Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Προς τα Δυτικά κοιτάζει το ΠΑΣΟΚ Ευπαλίου

Το ΠΑΣΟΚ Ευπαλίου πήρε το όπλο του...
Ένταξη στην υφιστάμενη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έδρα στο Ευπάλιο (στη χειρότερη συνένωση με Ναύπακτο) ζητά η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, διαμηνύει προς το “σύντροφο” Ραγκούση πως θα υπάρχουν επιπτώσεις...

Στα τέλη του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 27 του μήνα συνεδρίασε η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ευπαλίου, στην οποία συμμετείχαν οι οργανώσεις και από τους Δήμους Βαρδουσίων και Τολοφώνα και οι αποφάσεις ήταν οι εξής:

Ομόφωνα αποφασίστηκε η ένταξη του Δήμου Ευπαλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ή ... όποια Περιφέρεια δημιουργηθεί δυτικά. Σύμφωνα με την απόφαση, αυτό επιβάλλουν οικονομικοί, πολιτιστικοί, συγκοινωνιακοί και αναπτυξιακοί λόγοι καθώς η πρόσβαση σε “θεσμούς’, οι επαφές αλλά και οι συναλλαγές των πολιτών του Δήμου γίνονται αποκλειστικά με τη Δυτική Ελλάδα (Ναύπακτος, Πάτρα και Μεσολόγγι). Όπως σημειώνουν αυτή η πρακτική ισχύει σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο.

Επίσης, αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη για ένταξη σε νέο δήμο με έδρα το Λιδωρίκι και προτείνουν τα δύο κυρίαρχα σενάρια: Ή τη δημιουργία ενός νέου Δήμου με την ένταξη στο Ευπάλιο των Δήμων Βαρδουσίων και Τολοφώνα ή τη συνένωση με τον παραλιακό Δήμου Ναυπάκτου.

Πέρα όμως απ’ τις προτάσεις η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική στις δημοτικές αρχές Ευπαλίου και Τολοφώνα καταλογίζοντάς τους αδράνεια: “Παρά τις ειλημμένες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων (σ.σ. για συνέννωση) δεν έκαναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Πράξη που”, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, “εντάσσεται στα κατά καιρούς σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει και σε ένα διαρκές πάρε δώσε μεταξύ παραγόντων που ορέγονται καρέκλες ή που δεν θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα”.

Τέλος, προειδοποιούν όλους τους αρμόδιους φορείς, μαζί και τον σύντροφο, όπως τον αποκαλούν υπουργό Εσωτερικών, πως αν δεν γίνει πράξη το λογικό αίτημά τους, δηλαδή η ένταξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα αντιδράσουν δυναμικά και πως θα υπάρξουν αρνητικές εντυπώσεις στους ψηφοφόρους του κόμματος....
Από nafpaktia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου