Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Φ(ά)ΠΑ και απ' τη Γέφυρα Ρίου Αντιρίου

Τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να πιάνουν “τόπο” και την πρώτη “φάπα” στην περιοχή τη δεχόμαστε από τη Γέφυρα ΑΕ, η όποια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, μετακυλίει το αυξημένο ΦΠΑ στους διερχόμενους.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Γαλλοελληνικών συμφερόντων εταιρίας που διαχειρίζεται το έργο της ζεύξης Ρίου Αντιρρίου, “σε συνέχεια της αλλαγής του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) και σύμφωνα με όσα ... προβλέπονται από το Νόμο 2395/96 περί παραχώρησης του Έργου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», ανακοινώνεται η προσαρμογή των τιμών διέλευσης που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010”.

Σχετικά με τις πολιτικές πρακτικές της γέφυρας τα έχουμε ξαναγράψει και στο παρελθόν, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση είναι μόνο η αρχή των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, που σε συνδυασμό και με την αύξηση της βενζίνης μας οδηγεί, μαθηματικά, στην “πράσινη” ανάπτυξη. Ξέρετε. Αυτή με τα κυπαρίσσια πάνω απ’ το μνήμα της ανάπτυξης.

Οι νέες τιμές


Από nafpaktia.com

1 σχόλιο:

  1. Απο το βιβλιο του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ 'Ξενοι ταξιδιωτες στην Ελλαδα'.Περιγραφη απο τον Sieur de la Croix Γαλλου περιηγητη στην Ελλαδα το 1674.΄΄Οι χριστιανοι κατοικοι της ΠΟΛΗΣ πληρωναν στην αρχη εννεα δραμια ασημι κατα κεφαλη δηλαδη ενα γαλλικο ταληρο.Αυτος ο φορος τριπλασιαστηκε με τον καιρο.Και σημερα το χαρατσι που καταβαλλεται απο ολους τους ανδρες ηλικιας 15 χρονων και πανω ανερχεται σε 3 και μισο ταληρα.Αλλα εκτος απο τον κεφαλικο φορο υπαρχουν κι` αλλες προσθετες επιβαρυνσεις που εισπραττονται με βαναυσοτητα και απομυζουν αυτο το εθνος.Το ντεβισσιρμε ειναι η δεκατη των αρσενικων παιδιων.Το σουφρατ ειναι η εισφορα για την καλυψη των δαπανων των ανακτορων του σουλτανου σε περιπτωση πολεμου.Το κουρεκ ακεσσι ειναι ο φορος για την συντηρηση του οθωμανικου στολου.Το αβαριζ ειναι η εισφορα που καταβαλλουν οι ελληνες χωρικοι για το σουλτανικο ιππικο σε κριθαρι,αχερο, χορτο κ.λ.π.Τελος το αβε ακκεσι εισφορα για τη χρηματοδοτηση των σουλτανικων κυνηγιων΄΄.ΜΕΤΑ απο 336 χρονια ΚΑΘΕ ομοιοτητα ειναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή