Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τελειωμό δεν έχουν τα "περίεργα" στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ XYTA ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ


Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με την Κα Μπιρμπίλη, ούτε όρεξη να παριστάνουμε την αντιπολίτευση. Ωστόσο για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, έχουμε απογοητευτεί από την κρυφή πολιτική (ποια πολιτική;) ΥΠΕΚΑ. Η Κα Μπιρμπίλη, που έγινε Υπουργός χάριν προσωπικής απόφασης Πρωθυπουργού, παρουσιάστηκε στην κοινωνία με οικολογικό προσωπείο, αλλά δυστυχώς οι πράξεις της δείχνουν ότι όχι απλώς είναι επιπόλαια με το περιβάλλον, οτι όχι απλώς δεν λυπάται τα χρήματα του Ελληνικού λαού,… αλλά ότι έχει παραδώσει την ηγεσία του Υπουργείου σε μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές, οι οποίοι φυσικά το τελευταίο που σκέφτονται είναι η προστασία του περιβάλλοντος.


Η Κα Μπιρμπίλη, παρέλαβε ένα σχέδιο νόμου από την προηγούμενη Κυβέρνηση, το οποίο χαρακτηρίστηκε σεμνό, ισορροπημένο και κοινά αποδεκτό, και ήταν προϊόν συνεργασίας και μάλιστα φανερής-υπό τον ήλιο- όλων των δημοσίων και ιδιωτικών παραγόντων του κλάδου.


Και ενώ η Κα Μπιρμπίλη το ανάρτησε στο opengov το Νοέμβριο 2009, για ακόμα πιο ανοικτή και φανερή διαβούλευση, έρχεται σήμερα να στείλει στη Βουλή ένα νόμο... έκτρωμα, που δεν σέβεται τα χρήματα & τις ανησυχίες του Ελληνικού λαού και στον οποίο προσθέτουν και αφαιρούν παραγράφους στελέχη εταιριών μέσα στο ίδιο το γραφείο της Κας Μπιρμπίλη!

Σας έχουμε αποκαλύψει έγκαιρα (και ποτέ δεν διαψευστήκαμε)

το ρόλο συμβούλων της Κας Μπιρμπίλη, όπως του Κου Βασιλάκου, Κάραλη κλπ και τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών αιολικών πάρκων που υπηρετούν επ’ αμοιβή. Σας έχουμε αποκαλύψει τον απαράδεκτο και πρωτοφανή στην Ε.Ε. «πόλεμο ΑΠΕ» μεταξύ φωτοβολταικών και αιολικών που δημιούργησε η Κα Μπιρμπίλη και η παρέα της, με θύματα τους φωτοβολταικούς επενδυτές. Σας έχουμε αποκαλύψει ποιοι βάζουν «νύχτα» φωτογραφικές ρυθμίσεις σε άσχετες παραγράφους του νομοσχεδίου, με μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση κερδοφορίας πολυεθνικών και μεγαλοεργολάβων αιολικών πάρκων, από αφαίμαξη του εισοδήματος των Ελλήνων που θα πρέπει να τους πληρώνουν για 20χρόνια.

Σήμερα έχουμε μια νέα αποκάλυψη! Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας εάν είμαστε υπερβολικοί ή αν η διαφθορά στη χώρα μας αυξάνεται κατακόρυφα όπως αυξάνονται τα σπρεντς!

Παντελώς εκτός δημόσιας διαβούλευσης και χωρίς να έχει ζητηθεί από κανένα φορέα (έχουμε ελέγξει όλο το αρχικό νομοσχέδιο και όλες τις προτάσεις φορέων και πολιτών) η Κυρία Μπιρμπίλη έκανε το εξής:

Α)Παρερμηνεύοντας τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη Βιομάζα… βαφτίζει ΑΠΕ την καύση σκουπιδιών των ΧΥΤΑ (καύση RDF όπως λέγεται διεθνώς) για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. (Βλέπε φωτογραφία με τη φωτογραφική ρύθμιση σε άσχετο άρθρο του νομοσχεδίου).

Β) Χαρίζει στους ενδιαφερόμενους (προφανώς κάποιους μεγαλοεργολάβους) υψηλότατη τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας για 20 χρόνια, που φυσικά θα πληρώνει ο Ελληνικός λαός. (Βλέπε και τιμοκατάλογο δια νόμου-300% πάνω από την χονδρεμπορική τιμή ρεύματος ΔΕΗ συν extra bonus σε άσχετες παραγράφους του νόμου!)

Δεν θα σας κουράσουμε με επιστημονικές αναφορές για τις ......
.διοξίνες και τους ρύπους που παράγει η καύση RDF των ΧΥΤΑ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν θα σας κουράσουμε με παράθεση δεκάδων παραδειγμάτων πολιτισμένων χωρών που εγκαταλείπουν την καύση σκουπιδιών ως βλαβερή για τη δημόσια υγεία και επικεντρώνονται στην ανακύκλωση. Θα σας παραθέσουμε όμως τις κάθετες απόψεις της
Greenpeace εναντίον της καύσης σκουπιδιών το 2005!!! Άλλαξε κάτι και η Greenpeace σιωπά τώρα; http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/264982.pdf

Θα σας παραθέσουμε επίσης τις απόψεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ εναντίον της καύσης σκουπιδιών μόλις το 2007, όταν ως αντιπολίτευση, ξεσήκωνε τοπικές κοινωνίες και έκανε ερωτήσεις για αυτό το θέμα στη Βουλή!!!

http://vo.pasok.gr/pipergias/?p=264

Και πάνω που αναρωτιόμασταν, ποιος διάβολος έβαλε κρυφά ρυθμίσεις για καύση σκουπιδιών μέσα στο νομοσχέδιο ΑΠΕ, μας ήρθε ένα χθεσινό άρθρο χρηματιστηριακού χαρακτήρα, που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση!!!

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναζητά ξένο στρατηγικό συνεργάτη με know-how για να εισέλθει στην «εκκολαπτόμενη» αγορά των πολλών δις ευρώ των σκουπιδιών ΧΥΤΑ. (Αυτά τα πολλά δις θα τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός στους λογαριασμούς ρεύματος, για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμα).

http://www.capital.gr/News.asp?id=944477

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

…ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ:

1. Πως είναι δυνατόν να είναι η Κα Μπιρμπίλη τόσο αποκομμένη από τα υπηρεσιακά στελέχη των Οδών Μεσογείων & Αμαλιάδος του Υπουργείου της και να μας λένε τόσοι άνθρωποι πως «οι εταιρείες κάνουν κουμάντο στο νομοσχέδιο»;

2. Πως είναι δυνατόν να είναι η Κα Μπιρμπίλη τόσο πολύ αποκομμένη από την κοινωνία, ώστε εν μέσω οικονομικής διάλυσης της χώρας να προσφέρει δις από τις τσέπες των Ελλήνων σε πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους, για μια περίεργη πράσινη ανάπτυξη που δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελληνική Βιομηχανία;

3. Πως είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό θέμα , όπως η καύση σκουπιδιών XYTA για παραγωγή ηλεκτρισμού - που έχει ήδη προκαλέσει τοπικές αντιδράσεις-…να μην γίνεται έρευνα, ενημέρωση και διαβούλευση, αλλά να μπαίνουν «εν κρυπτώ» οι σχετικές ευνοϊκές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο της Κας Μπιρμπίλη;

4. Πως είναι δυνατόν οι υπόλοιποι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ- πολιτικοί με ιστορία στο δημόσιο βίο- να μην έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια να διαμαρτυρηθούν και να ανέχονται ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, από μια τυχάρπαστη Τίνα που βρέθηκε Υπουργός λόγω προσωπικής σχέσης με τον Γιώργο;

5. Ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες;


"Υ.Γ.: Τα δις ευρώ ο Ελληνικός λαός δεν θα τα πληρώνει μονάχα για το ρεύμα που θα παράγεται από την καύση σκουπιδιών ΧΥΤΑ- RDF. Θα τα πληρώνει και για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε να μεταφέρονται πρακτικά ως δωρεάν πρώτη ύλη-καυσιμο στους ΧΥΤΑ που θα παραχωρηθούν στους μεγαλοεργολάβους. Τα τέλη αποκομιδής σκουπιδιών θα εκτοξευτούν στα ύψη, όπως έγινε κάποτε και στην κεντρική Ευρώπη, μέχρι που ξεσηκώθηκε ο κόσμος! Μήπως σας θυμίζει λίγο τις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων και τα νέα αυξημένα διόδια;"
Από kafeneio-gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου