Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς»

Η ομάδα Διεθνών Επίλεκτων ποδοσφαιριστών beach soccer για το 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς» στη Νομαρχίας Φωκίδας!

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας , στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων της για το καλοκαίρι του 2010,με σκοπό την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού του Νομού, διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς» φιλοξενώντας για 2η συνεχόμενη χρονιά και την ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών Beach Soccer, η οποία θα προσφέρει απλόχερο θέαμα, κορυφώνοντας έτσι τη διοργάνωση.

Το τουρνουά διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης του Εναλλακτικού Τουρισμού μέσα από τον ... Αθλητισμό, στο Νομό Φωκίδας και θα διεξαχθεί από τις 19 έως και τις 22 Ιουνίου 2010 στα Αθλητικά Κέντρα ΔΑΚ Άμφισσας, ΔΑΚ Ιτέας, ΕΠΣ Φωκίδας. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας με τον Α.Ο. Κεχαγιά Προσηλίου και των Arsenal Soccer Schools, με την υποστήριξη του Δήμου Άμφισσας και του Δήμου Ιτέας, υπό την αιγίδα του ΕΠΣ Φωκίδας, η οποία αποτελεί μια μεγάλη γιορτή που κάθε χρόνο συγκεντρώνει νεολαία και πλήθος συμμετοχών και θεατών.

Η τελετή έναρξης του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 18.30, με χαιρετισμό του Νομάρχη κ. Νίκου Φουσέκη και την παρέλαση των ομάδων, ενώ θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 12.00.Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά απαρτίζονται από παιδιά γεννημένα από το 1994 ως το 2002 χωρισμένα σε 4 ηλικιακές κατηγορίες! Το παρόν θα δώσει η Elite ομάδα των Arsenal Soccer Schools, με προπονητή των μεγάλο άσο του παρελθόντος Λάκη Παπαϊωάννου, μαζί με ομάδες από όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Κιάτο, Ναύπλιο, Περιστέρι, Αρτάκη, Λαμία, Λάρισα, Καρδίτσα, Κεφαλονιά, το νομό Φθιώτιδας και φυσικά το νομό Φωκίδας)!

Το τουρνουά θα κορυφωθεί με τον αγώνα επίδειξης Beach Soccer, μεταξύ της ομάδας Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών και της μικτής ομάδας γνωστών Δημοσιογράφων και Ηθοποιών τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010. Το βράδυ της Δευτέρας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θρύλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως τους Γιώργο Αμανατίδη, Ντανιέλ Μπατίστα, , Θοδωρή Παχατουρίδη, Κυριάκο Τοχούρογλου, Κώστα Φραντζέσκο σε εντυπωσιακές ενέργειες απέναντι στους δημοσιογράφους Μανόλη Σφακάκη, Νίκο Παγιωτέλη, τους ηθοποιούς Κώστα Σόμμερ, Κώστα Κρομμύδα και πολλούς άλλους! Ο αγώνας beach soccer θα διεξαχθεί στην προβλήτα της Ιτέας όπου αποκλειστικά για τις ανάγκες της ημέρας θα δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό γήπεδο με άμμο.

Το τουρνουά Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς, έχοντας πλέον γίνει θεσμός και αποδείξει τον Πανελλήνιο χαρακτήρα του, κοιτάζει και εκτός συνόρων. Στο πλαίσιο αυτό, επίσημος καλεσμένος της Νομαρχίας είναι ο Ολλανδός προπονητής Ton De Hoop, ο οποίος όντας κάτοχος άδειας Α’ Κατηγορίας της Ολλανδίας και UEFA A’, είναι πολύ γνωστός για την ικανότητά του να διδάσκει ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και έχει μεγάλη ικανότητα να επιτυγχάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο De Hoop είναι professor στο Central Institute of Education (CIOS Academy) της Ολλανδίας, όπου προπονεί τους κορυφαίους Ολλανδούς υποψήφιους προπονητές. Επίσης διδάσκει στο National Sports Centre of the Royal Dutch Soccer Union (KNVB). Μερικοί από τους πιο διάσημους μαθητές του περιλαμβάνουν διεθνείς παίκτες όπως: Ruud Krol, John Neeskens, Danny Blind, Hans van Breukelen, και Gerald Vanenburg.

Στο τουρνουά θα παραστεί ως εκπρόσωπος ομάδων της Α’ Εθνικής της Ολλανδίας για να παρακολουθήσει τους παίκτες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση αλλά και για να δει το επίπεδο του τουρνουά και να προσφέρει την τεχνογνωσία του ώστε μελλοντικά να γίνει διεθνές.

Το τουρνουά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πολιτιστικών ενεργειών του Νομού Φωκίδας για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Πανελλήνιο Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, το Αναρριχητικό φεστιβάλ, το φεστιβάλ « Ήχοι του δάσους», και άλλα σπουδαία δρώμενα.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

2 σχόλια:

  1. Με τα χρήματα που δαπανούν κάθε χρόνο για επιδείξεις θα υπήρχε η δυνατότητα τα παιδιά του Νομού μας να αθλούνται δωρεάν και όχι απλά να βλέπουν τους άλλους σαν θεατές.

    Έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε εμπόρευμα και η οικογένεια πρέπει να πληρώνει αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσει αυτήν την δυνατότητα για τα παιδιά της.

    Αντί να δίνουν τόσα χρήματα η Νομαρχία και οι Δήμοι για επιδείξεις καλύτερα θα ήταν να πληρώνουν ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο επόμενο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου,οι θεατές που θα βρίσκονται στο μώλο της Ιτέας-όπως εξάλλου και οι επισκέπτες απο τα κρουαζιερόπλοια και τα Τουριστικά λεωφορεία,το πρώτο που θα αντικρίζουν είναι το σπασμένο και εγκαταλειμένο φυλάκιο του Λιμεναρχείου Ιτέας(τρομάρα σας-μονίμως απόντες στις παντός είδους ρυπάνσεις)και τό "Γιουσουρούμ" περίπτερο ακριβώς πίσω του. Αναρωτιέμαι,τόσα χρόνια τώρα που το Καραγκιόζ Μπερντέ ρυπαίνει αισθητικά το κεντρικότερο σημείο της πόλεως,πού είναι οι ευαισθησία των ασχολουμένων με τα Δημόσια Κυριών πρώτα και των υπολοίπων προέδρων του Λιμενικού,Δημάρχων,Νομαρχιακών,Πολιτιστικών Συλλόγων κ.λ.π. Σύρτε χαθείτε ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή