Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιτέας

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιτέας είναι ύψους 450.000€ και περνάει μετά βίας τα έξοδα για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου το καλοκαίρι που στοίχισαν 400000€.
Βλέπουμε το μεγαλύτερο ποσόν από αυτό να σχετίζεται με την καταστροφή της πλατείας Ηρώων και την μετατροπή της σε δρόμο.
Οι λάθος μονοδρομήσεις έτσι έρχονται να δεθούν με τον προγραμματισμό της κατάτμησης της μοναδικής πλατείας της πόλης. Η πόλη της Ιτέας αν εφαρμοστούν αυτά τα σχέδια θα έχει περισσότερα προβλήματα από πριν.
Ο Δήμος απαξιώνει τους ελεύθερους χώρους, ενώ πάλι δεν υπάρχει καμία ... πρόβλεψη για δημιουργία παιδικής χαράς, ή για την αναβάθμιση και την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων.
Το ανέκδοτο είναι ότι έχουν εντάξει άλλες τρεις χιλιάδες ευρώ για να φτιάξουν και άλλη Ιστοσελίδα. Τόσες ιστοσελίδες φτιάξατε και σέρνονται, μία ακόμα τι την θέλετε;
Δείτε το τεχνικό πρόγραμμα:

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ

ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΑΤΑ 2010

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1

Αποζημιώσεις για διάνοιξη δρόμων

50.000,00

2

Διάνοιξη Λ. Ηρώων – Σύνδεση με περιφερειακή οδό

30.000,00

3

Διαμόρφωση χώρου Πλατείας Ηρώων

70.000,00

4

Προμήθεια καμπίνας Σάρωθρου

10.550,00

5

Προμήθεια κάδων απορριμμάτων

15.000,00

6

Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου «Απόλαυση»

12.500,00

7

Προμήθεια φωτιστικών (φωτοβολταϊκά)

15.000,00

8

Συντήρηση Δημαρχείου

10.000,00

9

Προμήθεια μηχανημάτων υπηρεσιών Δήμου (fax κλπ.)

15.000,00

10

Προμήθεια λογισμικού

15.000,00

11

Προμήθεια υλικών – Δομημένης καλωδίωσης

15.000,00

12

Ασφαλτοστρώσεις – Δημοτική οδοποιία

60.000,00

13

Αποκλαδώσεις

4.000,00

14

Προμήθεια υλικών λατομείου

3.000,00

15

Προμήθεια φωτιστικών γιρλαντών (Αθ. Διάκου)

15.000,00

16

Επισκευή στρογγυλής δεξαμενής

2.000,00

17

Συντήρηση λεβητοστάσιου – κλιματιστικών

1.000,00

18

Αντικατάσταση ελαστικών αυτοκινήτων

6.000,00

19

Διαγράμμιση λαϊκής αγοράς

5.000,00

20

Επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης

12.500,00

21

Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων

(Πλατεία Αν. Συν/σμού)

12.500,00

22

Κατασκευή πεζοδρομίων – κυβόλιθοι (Κίρρα)

12.500,00

23

Έργο απορροής όμβριων Αγ. Ιωάννου & Δελφών Κίρρα

6.900,00

24

Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Τριταίας

29.000,00

25

Προμήθεια ειδών σημαιοστολισμού

7.000,00

26

Καθαρισμός αλσυλλίου «Αγίων Αναργύρων»

3.000,00

27

Καθαρισμός αλσυλλίου «Αϊ Γιαννάκη»

3.000,00

28

Καθαρισμός αυλακών

3.000,00

29

Καθαρισμός αλσυλλίου «Βραχάκια»

3.000,00

30

Δημιουργία ιστοσελίδας

3.000,00

31

Προμήθεια μεταλλικών και πλαστικών στηλών για κοινόχρηστους χώρους

2.550,00

ΣΥΝΟΛΟ

452.000,00

26 σχόλια:

  1. …Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της πλατείας Ηρώων , μιας πλατείας φάντασμα! Και είναι λογικό οι πλατείες στην ενδοχώρα , σε έναν παραθαλάσσιο Δήμο, να μην έχουν τύχη μιας και μαζεύονται όλοι στον παραλιακό πεζόδρομο … άντε να ανηφορίζουν σε αυτήν για κανένα στεφάνι , και όσο για τον παιδότοπο που λέτε ,εγώ πιτσιρικάς που έπαιξα σε αυτήν μερικές φορές (αν και είμαι από άλλη γειτονιά) μια φορά έπεσα και έγινα σαγρέ από τις κοφτερές πλάκες Άρτας και δεν με ξαναείδανε από τότε….

    Όπως και να έχει άμα εγώ ήμουνα επισκέπτης στην Ιτέα θα προτιμούσα να μπαίνω στην πόλη από ένα διπλό άνετο δρόμο με φοίνικες στο κέντρο χαζεύοντας κτίρια όπως το Δημαρχείο και το Ναυσικά παρά κάνοντας ζικ-ζακ στα διπλό-παρκαρισμένα αυτοκίνητα στης Μεταμορφώσεως και να στρίβω 3 φορές για να δώ θάλασσα…

    Κάνε ένα κόπο και δες την Ιτέα στο Goolge Earth από ψηλά και θα δεις πως και ο πολεοδόμος στην χάραξη της είχε ακριβώς την ίδια άποψη…

    Iteanet εγγραψε :
    «Ο Δήμος απαξιώνει τους ελεύθερους χώρους, ενώ πάλι δεν υπάρχει καμία ... πρόβλεψη για δημιουργία παιδικής χαράς, ή για την αναβάθμιση και την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων.»

    Τα παρακάτω τι είναι ;

    6 . Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου «Απόλαυση» 12.500,00
    21. Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων
    (Πλατεία Αν. Συν/σμού) 12.500,00
    22. Κατασκευή πεζοδρομίων – κυβόλιθοι (Κίρρα) 12.500,00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητο iteanet θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου.Η πλατεια Ηρωων οσο και να μας ΄΄ποναει΄΄ εμας που μεγαλωσαμε στα χαλικια της, πρεπει να ανοιξει λογω διαφορετικων κυκλοφοριακων δεδομενων, απο αυτων που ειχαμε πριν 30 χρονια.Οι μονοδρομησεις σωστα εγιναν και πηραν ΄΄ανασα΄΄ τα σημεια των δρομων μπροστα απο Βεροπουλο, Μαρινοπουλο,Δημαρχειο,καθοδος ΚΤΕΛ,κ.τ.λ.Ο Δημος μας θεωρω οτι τα παει αρκετα καλα σε θεματα οργανωσης, εκδηλωσεων,καθαριοτητας, συμφωνα με τα δεδομενα που υπαρχουν.Ανημερα Χριστουγεννων και Πρωτοχρονιας οταν εμεις γιορταζαμε στα σπιτια μας οι υπαλληλοι του Δημου μαζευαν τα σκουπιδια και ηταν σε επιφυλακη για τα νερα,βιολογικο κ.τ.λ.Η πολη μας ειναι πανεμορφη και πρεπει να εκτιμαμε αυτο που εχουμε.Φυσικα και υπαρχουν ΄΄στραβα΄΄, φυσικα παντα θα υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης, αρκει πανω απο το ατομικο συμφερον να βαλουμε το γενικο καλο της ΙΤΕΑΣ ΜΑΣ...Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η πλατεία ηρώων σίγουρα έχει την ομορφιά της, όμως και οι δρόμοι άστιγγος και ηρώων στην συμβολή των οποίων βρίσκεται είναι το στολίδι της πόλης μιας και διαθέτουν νησίδα και παραμένουν εντελώς ανεκμετάλευτοι.ειδικά η ηρώων μετά τις μονοδρομήσεις.όταν γίνει η διάνοιξη οι επισκέπτες θα βλέπουν μια διαφορετική εικόνα από το να περνούν την παπαλεξανδρή και επίσης θα βελτιωθεί η εμπορικότητα της ηρώων αλλά και οι μετακινήσεις των ντόπιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σημερινές κυκλοφοριακές συνθήκες κάνουν απολύτως αναγκαία τη διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσω της Λεωφόρου Ηρώων, που όχι μόνο κακό δε θα κάνει αλλά θα αναδείξει την πλατεία εφόσον η διάνοιξη του δρόμου γίνει εκατέρωθεν του μνημείου.
    Όσο αφορά τους ελεύθερους χώρους είναι πράγματι τεράστια η έλλειψή τους όπως απαραίτητη και η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι ζούμε σε διαφορετικές πόλεις.
    Η εγκατάλειψη του Δήμου είναι παραπάνω απο φανερή όπου και αν κοιτάξεις.
    Πήγαινε μαι βόλτα σε όλες τις περιοχές που αναφέρονται. Στην πλάζ στα βραχάκια, στον λόφο Αγίων Αναργύρων στην απόλαυση. Μία απλή επίσκεψη θα σε πείσει για την εγκατάλειψη.
    Δες πάλι αν θές, την χάραξη του πολεοδόμου, κλειστές εισόδους θα δείς και βενζινάδικα να έχουν καταλάβει το οδόστρωμα στην είσοδο της πόλης.
    Μια απαράδεκτη Δημοτική αρχή που αδιαφορεί για τα πάντα εκτός απο την αγορά αξίας 300000€ για πινακίδες και με μια πρεμούρα να τις εγκαταστήσει παντού και να κάνει μονοδρομήσεις.
    Το θέμα δεν είναι να πάρει ανάσα ο Μαρινόπουλος , και ο Βερόπουλος και να τους δημιουργήσουμε θέσεις πάγκιγκ αριστερά και δεξιά, το θέμα είναι να εξυπηρετείται ο πολίτης.
    Επειδή οι διάφορες επιχειρήσεις δεν θέλουν να επιβαρύνονται με τα έξοδα πάρκιγκ, πρέπει για αυτόν τον λόγο να αλλάξουν οι κατευθύνσεις των δρόμων και να γυρνάμε όλοι γύρω γύρω;
    Οι παραλιακές πόλεις υπάρχουν και το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Οι πλατείες και οι παιδικές χαρές εξυπηρετούν ανάγκες στο εσωτερικό της πόλης όταν ο Νοτιάς τον χειμώνα κάνει την παραλία απρόσιτη.
    είναι απαράδεκτο μια πόλη σαν την Ιτέα να μην έχει έστω και μία παιδική χαρά. Να υπάρχει μόνο μία, του Λιμενικού ταμείου στην παραλία, και να ψάχνουμε τον υπεύθυνο και να μην τον βρίσκουμε για χρόνια.

    Ο προϋπολογισμός και οι προτεραιότητες του τεχνικού προγράμματος επιβεβαιώνουν οτι ο Δήμος λειτουργεί χωρίς κοινή λογική.
    Δεν είναι δυνατόν το Τεχνικό πρόγραμμα να κοστίζει όσο οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ή όσο οι πινακίδες σήμανσης, κάτι γίνεται στραβά.
    Σήμερα το βράδυ λόγω της βροχής ο ποταμός φούσκωσε και να νερά είναι απειλητικά, πότε θα γίνει η διαμόρφωση του ρέματος στην Σκίτσα; ή αυτό δεν είναι σημαντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανένας Βερόπουλος και Μαρινόπουλος δεν πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας μπροστά στο συμφέρον της Ιτέας.
    Από γενικότερη συγκοινωνιακή αλλά και αισθητική άποψη αναφέρομαι στη διάνοιξη της πλατείας. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα και μάλιστα μπορώ να διαβεβαιώσω προσωπικά για το πόσο οριακά έφτασαν τα πράγματα απόψε στη Σκίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έγινε ένα μπέρδεμα με τα σχόλια επειδή δεν υπήρξε σωστή διαχείριση από πλευράς μας και δεν είχαμε προσέξει και δημοσιεύσει τα δύο επόμενα έτσι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις η απάντησή μας αφορά τα δύο πρώτα σχόλια και όχι τα άλλα δύο που δεν είχαμε δει ότι υπήρχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΙΤΕΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΥΓΜΗ. ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ.Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oι μονοδρομησεις σωστα εγιναν και πηραν ΄΄ανασα΄΄τα σημεια των δρομων Ηλια Τριγκα και Ηρωων εκατερωθεν της πλατειας, Καποδιστρια και Ηρωων, Ν. Μπαλη ανοδος καθοδος κ.τ.λ.Το εγραψα διαφορετικα γιατι αν καταλαβα παρανοηθηκε η ουσια αυτων που ηθελα να πω.Στα σημεια αυτα πριν τις μονοδρομησεις εκανες αιτηση για να περασεις..Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για το θέμα των μονοδρομήσεων έχουν γραφτεί αρκετά, αν για τα υπόλοιπα θέματα υπάρχει κατασταλαγμένη άποψη ας συζητούμε ξανά γι αυτό.
    Όταν από κάπου εξαφανίζονται τα αμάξια, τότε αυτό σημαίνει ότι κάπου αλλού μαζεύονται, δεν εξαφανίζονται. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα μόνο αν μειωνόταν η απόσταση που διανύουν τα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα την μικρότερης διάρκειας οδήγηση. Όμως οι μονοδρομήσεις έχουν αυξήσει ή και πολλαπλασιάσει πολλές φορές τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσουμε για να πάμε από ένα σημείο σε ένα άλλο, πηγαίνοντας γύρω γύρω τα τετράγωνα.
    Οι μονοδρομήσεις επιτείνουν το πρόβλημα της οδήγησης γιατί όλοι οι δρόμοι που είναι παράλληλοι προς την θάλασσα έχουν διαμορφωθεί για να διώχνουν τα νερά προς την θάλασσα και όχι για να κυκλοφορούν τροχοφόρα. Κάθε διασταύρωση αποτελεί και ένα χτύπημα για τα αμορτισέρ, για να μην πούμε για το Κάρτερ λαδιού.
    Η κίνηση μετά από αυτά τα μέτρα έτσι, έχει προωθηθεί στον παραλιακό δρόμο που είναι ο πιο επικίνδυνος για ατυχήματα και χρησιμοποιείται και για παρκάρισμα. Τι έγινε λοιπόν, έφυγε η κίνηση από κάπου και πήγε κάπου αλλού. Δεν γνωρίζουμε τους νόμους ακριβώς για τα τετραγωνικά του καταστήματος που επιβάλουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ΠΑΡΚΙΓΚ , για να δούμε αν ήταν υποχρέωση των Σουπερ Μαρκετ να αποκτήσουν δικά τους Πάρκινγκ όπως γίνεται και στις άλλες πόλεις , όμως δεν θεωρούμε ότι η μονοδρόμηση αποτελεί λύση.
    Για το θέμα των ελεύθερων χώρων και των πλατειών θα διαφωνήσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλάσουμε την πλατεία για να φτιάξουμε ακόμα ένα δρόμο. Θα έπρεπε να διεκδικούμε περισσότερους ελεύθερους χώρους για τους πεζούς και όχι για τα αυτοκίνητα.
    Έχουμε καμία άλλη πλατεία και δεν το έχουμε καταλάβει. Ακόμα και ο χώρος που γίνεται η λαϊκή είναι εγκαταλειμμένος και αδιαμόρφωτος.
    Οι κυκλοφοριακές ανάγκες της Ιτέας δεν υπαγορεύουν την καταστροφή της πλατείας. Στην πόλη κυριαρχεί η άποψη μιας μειοψηφίας ότι ακόμα και τα πεζοδρόμια αποτελούν ιδιωτικό πάρκιγκ για τα αυτοκίνητα και κανείς δεν ενοχλεί οποιονδήποτε αυθαιρετούντα. Το ξέρουμε είναι δύσκολο να αρθρώσεις λόγο για τα δικαιώματα των πολιτών για χώρους μέσα στην πόλη.
    Παρόλα αυτά ακολουθούμε να προτάσσουμε τα δικαιώματα των πολιτών για ανθρώπινη ζωή με κοινόχρηστους χώρους μέσα στην πόλη και να τα θεωρούμε αυτά σημαντικότερα , από το να πάρουμε θέση να καταστραφεί μία πλατεία από τις σαχλαμάρες αυτών που κουμαντάρουν την πόλη μας και έχουν αποδείξει με χίλιους τρόπους ότι δεν θέλουν να την κάνει να προοδεύσει..(Δεν έκαναν τίποτα για Γαλάζιες σημαίες, παραλιακό μέτωπο, παιδικές χαρές, ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων, βραχάκια, αγκάλη κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιteanet η μονοδρομηση των δρομων δεν εγινε προς εξυπηρετηση των supermarket αλλα για την ευκολια της κινησης των αυτοκινητων αφου τωρα πια ολοι τα χρησιμοποιουν με το παραμικρο.Δεν υπαρχει πολη σ΄ολοκληρο το κοσμο που να μην εχει προβληματα,ετσι και η ΙΤΕΑ εχει τα δικα της.Σημερα το πρωι που η θαλασσα μας ΄΄γυρισε΄΄ πισω οτι πεταμε ΕΜΕΙΣ στο ποταμι και η παραλια ανατολικα του μωλου ηταν σαν χωματερη, τα παιδια απο τον ΔΗΜΟ επεσαν επανω και σχεδον τα εξαφανισαν ως τις 10΄30 με φτυαρια σκουπες μηχανηματα και ακομα κουβαλανε μεσα στη βροχη.Αυτο δεινει αμεση αντιδραση συμφωνα με τις δυνατοτητες του ΔΗΜΟΥ ο οποιος αν υπηρχαν τα χρηματα για να κανει ολα οσα θα θελαμε εμεις για τη πολη μας, να εισαι σιγουρος οτι θα ειχαν γινει.Οσοι ερχονται στη πολη μας παθαινουν πλακα και δεν τη χορταινουν.Πρεπει ομως και εμεις να την προσεχουμε.Οχι σκουπιδια εξω απο τους καδους,οχι πεταμενα αντικειμενα στα πεζοδρομια,μην πεταμε τα χαρτια στους δρομους,μην σπαμε τα παγκακια,οχι στις μηχανες χωρις εξατμιση, λιγοτερο αυτοκινητο κ.τ.λ.Ειμαστε και εμεις συνυπευθυνοι για ολα...Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΓΑΛΕ ITEANET ΑΝ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΛΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΠΟΛΗ ΙΔΟΥ Η ΙΤΕΑ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.ΒΑΛΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΑ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΕΣ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ LEXOTANIL,KAI MHN ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠ΄ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΖΕΙΣ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ ITEANET. ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΛΙΟΓΑΥΡΕ....παναθας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα θέλαμε κι εμείς να ευχηθούμε με την σειρά μας , επί της ευκαιρίας της αναφοράς του γεγονότος καλή ανάρρωση στον Σαρανταένα και γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε.
    Για τα θέματα του Δήμου Ιτέας δεν αμφισβητούμε οτι οι εργαζόμενοι προσπαθούν και κάνουν, πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Δήμου.
    Αυτό που βλέπουμε και μας ενοχλεί είναι η πλήρης έλλειψη προσανατολισμού, που να σχετίζεται με τις ανάγκες της ανάπτυξης της πόλης.
    Η μη ύπαρξη Γαλάζιων σημαίων, ή παιδικών χαρών, δεν είναι ασήμαντα γεγονότα, ούτε η παραμέληση του παραλιακού μετώπου και όλων των κοινόχρηστων χώρων.
    Δεν είναι τα χρήματα που λείπουν για αυτά, αλλά η έλλειψη προσανατολισμού.
    Η λογική οτι για πολιτισμό κάνουμε σύμβαση και φέρουμε κάθε απόκριες τους ξυλοπόδαρους και αφήνουμε το χορευτικό και την φιλαρμονική απλήρωτους για να δίνουμε κατόπιν τεράστια κονδύλια για συναυλίες, και αυτά θέματα προτεραιοτήτων είναι.
    Με τα χρήματα μόνο μιας συναυλίας του καλοκαιριού θα μπορούσε ο Δήμος να χρηματοδοτήσει τον πολιτισμό στην πόλη μας και να λειτουργούν χωρίς προβλήματα, χορευτικά φιλαρμονικές, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές ομάδες κλπ.
    Αν ανώνυμε 3:44μ.μ. έχεις σχέση με τον Δήμο απάντησε σε αυτά τα θέματα.
    Δεν ξέρω με τι παθαίνουν πλάκα οι επισκέπτες της πόλης μας, αν θες να πάθεις πλάκα κι εσύ μην πας στο Παρίσι, πετάξου μέχρι την Ναύπακτο να δεις πόσες κούνιες έχει εκεί ο Δήμος σε όλο τα παραλιακό μέτωπο και πως δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες εκμεταλλευόμενοι τις επενδύσεις του Δήμου να δουλέψουν καλύτερα.
    Έτσι λύνονται τα θέματα και όχι αφήνοντας τους επαγγελματίες να στρώνουν με ψαροκόκαλα τις παραλίες.
    Οι πόλεις όμως δεν αλλάζουν από τους Δημάρχους, αλλά από τους πολίτες, αν οι πολίτες δεν δραστηριοποιηθούν και δεν πάρουν την πόλη στα χέρια τους κανένας δεν θα τους σώσει όσο αγαθές προθέσεις κι αν έχει .
    Ας αφήσουμε λοιπόν τους πατσάδες και τα LEXOTANIL σε όσους αισθάνονται οτι είναι μεσσίες και σώζουν τον κόσμο, ας δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες που να αποφασίζουν οι ίδιοι και όχι στρατό από υποτακτικούς και εξυπηρετούμενους.
    Ο Καλλικράτης κάνει την παρέμβαση των πολιτών πιο δύσκολη από πριν όμως αυτή είναι η αναγκαιότητα που προκύπτει από τα γεγονότα.
    Σαν Ιτεανετ θα υποστηρίξουμε όποια προσπάθεια τις Δημοτικές εκλογές μας πείσει οτι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορεί να αλλάξει τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΛΑΚΏΝΕΣΤΕ;

    ΜΕ 30.000€ ΓΙΑ ΤΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΙΛΑΜΕ; ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΖΗΤΩ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ...

    ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ.

    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ...
    Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ... ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλύτερα να τα παίρνουν τα δικά μας παιδιά παρά τα κοράκια από Πάτρα , Λαμία και Αθήνα…
    Το θέμα πάντως παραμένει η Πλατεία …
    Και όσο για τα παραπάνω είναι ψυχοφθόρο να κάνεις κάτι σημαντικό σαν δήμος και να έρχονται μετά να σου λένε άλλα δέκα πράγματα που κρίνουν αυτοί πιο σημαντικά απαξιώνοντας την προσπάθεια …
    Όπως και να έχει ΙΤΕΑΝΕΤ άκου την προτροπή του σχολιαστή και κατέβα για δήμαρχος, και εγώ μαζί σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε συνδημότη Χρήστο,
    Θεωρούμε σαν Iteanet οτι η πόλη έχει χάσει τον προσανατολισμό της.
    Τσακωνόμαστε τόσους μήνες γιατί θεωρούμε οτι είναι αστείο, κάποιοι να βάζουν σαν κέντρο της παρέμβασής τους, να προσπαθούν κάνουν τον κεντρικό δρόμο την Μεταμορφώσεως για πεζούς και την πλατεία Ηρώου την μοναδική πλατεία, για τα αυτοκίνητα.
    Δεν είναι αυτές οι ανάγκες και οι προτεραιότητες που έπρεπε να έχει ο Δήμος.
    Δεν χρειάζεται να ξοδευτούν γι αυτές τις παρεμβάσεις τα χρήματα.
    Αναφέραμε προηγουμένως τις προτεραιότητες που θεωρούμε σωστότερες. Παρεμβάσεις που θα δίνουν χαρακτήρα στην πόλη, θα προσελκύουν τον ταξιδιώτη να σταματήσει , στην διαδρομή από Δελφούς ως Γαλαξίδι και θα γίνει πιο λειτουργική για τους κατοίκους.
    Όσο για τους εργολάβους και τους μελετητές δεν τους γνωρίζουμε, ούτε αυτό είναι αυτό που θέλαμε να θίξουμε.
    Το ζήτημα δεν είναι να τρέχουμε να πάρουμε κάποια κονδύλια για ένα έργο και κατόπιν να ψάχνουμε να τα χρησιμοποιήσουμε άρον άρον.
    Το ζήτημα είναι τα έργα να σχετίζονται με τις ανάγκες του Δήμου.
    Όσο για τα θέματα των εκλογών, η πόλη έχει μεγαλύτερη ανάγκη απο πολίτες παρά απο υποψήφιους Δημάρχους.
    Σε αυτόν τον αγώνα των πολιτών που ενεργοποιούνται, ελπίζουμε να είμαστε όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΕΓΩ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΠΑΩ.ΙΤΕΑΝΕΤ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ,ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΩΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠ`ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΄΄ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ΄΄ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΄΄ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ΄΄ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ.Ο ΠΑΠΑΛΑΙΟΣ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ Σ`ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ,ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ,ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ.ΓΙ`ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ...παναθας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ

    αλλά τα 30.000€ που στο όνομα της πλατείας, θα πάνε 'αδιάβαστα' σε ξένα κοράκια ή ντόπια καλόπαιδα.

    και από τα υπόλοιπα φράγκα που είναι στο τεχνικό πρόγραμμα, πόσα προορίζονται για τα κοράκια-δικά μας παιδία και πόσα περσέυουν για τους μπούφους;

    ας μας απαντήσουν τα παπαγαλάκια παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να μιλήσω και να βάλω στη θέση τους τα πράγματα:
    Καταρχήν ευχαριστώ το φίλο Χρήστο για την αλληλεγγύη.
    Πράγματι, γιατί να τα τρώνε τα κοράκια των Αθηνών και λοιπών μεγάλων πόλεων;Εμείς τι κάνουμε εδώ,μπρίκια κολλάμε;
    Όπως σχολιάστηκε βέβαια παραπάνω η κόντρα με το Δήμαρχο μ' έχει αφήσει απ' την απ' έξω μέχρι στιγμής απ' τα έργα της Ιτέας, ωστόσο η ώρα της αλλαγής πλησιάζει και επιτέλους ο λαός της Ιτέας θ' ανασάνει(και πιο πολύ εγώ).
    Έτσι λοιπόν δεν με βρίσκει κι εμένα αντίθετο μια υποψηφιότητα του Iteanet.Μάλιστα μ' ένα πολύχρωμο, αριστερού και οικολογικού προφίλ συνδιασμό θα είναι ότι πρέπει για οικολογικές, σοσιαλιστικού τύπου μπίζνες που είναι και της μόδας τελευταία.
    Έχω κι εγώ μια εταιρία που φέρνει λάμπες με φωτοβολταικά, μάτριξ, πινακίδες οδικής κυκλοφορίας κι άλλες χαντρούλες για τους ιθαγενείς, θα γεμίσουμε την Ιτέα και θα χεστούμε στο τάληρο.
    Θα κάνουμε και μια αναβάθμιση στα κούλουμα και την Πρωτοχρονιά, γιατί ως γνωστόν στον Έλληνα δώσε άρτο και θέαματα και τον έχεις δικό σου.Θα καταπλήξουμε παιδιά, δεν είναι δύσκολο, λίγη διαφήμιση θέλει μόνο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε Γιάννη πιθανόν να υπάρχουν και κάποιοι που να θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο χωρίς να σκέφτονται με υστεροβουλία.
    Κανένας δεν είναι απονήρευτος και όλοι γνωρίζουμε τις πατέντες με τις οποίες οι κρατούντες διαχειρίζονται το χρήμα.
    Κάποιοι μπορεί να έχουν εθιστεί και να βλέπουν παντού μόνο τέτοιες πατέντες, όμως υπάρχουν και οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και έχουν ακόμα ηθική, δεν είναι όλος ο κόσμος ανήθικος Γιάννη, ούτε αυτοί που τους ενδιαφέρει το περιβάλλον ούτε αυτοί που είναι με την αριστερά , αλλά ούτε και αυτοί που είναι με την δεξιά.
    Και εσύ το γνωρίζεις αυτό αλλά δημιουργείς κλίμα ώστε αν κάποιος πιαστεί από τον Δήμο να κλέβει αυτό να χαρακτηριστεί φυσιολογικό.
    Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι.
    Στον φίλο πανάθα θα απαντήσω με την επόμενη ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παρατήρησα ότι ο κ.Χρήστος Βούλγαρης προσπάθησε να μας δώσει μια γλαφυρή εικόνα γι' αυτό το έργο(ή απλά μελέτη;δεν είναι ξεκάθαρο) της σύνδεσης της Λ. Ηρώων με τον περιφερειακό:
    "Καλύτερα να τα παίρνουν τα δικά μας παιδιά παρά τα κοράκια από Πάτρα , Λαμία και Αθήνα…"
    Απλό και ουσιώδες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ένα σχόλιο για τον πανάθα ο οποίος παρερμηνεύει ηθελημένα τις έννοιες του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη στην περίπτωση της νεροποντής.
    Ενεργός πολίτης είναι αυτός που καταγγέλει επανηλλειμένως αυτούς που βρωμίζουν επανηλλειμένως με μπάζα, ψοφίμια,ξεπλύματα ελιάς και άλλα βλαβερά για τη δημόσια υγεία απόβλητα το ρέμα της Σκίτσας.
    Ανάξιος κι επίορκος δημόσιος αξιωματούχος, αιρετός ή διορισμένος, είναι αυτός που γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω και φυσικά αυτούς που τα προκαλούν εδώ και χρόνια, δεν προβαίνει σε κυρώσεις εναντίον τους κάνοντας την πάπια.
    Και βέβαια δεν πρόκειται κανένας νοήμων δημότης να πάει να καθαρίσει εθελοντικά τις βρωμιές των άλλων,ούτε ακόμα κι εσύ φίλε πανάθα, γιατί μου φαίνεσαι αρκετά έξυπνος απ' τα γραφόμενά σου για να γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη σου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα παιδιά της Ιτέας πρέπει να πάρουν τη μελέτη ή και το έργο, αλλά όχι τα παιδιά αυτών που είναι αντίθετοι σ' αυτό το έργο πνοής και διαφήμισης για τον τόπο μας! Εκτός αν διαχωρίζουν τη θέση τους και θέλουν το έργο να γίνει, όχι μόνο τη μελέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΙΛΕ kindzadza ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΣΚΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΟΧΗΜΑΤΑ κ.α ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΑΜΕΣΑ Σ` ΕΝΑ ΞΑΦΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΣΕΙΣΜΟ, ΦΩΤΙΑ ,ΣΚΙΤΣΑ,ΔΙΑΣΩΣΗ κ.τ.λ.ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ, ΒΟΗΘΑΩ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΓΗΚΕ Η ΟΧΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.ΙΤΕΑΝΕΤ ΙΣΩΣ ΜΕΣΩ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΕΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ,ΘΑ`ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ.ΦΙΛΙΚΑ ..παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή