Αμφισσα, αλλά το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αυτής της πόλης λειτούργησε αποκαλυπτικά για την αλήθεια, διασφάλισε την πρόοδο της διαδικασίας, ανέδειξε τα πραγματικά δεδομένα και τα ελεγχόμενα ζητήματα, με ιώβεια υπομονή σεβάστηκε δικαιώματα και στην καταχρηστική άσκησή τους, δικονομικές εγγυήσεις και εκτός ορίων ακόμη επικλήσεις της ισότητας των όπλων και απρόκλητες προσωποποιημένες χλευαστικές αναφορές».
http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου