Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Νέα ανακοίνωση του ΚΚΕ Φωκίδας για την S&B και το μάζεμα υπογραφών στην Άμφισσα

Ο εργολάβος του Δημόσιου ορυκτού πλούτου, δηλαδή ο εκμεταλλευτής της λαϊκής περιουσίας του βωξίτη, η S&Β για μια ακόμη φορά προκαλεί το κοινό αίσθημα, βγάζοντας ανακοινώσεις και προωθώντας τες είτε με εργαζόμενους είτε με διάφορους πολίτες, επιζητά υπογραφές στην ουσία καταδίκης συμπολιτών μας (Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας). Επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να βρει συνενόχους στο έγκλημα διαρκείας που διαπράττει εδώ και πάνω από μισό αιώνα στην περιοχή.
Και καλά οι εργαζόμενοι (που δεν είναι άμοιροι ευθυνών, μιας και δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για όλα αυτά που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ζωή τους, των ιδίων και των παιδιών τους, ενώ τρέχουν ως πρωταθλητές στο μάζεμα των υπογραφών) αλλά οι υπόλοιποι συμπολίτες (νοικοκυρές, δημόσιοι λειτουργοί, ακόμα και παπάδες) με ...τι κίνητρα στηρίζουν με τέτοιους τρόπους την S&Β και τις απαράδεκτες μεθόδους που χρησιμοποιεί που θυμίζουν ‘δηλώσεις μετανοίας και υποταγής’.

Ενώ οι εκβιασμοί και η ομηρία 300 περίπου εργαζομένων και εργολάβων καλά κρατούν, οι παράγοντες της περιοχής όπως και οι Νομαρχιακές των κομμάτων τηρούν σιγήν ιχθύος, στον εμφύλιο που κήρυξε η εταιρεία, την ίδια ώρα που κινητοποιούν κόσμο για τις έδρες των Δήμων, αν θα είναι 2 ή 3 ή 4, λες και αυτό είναι που απασχολεί τον εργάτη τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον αγρότη της περιοχής, που βλέπει καθημερινά το εισόδημα του να συρρικνώνεται, τα δικαιώματα του να καταστρατηγούνται, την ζωή να συνθλίβεται.

Για εμάς το ΚΚΕ, είναι καθαρό ότι η S&Β παίζει βρόμικο παιχνίδι προκειμένου να αυξήσει και άλλο την κερδοφορία της, αλλά και να πετύχουν τα ‘παντρέματα’ με άλλο όμιλο. Αυτά προϋποθέτουν ότι πρέπει να ‘απαλλαγεί’ από ‘βαρίδια’ που θεωρεί τους εργαζόμενους πετώντας στο δρόμο δεκάδες από αυτούς, και βέβαια χρεώνοντας το κοινωνικό κόστος σ’ αυτόν που θα φύγει από την περιοχή και όχι στον αγοραστή. Άρα θεωρούμε ότι οι απολύσεις είναι προγραμματισμένες και δεν συνδέονται με τις απαιτήσεις της εταιρείας για την παραχώρηση του ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ. Οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο σ’ αυτές είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα της περιοχής, Όχι βέβαια με υπογραφές πίστης στην S&Β αλλά με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΠΑΛΗ τέτοια που θα φέρει ανατροπή στο σάπιο πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τις ζωές μας.

Γιατί κακά τα ψέματα όσο μια χούφτα κηφήνες θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν εκατομμύρια εργάτες τέτοια προβλήματα θα έχουμε. Ο ορυκτός πλούτος, το ξαναλέμε είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει σ' αυτόν κουμάντο να κάνει ο λαός.

Ο Βωξίτης, η αλουμίνα, το αλουμίνιο και η παραπέρα επεξεργασία τους μπορούν να δώσουν δουλειά και ζωή σε χιλιάδες εργαζόμενους, στον τόπο μας και στην Οικονομία της πατρίδας μας για πάρα πολλά χρόνια μόνο κάτω από άλλη εξουσία και οικονομία, με κεντρικό σχεδιασμό και ορθολογική εκμετάλλευση. Έτσι θα είμαστε περήφανοι απέναντι στα παιδιά μας και όχι παραδίνοντας ξεκοιλιασμένα και ληστρικά εκμεταλλευμένα βουνά, όπου δεν θα μπορούν να ζήσουν.

Γι’ αυτό δεν θα πάψουμε να λέμε ότι ο μόνος δρόμος είναι η ΛΑIΚΗ ΟIΚΟΝΟΜIΑ - ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΥΓ. Μην ξεχάσει κανείς από τους περιφέροντες τις επαίσχυντες δηλώσεις πίστης-μετανοίας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία στο παρελθόν δεν δίστασε να πετάξει στο δρόμο σαν λεμονόκουπες και στελέχη της και ρουφιάνους πρωτεργάτες σε τέτοιου είδους κινήσεις αφού πρώτα τους ξεζούμισε.

Άμφισσα 29-05-2010
Ν.Ε ΦΩΚΙΔΑΣ Κ.Κ.Ε
Από tomantri

2 σχόλια:

  1. Διώχτε τους καταραμενους εκβιαστες να ησυχασετε μια και καλη. Ο βωξιτης ειναι εκει το εργοστασιο ειναι εκει και τον εχει αναγκη, ο μεσαζων κυριακοπουλος απλα θα παει να κλαιει στην λεσχη μπιντε....καπως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σημαίνει κεντρικός σχεδιασμός. Δηλαδή θα κάνει κουμάντο ο Περισσός για να διορίζει το κομματόσκυλα του.

    Το παραμύθι του κεντρικού ελέγχου δεν το πίστεψε κανείς, ούτε και στο πρώην πρότυποι σας την Σοβιετική Ένωση. Άλλωστε γι' αυτό κατέρρευσε.

    Και τι θα ελέγξει το ΚΚΕ με τα μεταλλεία Φωκίδας; Μια αγορά των 100 εκατ. τόννων του έτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή