Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Έκρηξη βόμβας με νεκρό στα Κ. Πατήσια

Βόμβα εξερράγη με αποτέλεσμα να διαμελιστεί 15χρονος Αφγανός και να τραυματιστεί σοβαρά η αδελφή του ηλικίας 11 ετών και ελαφρύτερα η μητέρα του ηλικίας 45 ετών.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι έχει τραυματιστεί στα άνω άκρα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ η μητέρα που ονομάζεται Ναζάχ Ζάχρα, διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Και οι δύο είναι αλλοδαπές, αφγανικής καταγωγής. Στο νοσοκομείο έσπευσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου και αργότερα συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον ... υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το περιστατικό συνέβη στην διασταύρωση των οδών Πολίτη Φωτίου 10 και Ιακωβάτων 61, σε κτίριο της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στα Κάτω Πατήσια, όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, περίπου στις 10:40 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 11χρονη είδε στο πεζοδρόμιο μία σακκούλα, την πήρε την έδωσε στον αδελφό της και όταν απομακρύνθηκαν 10 περίπου μέτρα έγινε η έκρηξη.

Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει αποκλείσει την περιοχή και ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Ι. Ραχωβίτσας.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα, ενώ στο Σπόρτινγκ το βράδυ της Κυριακής διοργανώθηκε εκδήλωση μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και αρχικά εξέτασε δύο σενάρια: ή ο νεκρός προσπαθούσε να τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό και από λάθος στη συνδεσμολογία αυτός εξερράγη, ή πρόκειται για περαστικό ο οποίος αντελήφθη το ύποπτο πακέτο έσκυψε να δει τι είναι και η βόμβα εξερράγη, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί και να τραυματιστούν οι δύο Αφγανές.

Αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο ο νεκρός να ήταν ο σύζυγος της Αφγανής, αφού πληροφορίες ανέφεραν ότι η οικογένεια ζούσε συλλέγοντας αντικείμενα από τα σκουπίδια, και κατά μία εκδοχή που αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο νεκρός έψαχνε σε κάδο απορριμμάτων όταν εξεράγη ο μηχανισμός, ο οποίος μπορεί να βρισκόταν σε μία παλαιά βαλίτσα.

Για τον λόγο αυτό η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, δηλαδή κάποιοι να παγίδευσαν την βαλίτσα για να σκοτώσουν αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες.
Από zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η 'χρήσιμη πληροφορία' ρεπόρτερ της ΕΡΤ ότι το θύμα κι η οικογένειά του είναι 'λαθρομετανάστες' κι αργότερα η αναφορά, στη δήλωση κομματικού εκπροσώπου σχετικά με το μακελειό, σε 'αθρόα εισροή λαθρομεταναστών'.
    Τι να πει κανείς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή