Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νέα σειρά αιτημάτων από το συνήγορο του ειδικού φρουρού

(Της απεσταλμένης μας Παντίας ΚΑΖΑΝΤΖΗ).--

Σε ένα «μπαράζ» αιτημάτων προς το δικαστήριο προχώρησε χτες ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών, στην Αμφισσα, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Η συγκεκριμένη νομική «απαίτηση» έκανε τους συνηγόρους της οικογένειας του δολοφονημένου παιδιού, Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου, να πουν ότι ο ......συνήγορος του Επ. Κορκονέα ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ την επανέναρξη της δίκης.

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Κούγιας ζήτησε να γίνει νέα αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος ώστε το δικαστήριο να έχει άποψη ιδίοις όμμασι και να επαναληφθεί η βλητική και βαλλιστική έρευνα. Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, όταν ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας, είχαν ζητήσει να γίνει μια αυτοψία και τότε ο Αλ. Κούγιας είχε θέσει θέμα κινδύνου της ζωής του, αν πήγαινε στο σημείο της δολοφονίας. Επιπρόσθετα, ο συνήγορος του ειδικού φρουρού ζήτησε, πριν προλάβει να βγάλει λέξη, όπως χαρακτηριστικά είπε στο δικαστήριο, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Γρηγορόπουλου (σ.σ. καταθέτει την Πέμπτη), να εξεταστούν αυτοί που συνέταξαν τη βλητική και βαλλιστική εξέταση. Επανέφερε το θέμα της επανάκλησης και επανεξέτασης (κατά μόνας ή κατά αντιπαράσταση) μιας σειράς μαρτύρων που έχουν καταθέσει, μεταξύ αυτών και του ιατροδικαστή Λευκίδη, ζητώντας από το δικαστήριο να απαντήσει άμεσα, γιατί επί της ουσίας έτσι θα αποκατασταθεί η δικονομική τάξη...

Ολοκληρώνοντας τα αιτήματά του, ο συνήγορος Κορκονέα απέδωσε πρόθεση συνεργασίας των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου με την αστυνομία, για να μην έρθει να καταθέσει ο αυτόπτης μάρτυρας κι αδελφικός φίλος του δολοφονημένου παιδιού, που ο ίδιος ο Αλ. Κούγιας του έχει προσάψει ασέβεια προς τους θεσμούς, δικαστήριο και αστυνομία...

Στο άκουσμα των παραπάνω, οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, εμμέσως πλην σαφώς, μίλησαν για προσπάθεια καθυστέρησης της διαδικασίας, αναρωτώμενοι «αν θα ζητηθεί τελικά η επανάκληση της ανάκρισης, η επανάληψη της διαδικασίας, η επανέναρξη της δίκης». Καταλόγισαν στο συνήγορο του ειδικού φρουρού προσπάθεια αμφισβήτησης του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και εκ προοιμίου καθύβριση, γιατί όπως είπαν ο Αλ. Κούγιας δε θέλει να καταθέσει ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Ενώ, όπως σημείωσαν οι συνήγοροι, οι τεχνικοί σύμβουλοι ορίζονται από το νόμο και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία (σ.σ. ο Αλ. Κούγιας αποκαλεί τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας έμμισθο υπάλληλο). Οι συνήγοροι, επίσης, μίλησαν για υποκρισία και δραματοποιημένη έκφραση της υπεράσπισης Κορκονέα, γιατί ενώ δεν προσβάλλει τη βλητική και εργαστηριακή διερεύνηση, θέτει θέμα επανάληψης της βλητικής και βαλλιστικής έρευνας και του ζήτησαν να καταθέσει αν αμφισβητεί τη διερεύνηση.

Κατά την εξέταση του Α. Κωνσταντίνου, οικογενειακού φίλου του δολοφονημένου παιδιού, ο Αλ. Κούγιας ζήτησε να γίνει άρση απορρήτου του κινητού του νεκρού Αλ. Γρηγορόπουλου για να δουν με ποιους μίλησε εκείνο το βράδυ.
Από rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου