Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πολυπληθείς οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, με αφορμή την 24ωρη απεργία που κήρυξαν στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Εξαιρουμένων των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα το πρωί, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, μεταξύ εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δυνάμεων των ΜΑΤ, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες ήταν ειρηνικές και πολυπληθείς.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30, ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Όταν το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ μετέβη στο Κοινοβούλιο, για να επιδώσει το ψήφισμα με τα αιτήματα, οι απεργοί στην κεφαλή της ... πορείας έφθασαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου έκαψαν μία σημαία της ΕΕ.




Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ πήραν μέρος εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες και ταμεία και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Φορώντας αποκριάτικες μάσκες και υπό βροχή, οι απεργοί έστειλαν με την πορεία τους ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.




Στη Βουλή κατέληξε και η πορεία μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Νωρίτερα, λίγο πριν από τις 12:00 ολοκληρώθηκε η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ προς το Υπουργείο Απασχόλησης.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει στον ιδιωτικό τομέα.




Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την οικονομία αλλά και τα εργασιακά.

Συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη

Και η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ΑΔΕΔΥ και ΕΔΟΘ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ έκαναν στη συνέχεια πορείες προς το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Συγκρούσεις και δακρυγόνα




Το πρωί, άναψαν τα αίματα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έκαναν προσυγκέντρωση οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ώρα που οι απεργοί, συνοδεία απορριμματοφόρου, επιχείρησαν να κινηθούν προς τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, αστυνομικός των ΜΑΤ θεώρησε ότι προσπαθούν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και ζήτησε τη συνδρομή των συναδέλφων του. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των απεργών και των δυνάμεων των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Όπως αναφέρει στη zougla.gr ο Νίκος Τράκας, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δύο συνάδελφοί τους έχουν τραυματιστεί. Ο ίδιος καταγγέλλει τα ΜΑΤ για απρόκλητη επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 06:01.

Απεργία και καιρός «παραλύουν» τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 09:12.

Συγκεντρώσεις μελών του ΠΑΜΕ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 07:52.

Κλειστοί και οι αρχαιολογικοί χώροι, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 08:59.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 14:27

Από Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου