Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η Αφροδίτη Παπαθανάση στην επιτροπή Οικονομικών που κόβει τους μισθούς των εργαζόμενων

Μετά από μια σειρά επερωτήσεων που την εμφάνιζαν να ρωτά πως λειτουργεί η κυβέρνηση, η βουλευτής του Νομού μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόψιμο των μισθών χιλιάδων εργαζόμενων της χώρας μας και του Νομού Φωκίδας.

Τι να το κάνουμε κυρία βουλευτής το ενδιαφέρον σας, για διάφορα υπηρεσιακά θέματα των υπηρεσιών του Νομού μας, όταν αποφασίζετε να δώσετε μια μεγάλη μαχαιριά στους κατοίκους του.
Αυτός είναι ο Σοσιαλισμός;
Με τα μέτρα που παίρνετε ο Νομός θα υποστεί ένα τεράστιο σοκ.
Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα έχουν ένα πολύ δυσκολότερο μέλλον.
Καλείτε τους εργαζόμενους να πληρώσουν αυτά που κατασπατάλησαν οι κυβερνήσεις σας, με την SIEMENS, με το ασφαλιστικά ταμεία που βάλετε στο χρηματιστήριο, με τα τεράστια ποσά που χρηματοδοτεί το κράτος τις τράπεζες.

Ο κόσμος που καταψήφισε την Νέα Δημοκρατία και σας έβγαλε Βουλευτή, δεν σας είχε ...ακούσει να τα λέτε πριν τις εκλογές αυτά το οποία ψηφίζετε τώρα.

Αν νομίζετε οτι λογοδοτείτε στον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ κάνετε λάθος, λογοδοτείτε στον κόσμο που σας ψήφισε και ήλπιζε σε σας. Ο κόσμος αυτός θέλησε απο σας κάτι το διαφορετικό και όχι να τοποθετηθείτε μαζί με τα αρπακτικά που διαπλέκονται με την εξουσία για να μας καταληστεύουν.
Η δύναμη που νομίζετε οτι παίρνετε υπακούοντας στον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που πριονίζει την αποδοχή σας απο τον κόσμο της Φωκίδας.
Καταψηφίστε τις περικοπές των εισοδημάτων των εργαζόμενων, καταψηφίστε τις περικοπές που δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ να ζητήσουν απο τους οικονομικά ισχυρούς. Καταψηφίστε αυτούς που καταστρέφουν και ευτελίζουν την Δημοκρατία, κάνοντας τα αντίθετα απο αυτά που ψηφίστηκαν να κάνουν.
Αν βρήκατε διαφορετικά από αυτά που περιμένατε, κάνετε ξανά εκλογές και προτείνετε στην κοινωνία τα μέτρα που προτείνετε.
Το βλέπουμε με χίλιους τρόπους τα λαμόγια οι διεφθαρμένοι και οι διαπλεκόμενοι κάνουν κουμάντο στο τόπο, ενάντια στους κατοίκους του, τώρα είναι η ώρα να πάρετε θέση με ποιους θα πάτε.



Η Παπαθανάση είναι στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα μέτρα.

Από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής οικονομικών της βουλής, όπου και συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».

Ποιο παρέστησαν, ποιοι μίλησαν, ποια τα μέλη της επιτροπής και τι στάση κράτησαν:
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λουκία-Ταρσίτσα (Λούκα) Κατσέλη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το λόγο έλαβαν ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας, κ. Ευστάθιος Κουτμερίδης,
Εισηγητής της Μειοψηφίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας,Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Μαυρουδής(Μάκης) Βορίδης, ο Ειδικός Αγορητής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Γείτονας, Εμμανουήλ Στρατάκης, Αθανάσιος Αλευράς, Χρήστος Μαγκούφης, Θεόδωρος Καράογλου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Μαργαρίτης Τζίμας, Αφροδίτη Παπαθανάση , Παναγιώτης Λαφαζάνης, Χρήστος Αηδόνης και Μάριος Σαλμάς. Ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας εισηγήθηκε την ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου νόμου, ο Εισηγητής της Μειοψηφίας, ο Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και ο Ειδικός Αγορητής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς το καταψήφισαν.

3 σχόλια:

  1. Να την χαίρονται αυτοί που την ψήφισαν, κι αυτή και το άλλο το αμνοερίφιο το Μπούγα.Τα 'θελε ο πρωκτός τους!!!
    Εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς φταίμε που δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο αυτό που κατά βάθος όλοι γνώριζαν οτι και το ΠΑΣΟΚ θα τα κάνει ίδια και χειρότερα από την ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαλανοματα...βλεπεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή