Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Δεν κατάφερε να εκλεγεί σύνεδρος ο Κουβέλης για το συνέδριο του ΣΥΝ

Σίγουρα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η αδυναμία του Κουβέλη να εκλεγεί σύνεδρος για το συνέδριο του ΣΥΝ, μιας και πολλές φορές είχε δυσαρεστήσει τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝ με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του απο τις αποφάσεις που έκφραζε η πλειοψηφία του κόμματος. Εκείνο που δεν περιμέναμε ήταν η αντίδραση του Τσίπρα σε αυτό το αποτέλεσμα μαζί με το γεγονός οτι ενώ δεν αμφισβητείται ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων αμφισβητεί τον τρόπο που ψήφισαν στην Καλλιθέα.
Διαβάστε δύο διαφορετικές θέσεις για το ίδιο θέμα....
Μεθόδευση αποκλεισμού του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, από το συνέδριο του ΣΥΝ στη χθεσινή εκλογική διαδικασία στην Π.Κ. Καλλιθέας. Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, 8 μέλη της οργάνωσης που έχουν αναφορά στην "Αριστερή Ανασύνθεση" (η οποία εξέλεξε συνέδρους τον Χρ. Πιλάλη και την Αθηνά Λουράντου) εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του καταστατικού η οποία επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στις λίστες κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων και αλλοίωσαν τη σειρά εκλογής στη λίστα της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ψήφισαν μαζικά τον Παναγιώτη Γαλανόπουλο, ώστε με τεχνικό τρόπο να αποκλειστεί ο Φ. Κούβελης, ο οποίος ήρθε δεύτερος, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί σύνεδρος λόγω ποσόστωσης, καθώς τη θέση του κατέλαβε η Γεωργία Μαργαρίτη.

Αποδοκιμασία από τον Αλ. Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με τον Φ. Κουβέλη και του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την εξέλιξη. Επιπλέον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αλέκο Φλαμπουράρη, από τον οποίο ζήτησε να καλέσει την Ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας προκειμένου να θέσει ζήτημα τακτικισμών, μεθοδεύσεων και αποκλεισμών προσώπων, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής" ο πρόεδρος του ΣΥΝ θεωρεί ότι: "Οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα.Τέτοια φαινόμενα δεν είναι αθώα ούτε τυχαία. Εκπορεύονται από κύκλους που προσπάθησαν να ακυρώσουν την πορεία προς το Συνέδριο και, αφού απέτυχαν, τώρα προσπαθούν να το δυναμιτίσουν και να παγιώσουν εικόνα διάλυσης για τον χώρο μας. Ματαιοπονούν. Σκοντάφτουν στη θέληση των μελών μας για συνέχεια, προοπτική, ενότητα και ανανέωση, η οποία θα εκφραστεί στο επικείμενο συνέδριό μας".ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

(με αφορμή την μη εκλογή του σ. Φώτη Κουβέλη

ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο)
Ο υπερβολικός τρόπος αντίδρασης της ηγεσίας του κόμματος και των ελεγχόμενων κομματικών ΜΜΕ (ΑΥΓΗΣ , Κόκκινο) για τη μη εκλογή σ. Φώτη Κουβέλη ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο μόνο ερωτηματικά προκαλεί.

Ο ίδιος ο πρόεδρος σ. Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο «για μεθοδεύσεις» και «φαινόμενα που δεν είναι τυχαία ή αθώα».

Μάλιστα με έκπληξη διαβάσαμε στη δήλωσή του ότι όλα αυτά «εκπορεύονται από κέντρα που προσπάθησαν να ακυρώσουν το συνέδριο». Μα εάν ήταν ένας που προσπάθησε να ακυρώσει το Συνέδριο αυτός ήταν ο σ. Φώτης Κουβέλης και η Ανανεωτική Πτέρυγα της οποίας ηγείται. Οι δηλώσεις στήριξης στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας δείχνουν ότι δεν έχουν χάσει τον σταθερό προσανατολισμό τους για ακύρωση του Συνεδρίου. Όσο για τους αιώνιους «Προεδρικούς» το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτήν την ώρα είναι να σιωπήσουν.

Ιδιαίτερα θα σταθούμε στο γεγονός ότι θεωρείται από την ηγεσία πως η μη εκλογή του σ. Κουβέλη δεν συνάδει με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς!

Δηλαδή η ηγεσία και ο σ. πρόεδρος ζητά από τα μέλη του Κόμματος να επικυρώνουν εξ ορισμού υποψηφιότητες των προβεβλημένων στελεχών χωρίς να μπορούν να αξιολογούν την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο.

Αυτό κι αν δεν συνάδει με την Ανανεωτική Αριστερά.

Δεν μπορεί να καλούνται τα μέλη του Κόμματος να ευνουχίσουν την κρίση τους και να επιβραβεύσουν προσωπικές στρατηγικές, ομοτράπεζους των Μελισσανίδη και Λαυρεντιάδη, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που συνειδητά από τον Φλεβάρη του 2008 και μετά υπονόμευσαν ευθέως τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε μερικά:

- Φεβρουάριος 2008, δήλωση Φ. Κουβέλη αμέσως μετά το Προγραμματικό Συνέδριο (που ψήφισε λευκό) για ψήφο ανοχής-εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

- Δεκέμβριος 2008, ανοιχτή υπονόμευση της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της μαθητικής εξέγερσης μέσω της συνεχούς παρουσίας του στα ΜΜΕ

- Ιανουάριος 2010, έθεσε θέμα - εκτός οργάνων και μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ - στήριξης του Κάρολου Παπούλια, μετά το δείπνο με τον Λεωνίδα Κύρκο, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και επιχειρηματίες στην Αίγλη, ενώ ζήτησε και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Θεσσαλονίκης

- Μάης 2010, υπονόμευσε ευθέως και δημόσια την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Προέδρου της Κ.Ο. για μη συμμετοχή του στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Κόμματος έχει λάθος στόχο. Με την άνευ προηγουμένου νεοαυταρχική τακτική της και τα συντονισμένα δημοσιεύματα επιτίθεται στη μικρότερη τάση του κόμματος χωρίς να κάνει τον κόπο να εξηγήσει γιατί και πως η βάση του Κόμματος καταψήφισε τον σ. Φώτη Κουβέλη.

Εμείς καλούμε την ηγεσία να ξανασκεφτεί όσα εν θερμώ δήλωσε και να μη μεθοδεύσει ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας, όπως προανήγγειλε, προκειμένου να πιέσει τα μέλη. Εμείς θεωρούμε ότι τα μέλη του Κόμματος έχουν και μνήμη και κρίση και δεν θα αφήσουμε να περάσουν μέθοδοι τύπου Μπέρια στις οργανώσεις.

Την ώρα που τα μέλη ζητούν ιδεολογική και πολιτική θωράκιση για την αντιμετώπιση της τρόϊκας Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ που κατεδαφίζει την κοινωνία, καλό θα είναι η ηγεσία να ασχοληθεί με αυτό και να μην ασχολείται με θέματα που δεν αγγίζουν καν την κοινωνία που είναι έτοιμη να ξεσπάσει.

Εμείς ως Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση θα κάνουμε το παν ώστε στο 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ να μιλήσουν ελεύθερα τα μέλη και να μην είναι ένα συνέδριο «δεξιάς» στροφής του Κόμματος, όπως δυστυχώς μας προμηνύουν οι μετριοπαθείς θέσεις της πλειοψηφίας της ΚΠΕ και οι τακτικές διαχωρισμού των μελών σε πατρικίους και πληβείους.

18-5-2010

1 σχόλιο:

  1. Υπηρχε ενα σοβαρο προσωπο στην αν. αριστερα
    τον ξεκανανε κι αυτον !!!

    Παρ-αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή