Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ξενύχτησαν οι αγρότες έξω από τη ΔΕΗ της Λαμίας για τα φωτοβολταϊκά

Ξενύχτισαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Λαμία περισσότεροι από 150 αγρότες περιμένοντας το άνοιγμα των υπηρεσιών της και να καταθέσουν το φάκελο υποψηφιότητας για συστήματα φωτοβολταϊκών
Η αυτοπρόσωπη παρουσία των αγροτών που ήταν επιβεβλημένη, ο ανταγωνισμός ανάμεσά τους, αφού παίζει καθοριστικό ρόλο η σειρά κατάθεσης των αιτήσεων, δημιούργησαν ουρές έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ από τις 6:30 χθες το απόγευμα. Οι αγρότες ...
δημιούργησαν μόνοι τους μια λίστα προτεραιότητας ανάλογα με την ώρα προσέλευσης και μέχρι σήμερα το πρωί που άρχισε η λειτουργία των γραφείων της ΔΕΗ στη σχετική λίστα είχαν καταγραφεί 160 ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν σχετική αίτηση. Με βάση αυτή τη λίστα άρχισαν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ την εξέταση των φακέλων για την χορήγηση του αριθμό πρωτοκόλλου. Μέχρι χθες το μεσημέρι συνολικά είχαν εγγραφεί στις λίστες 211 ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν σχετικό φάκελο.

Ανακούφιση υπήρξε μεταξύ των αγροτών όταν ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους της ΔΕΗ ότι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν το σχετικό φάκελο με εξουσιοδότηση σε τρίτο πρόσωπο με συνέπεια να μειωθεί αισθητά η παραμονή τους εκεί.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία,φαίνεται ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για τον έλεγχο των σχετικών εγγράφων που υποβάλλονται ενώ ανακύπτουν και θέματα τα οποία έχουν σχέση κύρια με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με συνέπεια ορισμένοι εκ των αγροτών να μην έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν σχετικά αιτήματα. Χρειάστηκαν συχνές επικοινωνίες με την Αθήνα για να διευκρινιστούν ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση με τους τίτλους ιδιοκτησίας έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Ωστόσο από τη στιγμή που ξεπεράστηκαν κάποια τυπικά θέματα η διαδικασία κύλησε ομαλά Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τη 1 το μεσημέρι είχαν ελεγχθεί και παραληφθεί από τα συνεργεία που είχε συγκροτήσει η ΔΕΗ 80 φάκελοι από ενδιαφερόμενους αγρότες και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, αναμένεται μέσα σε δύο ή τρεις μέρες να ολοκληρωθεί όλος αυτός ο κύκλος.
Από lamianews

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΛΕΩ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ "ΖΕΣΤΑ" ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙ; ΤΟΤΕ ΤΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙ;ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ;.ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ!! ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΠΑΝΤΟΣ ΟΧΙ ΕΜΑΣ.ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ,ΣΑ ΧΕΡΣΑ ΓΗ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΜΗ ΧΑΥΤΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ'ΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκλογές μας έφτασαν, εμπρός βήμα ταχύ

    Για μερικούς συγχέεται η εκλογική περίοδος
    με την περίοδο μετεγγραφών στο ποδόσφαιρο.

    Νοσηρό φαινόμενο το κυνήγι της καρέκλας από
    μόνιμους άεργους της κοινωνίας μας,
    που αν δεν είχαν τον πεθερό τους ή κάποιον άλλον
    δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

    Πολύ πιο νοσηρό όμως το φαινόμενο να υιοθετούν
    και αποδέχονται αυτή την πολιτικά ανήθικη στάση
    οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των συνδυασμών.

    Ερωτάται ευθέως ο κ. Φουσέκης:
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ Η "ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ?

    Αν τελικά ναι, ίσως θα του ήταν χρήσιμο να περάσει
    από τα Διαβατά ή και αλλού, μάλλον θα βρει χρήσιμες
    υποψηφιότητες που τελικά θα αποδειχθούν πιο σταυροφόρες,
    και μεθόδους που στην πολιτική πρακτική ελάχιστα
    διαφέρουν από αυτές που φαίνεται να επιλέγει.

    Το γάντι ρίχτηκε.

    Θα φιλοτιμηθεί να το σηκώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή