Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ο Δήμαρχος Άμφισσας για το ΠΑΜΦΩΚΙΣ και το Μουσικό Σχολείο. Ο προεκλογικός αγώνας φαίνεται να ξεκίνησε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ασχολούμαι και να απαντώ σε κατηγορίες εναντίον μου.
Όλοι γνωρίζουν και θυμούνται, απλά πολλές φορές υποχρεώνομαι να πω τα πράγματα με το όνομά τους.
Θα υπενθυμίσω, πότε αναγγέλθηκε το ΠΑΜΦΩΚΙΣ; ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε και πόσα χρήματα διετέθησαν την 3ετία 2007-2009; ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει εάν είναι ανακρίβειες, όπως διατείνετε ο κ. Νομάρχης ή είναι καθαρές αλήθειες.
Το ΠΑΜΦΩΚΙΣ λοιπόν, παρουσιάστηκε στον λαό της Φωκίδας με πομπώδη τρόπο, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, ως πρόγραμμα που θα διέθετε 120.000.000,00€ για έργα στην Φωκίδα.
Ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης με συνοδεία πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσίασε το όλο σχέδιο και πρότεινε την επιτροπή παρακολούθησης. Από την αρχή φάνηκε ότι ήταν καθαρά μια ενέργεια που αποσκοπούσε την στήριξη των υποψηφίων της Ν.Δ.
Αλήθεια από αυτά τα 120.000.000,00€ πόσα έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα;
Μας ανακοίνωσαν τότε, ότι απόλυτη προτεραιότητα είχαν μερικά μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως το Συνεδριακό κέντρο Άμφισσας μετά ξενοδοχείου, ο δρόμος Άμφισσα χιονοδρομικού ...κέντρου Παρνασσού κλπ.
Αντί τούτου διετέθησαν την 3ετία μόνο 5.000.000,00€ αντί πίστωσης περίπου 11 εκατομμυρίων που διετέθησαν τα περισσότερα για υπερβολικό καλλωπισμό του δρόμου από Βρύζες προς Αθανάσιο Διάκο. (Ο δρόμος έπρεπε να επισκευαστεί αλλά η εκλεπτισμένη και η κοστολογικά υπερβολική διακόσμηση τοιχίων με πέτρα κλπ ας εκτιμηθεί αν ήταν η άμεση προτεραιότητα).
Τα μεγάλα έργα παρέμειναν στις καλένδες, ενώ προτιμηθήκαν έργα μικρά και κύρια αναπλάσεις μικροπολιτικού οφέλους.
Ο δρόμος προς το χιονοδρομικό για μια ακόμη φορά έχασε τον προσανατολισμό του.
Είμαι σίγουρος ότι άλλος ή άλλοι θα το επιδιώξουν και θα το πετύχουν παρότι βρισκόμαστε σε καιρούς χαλεπούς.
Μικροπολιτικές και παραπλανήσεις στον κόσμο «το έχω εντάξει με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων ή για το συγκεκριμένο έργο του δρόμου προς το χιονοδρομικό με 17.000.000,00€», χωρίς όμως πιστώσεις ή με πιστώσεις των 1.000,00€ με αφήνουν εμένα και τους συμπολίτες μας παγερά αδιάφορους.
Ας μην ξεχνούμε ότι με έτοιμες μελέτες για τον Ελαιώνα και την Βίνιανη προϋπολογισμού 1.800.000,00€ τέθηκε πίστωση 1.000,00€ άρα ο καθένας αντιλαμβάνεται πότε και αν τα έργα θα γίνουν.
Το πρόβλημα δεν είναι τι ονειρευόμαστε αλλά τι μεθοδεύουμε- δρομολογούμε- πορευόμαστε- τελειώνουμε και το παραδίδουμε στον κόσμο.
Η ανάπτυξη δεν έρχεται από μόνη της αλλά είναι μικρά κομμάτια τα οποία συνθέτουν το παζλ της προσέλευσης επισκεπτών σε ένα τόπο για διάφορους λόγους και είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι καλά.
Αυτά για να γνωρίζει ο καθένας ποιος παραπληροφορεί.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντώντας σε σχόλιο που δημοσιεύθηκε σε ημερήσια εφημερίδα σχετικά με το Μουσικό Σχολείο της Άμφισσας, σας ενημερώνουμε τα εξής:
Δυστυχώς πουθενά δεν αναφέρετε ότι η ίδρυση του παραπάνω σχολείου στην πόλη μας, ήταν πρόταση του Δημάρχου Άμφισσας κ. Ασημακόπουλου Ασημάκη προς τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη.
Η πρόταση είχε γίνει ενθουσιώδης δεκτή από το σύνολο των παρευρισκομένων στην συνάντηση και υποστηρίχθηκε δεόντως τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από την Ν.Α.
Σήμερα, μετά από πολλές προσπάθειες του Δήμου Άμφισσας αλλά και της Ν.Α. (ευθύνη της Ν.Α. είναι να ευρεθεί ή να κατασκευαστεί χώρος), συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή. Κατά την διάρκεια επίσκεψης της επιτροπής στα διάφορα κτίρια προτάθηκε από τον Δήμαρχο Άμφισσας εκτός του άλλων και το ΚΕΓΕ ως κτίριο στέγασης του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας.
Σε τελική σύσκεψη υπό τον κ. Νομάρχη και παρουσία εκπροσώπου του Δήμου Αντιδημάρχου κ. Προβιά Δημητρίου συμφωνήθηκε ότι το καταλληλότερο κτίριο είναι το ΚΕΓΕ το οποίο και παραχωρείται από την Ν.Α. και για αυτό οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε.
Σας αποστέλλουμε λοιπόν, το υπόμνημα που είχαμε καταθέσει την 1η Νοεμβρίου 2008 προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να μην γίνει προσπάθεια στρέβλωσης της πρότασης από κανέναν.
Όσον αφορά την στέγαση του σχολείου να υπενθυμίσουμε ότι είναι μέριμνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

2 σχόλια:

  1. Ο κ. Ασημακόπουλος, θα φύγει από Δήμαρχος και δε θα έχει ακόμα μάθει τα αυτονόητα! Για προεκλογικές επιθέσεις κατά αντιπάλων του, δεν χρησιμοποιείται δελτίο τύπου του Δήμου! Δίνεται προσωπική απάντηση ή θέση!
    Δε γνωρίζει, δε ρωτάει και κανένα δημοσιολόγο-δημοσιογράφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάς το περιτύλιγμα για να μην δεις την ουσία.
    Που είναι το ΠΑΜΦΩΚΙΣ;
    Πόσα είπαν ότι θα κάνουν και δεν τα έκαναν;
    Άσε τα παραμύθια λοιπόν για την δημοσιογραφία και πήγαινε να κρυφτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή