Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – Έρχεται “θύελλα”…

Είναι τόσο μεγάλη η πίεση που βάζουν οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που παρά την τυπική υποτονική απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας αύριο από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μια μεγάλη σειρά σειρά από δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν κηρύξει ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις για αύριο Παρασκευή ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
Στην Άμφισσα έχει κηρύξει απεργία το εργατικό κέντρο και συγκέντρωση μετά τις 11 το πρωί.
Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις μέχρι στιγμής είναι:
Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 το πρωί έως τις 3 μ.μ. αύριο Παρασκευή κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στη Θεσσαλονίκη τετράωρη στάση εργασίας (όπως έγινε γνωστό από το Ε.Κ.Θ.) από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. Θα ακινητοποιηθούν (12-4) τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο Παρασκευή σε ΟΣΕ. Απεργούν και οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ) σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. (Ακούγεται και για δίωρη στάση εργασίας (10-12 μ.) σε όλα τα ΜΜΕ).

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ, ενώ αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα για αύριο δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ. Σε 24ωρη απεργία ...κατέρχονται και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ.

- Σε 24ωρη απεργία καλεί το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Συμμετοχή ανακοίνωσε και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας.

Παρασκευή 5/3/2010 24ωρη απεργία δασκάλων και καθηγητών. Τα Δ. Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ),σε συνεδρίασή τους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για αύριο Παρασκευή , αντιδρώντας “στη λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων”.

Την ίδια στιγμή με έκτακτη απόφασή της, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισε μετά την αναγγελία των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης να κηρύξει 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση απεργία αποφάσισε και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την Παρασκευή 5-3-2010
Παράλληλα, ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ενώ στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

- 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ στις 16 Μαρτίου (H Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας, που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου