Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Μια άλλη αντιμετώπιση στις Τράπεζες κερδοσκόπους

Ουγγαρία: Πρόστιμο στην Deutsche Bank για κερδοσκοπία σε βάρος του νομίσματός της

Πρόστιμο 450.000 δολαρίων επέβαλε η ουγγρική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο βρετανικό υποκατάστημα της Deutsche Bank με το σκεπτικό ότι «με ενέργειές της υποτιμήθηκε το ουγγρικό φιορίνι (το 2008)».
Οι εν λόγω ενέργειες έγιναν την 15η Οκτωβρίου του 2008 στο Λονδίνο και είχαν αμιγώς κερδοσκοπικό χαρακτήρα σύμφωνα με την ουγγρική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Οι ισχυρισμοί της τράπεζας, που επικαλέστηκε το ... «αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον» δεν έγιναν αποδεκτοί.
Από Ναυτεμπορική

"ΑΝ Η GOLDMAN SACHS ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ
Επίθεση εναντίον της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs, για την οποία υπάρχουν υποψίες για απάτη, εξαπέλυσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, τονίζοντας ότι αν καταδικαστεί θα πρέπει να αποζημιώσει τις τράπεζες και τους βρετανούς φορολογούμενους.
"Δεν πρέπει ποτέ ξανά να δούμε το είδος των σκανδάλων που έχουμε δει αυτή την εβδομάδα στην Goldman Sachs", δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Κόβεντρι, το οποίο επισκέπτεται στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
"Το τελευταίο σκάνδαλο στην Goldman Sachs μας θυμίζει σε ποιο σημείο έχουμε ακόμα να συμφωνήσουμε σχετικά με τους κανόνες για τις διεθνείς τράπεζες", πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών.
"Αν αποδειχθεί ότι αυτό που συνέβη με την Goldman Sachs, ή με οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, ήταν κακό, τότε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αποζημιώσεων θα πρέπει να καταβληθούν στις βρετανικές τράπεζες, καθώς και στους βρετανούς φορολογούμενους, που είναι οι κυριότεροι μέτοχοι πολλών εξ αυτών", σημείωσε ο Γκόρντον Μπράουν.
Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε την Goldman Sachs και έναν υπάλληλο της, τον Φαμπρίς Τουρέ, για εξαπάτηση των επενδυτών της.
Την Τρίτη, οι βρετανικές αρχές εποπτείας (FSA) με τη σειρά τους ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με την Goldman Sachs, η οποία χαρακτηρίζει τη δίωξη της από την SEC "εντελώς αβάσιμη".
Από capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου