Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΔ επιμένει να προκαλεί τη νοημοσύνη μας!

Γράφει ο Μαγια

Η υπόθεση του Βατοπεδίου, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά, πολιτικά, αλλά και ηθικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

Ο νέος προέδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, υποσχόμενος «άπλετο φως» είχε αποπέμψει από το κόμμα μια σειρά από στελέχη (Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης) ακριβώς λόγω της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο.

Ωστόσο, λίγες μόνον ώρες πριν από την κατάθεση ενός δικού της ανθρώπου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε «μία από τις υποθέσεις που όζουν», παρότι έχει εμπλακεί και το δικό του όνομα και ενώ έχει κινηθεί δίωξη ...από τη Δικαιοσύνη κατά του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Μαξίμου Γ. Αγγέλου, τον οποίο «έδωσε» κανονικά ο πρώην υφυπουργός Π. Δούκας, ο Αντ. Σαμαράς έδωσε το σύνθημα της αποχώρησης των βουλευτών της Ν.Δ. από την προανακριτική επιτροπή.

Ο Αντ. Σαμαράς, αισθάνεται αδύναμος να διαχειριστεί την περίφημη αυτοκάθαρση και να συγκρουστεί. Ετσι, προτίμησε να βαδίσει στο δρόμο της συγκάλυψης, που χάραξε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής. Τότε που, περιφρονώντας τους θεσμούς, έδινε εντολή στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Βουλής, επειδή φοβούνταν τη θετική ψήφο βουλευτών του στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Λίγο αργότερα βέβαια, έκλεισε άρον άρον και την ολομέλεια της Βουλής, για να επέλθει η παραγραφή των αδικημάτων υπουργών του.

Οταν η επιτροπή βγάλει το πόρισμά της και καταλογίσει ευθύνες, τότε η Ν.Δ. θα ρίξει πυροτεχνήματα και θα επικαλεστεί πολιτικές διώξεις. Τόσο απλά...
από kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου