Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αναπτυξιακά κριτήρια καθόρισαν την έδρα του Δήμου Δωρίδας


Αποφεύγοντας να μπει σε αντιπαράθεση με το Δήμο Λιδωρικίου και στα όσα ειπώθηκαν το τελευταίο διάστημα από φορείς και κατοίκους της περιοχής, ο Δήμαρχος Ευπαλίου, Τάσος Παγώνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lepanto και την εκπομπή «Διαγωγή Κοσμία», προτίμησε να κάνει λόγο για τα κριτήρια με τα οποία «δεν επιλέχτηκε τυχαία», όπως δήλωσε ο ίδιος, «ως έδρα του νέου Δήμου Δωρίδος το Ευπάλιο». Τα κριτήρια αυτά, σύμφωνα με τον κ. Παγώνη, είναι τόσο πληθυσμιακά όσο και αναπτυξιακά.

Ο κ. Παγώνης μάλιστα θέλησε να διευκρινίσει πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ευπαλίου ουδέποτε έλαβε απόφαση που να προβλέπει πρόθεση συνένωσης με τη Ναύπακτο, τονίζοντας παράλληλα πως το Ευπάλιο ανήκει στο Νομό Φωκίδος και όχι στην Αιτωλοκαρνανία.

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση, για το ... γεγονός πως στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση δεν υπήρχε πρόθεση συνένωσης με τους Δήμους Βαρδουσίων και Λιδωρικίου, ο κ. Παγώνης απάντησε πως με την ανακοίνωση του χωροταξικού υπήρξε μεταβολή των έως τότε δεδομένων, καθώς έγινε γνωστό το πληθυσμιακό κριτήριο των 10.000 κατοίκων.

Πάντως, ο κ. Παγώνης δήλωσε «παρών» στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου δηλώνοντας με νόημα πως είναι στην κρίση του Δημάρχου που θα εκλεγεί να δώσει τη δέουσα βαρύτητα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις ιστορικές έδρες.
Από lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου