Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αποδοκίμασαν την βουλευτή Φωκίδας στην Ιτέα


Κάτω από αποδοκιμασίες έγινε δεκτή χθες στην Ιτέα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Φωκίδα Αφροδίτη Παπαθανάση.
Η βουλευτής βρέθηκε εκεί με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Φωκίδα 2010 και μερίδα πολιτών της επιτέθηκε φραστικά διαμαρτυρόμενη για την στάση της στο ...
θέμα του Καλλικράτη.
Πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου σε λαϊκή συνέλευση στην Ιτέα είχε αποφασιστεί μεταξύ άλλων να κηρυχτεί ως ανεπιθύμητο πρόσωπο η βουλευτής του νομού που εισηγήθηκε στο υπουργείο εσωτερικών την δημιουργία μόνο δυο δήμων στο νομό, αντί 4 που επιθυμούσαν οι τοπικές κοινωνίες. 
"Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται" απαντά μιλώντας στο STAR η Αφροδίτη Παπαθανάση.

Από lamiastar.gr

15 σχόλια:

  1. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο "Καλλικράτης" είναι μια δράση η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε "κεντρικά", με κύρια κριτήρια και στόχο τα οικονομικα και διοικητικά οφέλη. Αν κάποιοι "γραφικοί" επιμένουν να ικανοποιήσουν τον στείρο τοπικισμό τους το νεοπλουτικό εγωϊσμό τους και το νεοφανή συναισθηματισμό τους, έ, πρόβλημά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ή έχουμε χούντα;
    2. Κρίνονται για την στάση τους οι θεσμικοί άρχοντες ή ενεργούν στο απυρόβλητο όπως τους αρέσει;
    3. Πόσο τίμιο είναι να μην αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη των αποφάσεών του όταν δεν αρέσει στους ψηφοφόρους του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο που ειδα στα εγκαινεια μας γυρναει σε αλλες εποχες....διασπαρτοι ασφαλιτες με πολιτικη περιβολη μες στο πληθος.και εντελως τυχαια.... πισω απο ανθρωπους της επιτροπης αγωνα...ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΕΙ...ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΣΑΣΟΡΓΑΝΩΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμος, 3:18,
    Δεν κατάλαβες,ή δε θες να καταλάβεις: Με βάση τα οικονομικά και διοικητικά δεδομένα του Καλλικράτη, η Ιτέα, 13 χιλιόμετρα μόλις από την Πρωτεύουσα του Νομού δεν ήταν δυνατό να γίνει έδρα Δήμου!Άλλο πράγμα το συναίσθημα και ο εγωϊσμός και άλλο η, σκληρή έστω, πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσυ ΣΑΛΩΝΙΤΗ κατσε στη πλατεια στο μοσχοσαλωνακο και αστα τα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλο ένα δείγμα δημοκρατικής συνέπειας από το Σαλωνίτη, το θιασώτη της δημοκρατίας:
    "ο "Καλλικράτης" είναι μια δράση η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε "κεντρικά"".
    "Αν κάποιοι "γραφικοί" επιμένουν να ικανοποιήσουν τον στείρο τοπικισμό τους το νεοπλουτικό εγωϊσμό τους και το νεοφανή συναισθηματισμό τους, έ, πρόβλημά τους! "
    Εν ολίγης οτιδήποτε σχεδιάζεται 'κεντρικά' είναι υπεράνω κριτικής και όσοι διαμαρτύρονται είναι 'γραφικοί' και στο κάτω κάτω της γραφής, 'πρόβλημά τους', δηλαδή στ' αμελέτητά μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμος,3:39
    Μια και μου απαγορεύεις τα σχόλια, μου επιτρέπεις να πίνω, αραιά και πού, κανένα καφεδάκι στην παραλία περιμένοντας τις τράτες ή στο "Μαϊάμι", που είμαι φίλος με τα παιδιά ή για σουβλάκι στην παραλία μπροστά από την παιδική χαρά, που κάνει το καλύτερο σουβλάκι της Στερεάς;
    Στα γράφω όλα αυτά για να σου αποδείξω ότι δεν είναι καλό πράγμα το να είσαι "κολλημένος"! Ξεκόλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ kindzadza:
    Δημοκράταρε... κινέζε, το "κεντρικά" έχει την έννοια ότι στο γενικό σχεδιασμό συμμετείχε ο χοντρούλης που τον ταίσατε συναγρίδες και τον κάνατε και ...επίτιμο Δημότη, αλλά δε σας έκανε τη χάρη!Αυτόν να βρίζετε, όχι την Αφροδίτη και όχι σε άσχετες εκδηλώσεις που έχουν μεγάλη σημασία για την αναγέννηση των επιχειρήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Σαλωνίτη διακρίνω ένα πρόβλημα έλλειψης ορίζοντα.
    Ο νέος Δήμος φτιάχνεται για να μεταφέρει το κόστος των μέχρι τώρα δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών στους Δημότες.
    Ο Νέος Δήμος φτιάχνεται για να απολυθούν υπάλληλοι
    Ο νέος Δήμος φτιάχνεται για να καταργηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση.
    Ο νέος Δήμος φτιάχνεται για να σε βάλουν να πληρώνεις σε ιδιώτες ή με φόρους.

    Ο Νέος δήμος δεν έγινε για να σε κάνει να νιώσεις πρωτευουσιάνος αλλά για να σε βάλει να πληρώσεις, όπως πληρώνεις με την οικονομική πολιτική, το ασφαλιστικό κλπ.

    Οι κάτοικοι των περιφερειακών δήμων, χάνουν φανερά την αυτοδιοίκηση τους όπως και οι κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων. Οι κάτοικοι της Άμφισσας και αυτοί χάνουν την αυτοδιοίκηση τους αλλά δεν το καταλαβαίνουν επειδή νομίζουν οτι η πρωτεύουσα θα έχει δημοκρατία και χρήμα.
    Αυτό όμως δεν θα συμβεί για κανέναν και όσοι καμαρώνουν για τον Καλλικράτη θα πρέπει να απολογηθούν σε μικρό διάστημα απο τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ iteanet:
    Απάντηση γραμμή τη γραμμή:
    *Τώρα ποιός πληρώνει το κόστος;Ζήτε σε δήμο ή πληρώνει άλλος από την οικογένεια τα διάφορα "δημοτικά τέλη" και δεν παίρνετε χαμπάρι;
    *Εσείς και ο (τέως) ΣΥΡΙΖΑ γράφετε συνεχώς για απολύσεις!Πού το είδατε γραμμένο αυτό; Εγώ διαβάζω για εθελούσιες μετατάξεις, σε πρώτη φάση και υποχρεωτικές μετά!Γιατί τρομοκρατείτε τον κόσμο!Ας περιμένουμε και τα ξαναλέμε!
    *Αν, με τον όρο "Τοπική Αυτοδιοίκηση εννοείτε τις Κοινότητες των 5 γερόντων το χειμώνα που γίνονταν 30 τον Αύγουστο και είχαν και Δημοτικό Συμβούλιο που ζούσε στο ...Παγκράτι, έ, τότε ,ναι δεν την θέλω αυτή την Αυτοδιοίκηση! Εγώ, μετά την εφαρμογή του "Καποδίστρια", είδα στα χωριά κάδους απορριμάτων, είδα απορριματοφόρα, είδα δίκτυα νερού, είδα δίκτυα οπτικών ινών!Πιστεύω ότι ο "Καλλικράτης", με την επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων, γιατί στη διαχείριση είναι το μυστικό, μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να κάνει περισσότερο ανθρώπινες τις πόλεις μας!
    *Έχετε ένα πρόβλημα με την ανάθεση κάποιων εργασιών σε ιδιώτες!Το κατανοώ αλλά δε συμφωνώ μαζί σας! Και εδώ η ορθή διαχείριση των όρων με τους ιδιώτες είναι αυτή που κάνει τη διαφορά!
    *Στα δύο τελευταία, θα σας απαντήσω ...μαζικά!Δεν έχω πρόβλημα "πρωτευουσιάνου"!Ζω οικογενειακά σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, έχω ζήσει και σε μικρότερη και σε μεγαλύτερη, έχω πιει καφέ και ουζάκι σε ΌΛΑ τα χωριά και τους οικισμούς του Νομού μας και παίρνω κάθε φορά το καλύτερο από ότι μπορεί να μου δώσουν!
    Αντί να αναπτύσσετε αβάσιμες καταστροφολογίες, βγήτε στην κοινωνία, ζήστε τη ζωή και αδράξτε τις ευκαιρίες! Ο γεροντοκορισμός και η μιζέρια θα σας συρικνώσουν, όπως το... ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το χθεσινό μου απαντητικό σχόλιο δεν το λάβατε ή απλώς δεν το βάζετε;Έτσι, από περιέργεια ρωτάω, επειδή το τελευταίο σχόλιό σας ήταν "επί προσωπικού"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙΛΕ ΣΑΛΩΝΙΤΗ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙς ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ; ΑΝ ΚΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ. ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΕΣ;
    ΙΤΕΑΝΕΤ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΥΣΤΥΧΩς ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμος,5:03
    Πολιτικός δεν είμαι,ευτυχώς ή δυστυχώς, δε θα το μάθουμε ποτέ!
    Καταστροφολογία είναι το να παραποιείς δεδομένα και γεγονότα και να τα τοποθετείς στο μέλλον, όπως σε βολεύει, προκειμένου να τρομάξεις κάποιους!Και αυτό, δεν εξυπηρετεί την καθημερινότητα των πολιτών!Δεν είμαι κυβερνητικός, αλλά και δεν εύχομαι την αποτυχία των μέτρων!Περιμένω τα αναπτυξιακά μέτρα και συνιστώ σε όλους να στρωθούμε στη δουλειά!Είναι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΜΝΗΣΙΑ ΣΟΥ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΣΙΑ ΣΤΑ ΑΠΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΣΕ ΛΊΓΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ. ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ(ΔΝΤ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ,ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΒΑΔΙΑ?ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13??ΑΣΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ Η ΙΤΕΑ??ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ.ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ.ΣΤΡΩΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή